Källstorp 2240
6 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 240 m2
areakälla: enligt säljarens information
Biarea: 200 m2
areakälla: enligt säljarens information
Tomtarea: 2481 m2
Rum: 5
 

Sagolik 1800-talsvilla med ingömt förtrollande skogsmiljö.

Sagolikt boende i Källstorps gamla skola som de senaste åren genomgått en makalös förvandling. Här möter gammalt nytt och alla detaljer är noga genomtänkta för att utgöra en helhet som sticker ut ifrån mängden. Uppfört 1876 men har de senaste åren genomgått ett total uppfräschning där jugend möter 2022, utfört med betagande finess och stoltserar med karaktärsskapande detaljer såsom gammaldags kamin, enormt lantkök med exklusiva maskinval, rustika väggpaneler och golvsocklar samt smyckande fönsterpartier.
Planlösningen är genomtänkt och bjuder bland annat på utmärkta sovrum, två stilsäkert inredda badrum, med tvättfaciliteter på båda våningsplanen. Vidare erbjuds oemotståndliga sällskapsytor och delvis platsbyggd köksinteriör.
En välbyggd smedja och verkstad är rena drömmen för den hantverksintresserade, såväl på hobbynivå eller för egenföretagaren.
Trädgården gör förstås heller ingen besviken, utan lockar med generösa gräsytor och varierad vacker växtlighet som ramas in av lummiga häckar och staket som samspelar med härliga umgängesytor under tak och charmerande planteringar. Villan ligger på landet med bekvämt pendlingsavstånd både norrut och söderut. Ett unikt tillfälle att förvärva att helrenoverat hem med unik karaktär.

Visningar.

Söndag 21 Augusti
12:00 - 13:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Djupt inbäddat i grönska i en gammaldags bymiljö finner vi detta gamla skolhus, där både in- och utsida rustats med en precis känsla för material, färg och form. Invändigt förnimmer vi de stora ytorna en före detta skola för med sig, idag utformat som rymliga och inbjudande sällskapsytor som kännetecknas av känsla för färg och form samt mängder av detaljer, här har inget lämnats åt slumpen.

Sällskapsrummen ackompanjeras av en genuin, unik köksinteriör som skapar ett kök som verkligen utgör hemmets samlingspunkt och vars generösa kvadrat inbjuder till allehanda aktiviteter samtidigt.

Utöver två eleganta badrum, bägge med klädvårdfaciliteter, ateljé samt flexibla sovrumslösningar innehåller byggnaden en generöst tilltagen verkstad som kan användas för hobbyverksamhet eller för egenföretagaren samt ett perfekt generationsboende. Ifrån bostaden når vi ut i den sagolika trädgården via flertalet altandörrar.

Utöver allt redan nämnt, finns även ett extra hus om ca 40 kvadratmeter, samt ett förråd för förvaring av trädgårdsredskap.

Utomhus är trädgården full av spännande rum skapade av altan, planteringar och pergola. Ytorna känns som det självklara valet för sommarens stundande sociala tillställningar. Den asieninspirerade uteplatsen med tak inrymmer med lätthet både utekök, loungegrupp och middagsbord och kan användas hela sommarsäsongen. Köksträdgården är omsorgsfullt inramad av kastanjestaket och lekytorna samsas med odlingslådor och välplanerade planteringar. På hemmets gavel finns ytterligare en sittplats under den stilrena pergolan. Trädgården, precis som huset, är fylld av detaljer och färg samt spännande utrymmen med fantastiska kulörer som väntar på att upptäckas.

Med närhet till Svalöv, finner vi allt vi behöver av olika serviceutbud och barnomsorg och med ett bekvämt och pendlarvänligt avstånd till flera av Skånes städer är det lätt att nå arbetsplatser eller pulserande stadsliv. Närhet till Söderåsens strövområde och Skäralid nationalpark och Skånetrafikens busshållplats finns cirka 100 meter bort. Varmt välkomna!

Entréhall:

Huset välkomnar via dubbeldörrar in i den rymliga hallen med god plats att hänga av sig ytterkläder och skor. Väggarna skryter med pampiga väggpaneler och höga golvsocklar och på golvet vilar natursten. Rakt fram når vi via dubbelglasdörrar rummet som idag används som ateljé och till höger för hallen oss vidare in i huset. I den inre hallen vilar ett vackert mönstrat klinkergolv som ackompanjeras av målade väggar, här finns också ytterligare en entré i form av dubbeldörrar med glaspartier, kanske är det här gästerna välkomnas?

Ateljé/sovrum:

Rummet vi anländer till efter hallen är idag ateljé med härlig utgång till trädgården via dubbla altandörrar. Rummet kan även användas som sovrum, ytterligare vardagsrum eller bibliotek, endast fantasin sätter gränser. Väggarna är målade i en varm ockragul kulör och på golvet följer hallens vackert mönstrade klinkergolv.

Kök:

Bostadens generöst tilltagna lantkök är en kreativ blandning av modernt och magisk hemtrevlig . Härliga långbord, storbak eller socialt mingel, allt ryms i husets hjärta som renoverades 2020 med såväl platsbyggd inredning som öppen förvaring. Lyxig spis från Falcon med induktionshäll och hela tre ugnar, kyl och frys från Husqvarna, diskmaskin från Smeg och fläkt från Fjäråskupan med utvändig motor på taket. På golvet finner vi ett massivt trägolv och på väggarna pärlspont och målat i en varm gul kulör. Köket nås både från hallen och från vardagsrummet.

Salen:

Från hallen välkomnas vi till slut in i salen, en umgängesyta med generösa mått och härligt ljusinsläpp som med sina välvalda ytskikt och utsökta detaljer i kamin, väggpanel och höga golvsocklar skapar en oväntad harmoni. Väggarna är klädda med leopardtapet och på golvet ligger ekparkett. Salen har både direkt access till köket samt ligger i fil med nästa vardagsrum där vackra väggpaneler i valvet högtidligt binder ihop umgängesytorna.

Vardagsrum:

Det mindre vardagsrummet ligger i fil med salen och ytskikten följer samstämmigt med ifrån salen. Det stora fönsterpartiet lyser upp rummet och ytorna lämpar sig för många användningsområden. Rummet leder oss vidare till en hall som både rymmer trappa till övervåningen, vidare in till våningsplanets badrum och genom en helglasad altandörr ut till en av trädgårdens sittplatser, denna under en stilren pergola.

Badrum entréplan:

Badrummet är omsorgsfullt inrett med marockanskt handfat nersänkt i en antik byrå med carraramarmortopp som följer med upp på väggen, duchhörn med smidd stolpe och vågat brungult kakel som matchas av svartvitt mosaikgolv i grafiskt mönster. På golvet ligger träklinker och väggarna är målade i svart våtrumsfärg på våtrumsväv. Badrummet är dessutom utrustat med tvättmaskin från Bosch och arbetsytor för tvätt. Inredningen andes jugend som flörtar med art deco med en modern touch. Badrummet inrymmer även wc samt är utrustat med golvvärme som drivs både på el och via det vattenburna systemet.

Sovrum:

Sovrummet ger utlopp för spännande möbleringar och lösningar. Idag ryms både förvaringsmöbler, säng och lekborg. Väggarna är målade och på golvet ligger ekgolv.

Allrum ovanvåning/alkov:

Via trappan når vi ovanvåningen där allrummet öppnar upp med härliga öppna ytor och öppet upp i nock med synliga takbjälkar. Väggarna är målade och på golvet finner vi ett ekgolv. Avskilt i allrummet finns en inbyggd alkov med plats för dubbelsäng samt garderob.

Badrum ovanvåning:

Badrummet på ovanvåningen är extra allt, utöver wc bjuds vi handfat i specialbyggd kommod, luxuöst kopparbadkar och allt inramat av rosa kakel med växtmönstrad tapet och på golvet träklinker. Allt samsas i en modig estetiskt balanserad helhet. Badrummet är utrustat med golvvärme som drivs både på el och via det vattenburna systemet. Badrummet rymmer även tvättfaciliteter, på bekvämt avstånd från sovrum och klädförvaring vilket medför att spring med tvätt upp och ner för trapporna är ett minne blott. Här har man verkligen tänkt på allt!

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

friliggande 1-plansvilla

Byggnadsår:

1909 Byggt 1876. Ombyggt 1986

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Gråsten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Panna och pelletsbrännare

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

I huset finns braskamin, brandskyddskontroll utfördes 2021.
Fiber finns. Bredband 344kr/mån.

2016: Ny råspont, papp, läkt, takpannor. Nya vindskivor samt plåtarbete. Nya takfönster Velux.
2016: Ny panel ovan smedja.
2016: Installation av pelletspanna Ariterm Biomatic.
2019: Nya 2-glasfönster + plåtarbete utvändigt.
2020: Ny fasadbelysning.
2016-2020: Plåtarbete fasad. Ny el i hela byggnaden.
2017-2021: Samtlig VVS och VA utbytt
Hela huset är utrustat med Plejd-system + Gateway.

OBS! Enligt fastighetsutdraget är boarea 212 kvm och biarea 35 kvm.

Kända fel och brister: I verkstaden finns fyra fönster som är i behov av renovering.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 125 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 84 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 6 000kWh/år
Datum: 2022-05-07

Övriga Byggnader

Till huset hör ett uthus om ca 44 kvadratmeter med vind/sovloft om ca 44 kvadratmeter. Det finns även ett förråd om ca 9 kvadratmeter.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Uppvärmningskostnad:

20 000 kr/år

Elkostnad:

12 000 kr/år

VA:

1 415 kr/år

Sotning:

1 200 kr/år

Renhållning:

2 168 kr/år

Försäkring:

6 177 kr/år

Total driftkostnad:

42 960 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (51 834)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Skogsgård 3:4

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Servitut etc:

Avtalsservitut Elledning
Last: Avtalsservitut: Elledning, 1214IM-10/27176.1
Samfällighetsförening: Holgerstorps vägsamfällighet. Kontaktperson: Jon Rudberg: 0708-442046.
Det som ingår i vägföreningsavgiften är underhåll av grusväg samt snöröjning.

Tomtarea:

2481 m²

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 2 274 200 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 554 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

245 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1947

Taxeringsvärde:

1 309 000 kr

Planritning

Dokument.


ED

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.