Trelleborg, Smygehamn
Meridianen 5
4 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 174 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 705 m2
Rum: 6
 

Påkostad 1,5-plansvilla på fantastiskt, havsnära läge.

På barnvänligt läge i natursköna Smygehamn med närhet till havet har vi nu nöjet att presentera denna påkostade och smakfulla 1,5-plansvilla från 2008. Ett stenkast bort ligger den mycket uppskattade Smygeskolan som erbjuder verksamhet från förskola till årskurs sex. Den härliga småbåtshamnen nås genom en kort promenad längs fantastiska promenadstråk ackompanjerade av fina ängar och en hundrastgård. Här bor man med högsta livskvalitet med närhet till exempelvis hotellet Smygehus Havsbad där det också finns en fin restaurang och SPA. I området finns även restauranger, livsmedelsbutik med bra öppettider och såklart den mysiga hamnen med bl a rökeri.

Detta omritade Borohus med sina 174 kvm, fyra sovrum och en planlösning som disponerar ytan på ett bra sätt tilltalar den som vill njuta av stora sociala ytor, vilket nuvarande ägare la stor vikt vid genom att originalhuset förlängdes med hela fyra meter. Nedervåningens signum är utan tvekan den generösa, öppna yta som rymmer båda kök, matplats och vardagsrum. Genomgående har stor vikt lagts vid just ljusinsläppet och med hjälp av extra stora fönster- och dörrpartier ut mot grönska och uteplats skapas ett naturligt ljusinsläpp och en avkopplande, härlig utsikt där både inner- och yttermiljön kan njutas. På golvet ligger ett mycket fint enstavsaskgolv och ett extra plus för den mysiga braskaminen.

Upp för trappan möts vi av allrummet som är öppet upp i nock där stora takfönster från Velux står för ljusinsläppet. Nuvarande ägares anpassningar innefattar en extra kupa som sattes in för att skapa rymd och hela ovanvåningen fick ca 27 m2 extra som fördelades på vardagsrum, lyxigt badrum och sovrum. Totalt på ovanvåningen finns tre sovrum varav ett master med takfönster varifrån du kan njuta ytterligare av den rogivande utsikten mot åkrarna. I mastersovrummet finns även en rymlig klädkammare.

Trädgården rymmer ett stort trädäck i vinkel på hela ca 80 m2 varifrån det går att höra havets brus och som passar utmärkt för att njuta solen under långa sommardagar och mysiga grillkvällar. Trädäcket nås i nära praktisk anslutning till köket vilket gör det lätt att duka upp utomhus - precis som man vill ha det. Med den rejäla trädgården med fin gräsmatta och grönska får man här det bästa av två världar, och här finns gott om utrymme för vidareutveckling av trädgården för den som önskar.
På tomten finns även carport och rejält förråd på betongplatta.

Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Marcus Pettersson
0704-80 72 81 marcus.pettersson@vaningen.se

Visningar.

Onsdag 17 Augusti
17:30 - 18:00
Bokad visning - Välkommen att boka direkt hos mäklaren eller boka via hemsidan.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

NEDERVÅNING:

Hall:

Vi välkomnas in i en hall med ordentligt utrymme för upphängning och som upplevs extra luftig tack vare att det är öppet mot nock och ovanvåning.
Praktiska och lättillgängliga garderober. Snyggt och praktiskt stengolv i ljusbeige och härligt ljusinsläpp från fönstret ovanför entrédörren.

Vardagsrum:

Direkt till höger från hallen kommer vi in till husets hjärta i form av den stora öppna ytan där kök, matplats och vardagsrum går ihop till ett.
Rummets storlek och öppna disponering ger många möjligheter avseende placering av matplats och soffor. Braskaminen ger en fantastiskt härlig mysfaktor och på golvet löper ett fint askgolv som får ordentligt med naturligt ljus tack vare härligt ljusinsläpp från tre väderstreck.

Kök:

Som en del av den stora sociala ytan ligger köket placerat med ett långsmalt fönster som skänker ljus till arbetsytorna i massivt trä. Köket är från högkvalitativa Marbodal (2008) med vita släta luckor, bänkskiva i valnöt och stensatt snygg skiffervägg. Köket är utrustat med induktionshäll (Siemens 2018), ugn och mikro (Siemens 2008), kyl/frys (Siemens 2017), integrerad diskmaskin (Whirlpool 2021) samt fläkt.

Badrum:

Helkaklat badrum i klassiskt grått och vitt med spotlights i taket. Utrustat med dusch, wc, spegel, kommod samt snygg och praktisk avställningsyta.

Sovrum:

Nedervåningens sovrum bjuder på ljusinsläpp från två väderstreck och praktisk förvaring. Askgolv och vita väggar.

Klädvård / Tvätt:

Grovkök med egen ingång och praktiskt klinkergolv. Utrustat med tvättmaskin (LG 2016), torktumlare (Bosch 2021), generöst med arbetsyta och förvaring.

OVANVÅNING:

Allrum:

Vi tar trappan upp och möts av härligt ljus från det stora vardagsrummet som erbjuder öppet upp i nock och stora högkvalitativa takfönster från Velux. Öppningen ned mot hallen skapar en känsla av extra rymd. Snyggt infällda spotlights i taket och det fina furugolvet ger en hög kvalitetskänsla.

Badrum:

Till vänster från trappan har vi ett stort superfint helkaklat badrum utrustat med både påkostat badkar samt dusch som ger en lyxig känsla. Stilsäkra färg- och materialval i grått, beige, vitt och trä får de flesta att trivas extra bra. Två fönster står för det naturliga ljusinsläppet och resten sköter spotlightsen. Dubbel kommod med två handfat och gott om förvaring.

Sovrum master:

Väl tilltaget sovrum med utsikt mot grönska och åkrar från rejält fönsterparti. Takfönster från Velux skänker rummet extra karaktär och den direktanslutande klädkammaren står för den praktiska förvaringen. Vita väggar och furugolv.

Sovrum 2:

Ovanvåningens andra större sovrum har ordentligt med utrymme och vinklar för att kunna möblera på olika sätt. Takfönster skänker extra karaktär. Vita väggar och furugolv.

Sovrum 3:

Ovanvåningens mindre sovrum kan vara både just ett mindre sovrum eller varför inte ett perfekt arbetsrum. Vita väggar och furugolv.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2008

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning, vattenburen golvvärme både BV och OV

Ventilation:

Frånluft med återvinning

Övrigt:

Fiber finns indraget.
Husfasad och trädäck tvättade 2022.
Tvätt, puts och målning norrfasad carport, 2022.
Taknocksbyte, omläktning övre del och byte av uttjänta takpannor. Taket är även nytvättat.
Sjöstensparti på uppfarten.
Flera spotlights bytta 2021.

Säljaren upplyser om följande:
- Den ena spolknappen till toalett nere är sprucken.
- Sprickbildning i en låda i kylskåpet.
- Två spotlights i köket är ur funktion.
- Den ena tändknappen på strömbrytare fattas i ovanvåningens vardagsrum.
- Lamellgardiner i fönsterpartier nere ingår i överlåtelsen, vissa behöver dock ses över och bytas ut.
- Hallens inbyggda garderober ingår i överlåtelsen.
- Centraldammsugarens funktion kan idag ej garanteras.
- Hyllsystem i förrådet ingår ej i överlåtelsen.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 47 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 91 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-07-20

Övriga Byggnader

Carport med förråd på gjuten betongplatta.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

33 700 kr/år

VA:

6 400 kr/år

Renhållning:

3 450 kr/år

Försäkring:

5 200 kr/år

Total driftkostnad:

48 750 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (57 624)

Kommentar:

Kostnadsposten el inkluderar uppvärmning

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vändkretsen 4

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

705 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Sjöstenslagd uppfart.
Den uppvuxna trädgården bjuder på aprikosträd, äppelträd, två päronträd, plommonträd samt hallon.

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 3 224 000 kr

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 023 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

555 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2008

Taxeringsvärde:

2 468 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Lugnt bostadsområde, nära till havet, med bra buss/tågförbindelser till Ystad, Trelleborg och Malmö samt vid säsong café, fiskrökeri och presentbutik. I Smygehamn hittas även närservice, Coop-mataffär, förskola och skola. Varje år anordnas dessutom olika evenemang som skånsk matfestival, jazzfestivaler samt en stor spelmansstämma. Omedelbart väster om Smygehamn ligger Skandinaviens sydligaste udde, Smygehuk. Orten sjuder av liv sommartid och här finns också ett mycket rikt kultur- och fritidsliv.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.