Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Trelleborg, Anderslöv
Sotehusvägen 21-0 & 18-3 - Ekemosse
9 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 178 m2
areakälla: faktisk uppmätning enl. standard SS 21054:2020
Biarea: 267.3 m2
areakälla: faktisk uppmätning enl. standard SS 21054:2020
Tomtarea: 5326 m2
Rum: 7
 

EKEMOSSE - Ett unikt boende som andas gediget hantverk och som erbjuder det mesta du kan tänka dig

LANTLIGT | VASSTAK | POOLOMRÅDE MED UTEKÖK | RELAX | 200 KVM GARAGE | GÄSTHUS

Nu har vi det ärofyllda nöjet att presentera denna unika Skånelänga på lantligt läge mellan Malmö och Ystad, bara ca 10 minuter från Skurup och med närhet till hela Sydkustens fantastiska utbud. Här lockar ett stenhus anno 1909 med rakt igenom hög kvalitet på två fastigheter om totalt 5 326 kvm tomt med allt vad du kan tänka dig i form av fina materialval, poolområde med utekök, relax samt omatchade hobby- och förvaringsytor.

Huvudbyggnaden totalrenoverades 2008 och dess signum är den vitputsade fasaden som ackompanjeras av vasstaket med dess stiltypiska homejor. Originalplacering av dörrar och fönster behölls vilket idag skänker ett otroligt fint ljusinsläpp i boningshuset. Hela bostaden andas rakt igenom finaste hantverk och erbjuder hög kvalitet i form av handgjort tegel, putsade innerväggar och tak, massiva ekgolv, synliga ekbjälkar och inbyggd belysning. Kök från Ballingslöv med bänkskiva i granit och badrum med bubbelbadkar och påkostade materialval. Här finns 3-4 sovrum och många möjligheter för flexibel inredning.
I nära anslutning till boningshuset har vi även ett gästhus om 37 kvm med egen uteplats, allrum, badrum och sovloft.

Garagebyggnaden erbjuder över 200 kvm yta för både relax, hobby, förvaring och kontor. Uppfört 2012 i samma påkostade och stiltypiska utformning som boningshuset med vasstak och ekdetaljer. Här stoltserar byggnaden med hela fyra motordrivna portar i snygg ekfanér och ljuvlig ljussättning kvällstid. Garaget ger fantastiska möjligheter för förvaring, bil- och motorintresse samt övrig hobby. Tre av portarna i bredd 2500 mm och den fjärde med BxH 4000x3150 med plats för husbil. På övre plan finner vi en superb yta om 26 kvm för exempelvis kontor.

Optimalt placerat i garagebyggnaden mot trädgårdens innergård och i nära anslutning till poolområdet ligger relaxavdelningen som utifrån stoltserar med specialbeställda glas-/fönsterpartier i massiv ek. Här njuts en lugn miljö med japanskt bubbelbadkar, platsbyggd bastu med vasstak, dusch samt toalett.
Och självklart ska ett storslaget boende även stoltsera med en storslagen och njutbar utemiljö. I trädgården finns saltvattenpool om 10x4 meter, utekök med rostfri grill från SMEG samt kokplattor, utedusch och generös uteplats på massiv komposittrall för både loungehörnan och middagsbordet.

Måste upplevas på plats - Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Marcus Pettersson
0704-80 72 81 marcus.pettersson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

ENTRÈPLAN:

Hall:

Vi välkomnas av påkostad markmosaik och kliver in i en trevlig entré med utrymme för klädupphängning och skoställ. Här ligger både tilltalande och praktiskt klinkergolv och den bekväma sittmöbeln samt spegeln ingår i överlåtelsen. Entrén ligger fint placerat i huset och härifrån når vi ett av allrummen till höger samt köket något trappsteg upp åt vänster.

Kök:

Stilrent kök från Ballingslöv med vita luckor och gott om både arbetsyta och förvaring. Här har vi fina ljusinsläpp från fönstren i två olika väderstreck och en snygg bänkskiva i svart granit tillsammans med stänkskydd i härdat glas. Köket är från 2008, utbyggt längs matplatsen 2017 och rymmer ett rejält matbord. Utrustat med integrerad kyl(Electrolux 2016), frys, integrerad diskmaskin(AEG 2016), inbyggd mikro(Husqvarna 2013), induktionshäll(Electrolux 2016), pyrolysugn (SMEG 2018) samt integrerad fläkt(Electrolux). Massivt ekplankgolv och murad vägg.

Badrum:

Välkommen in i ett välutrustat och snyggt utfört badrum med klinkergolv samt stenmosaik och puts på väggarna. Här finns allt för att njuta av fina material och för utrustningen står dusch och inte minst det exklusiva bubbelkaret av emaljerat gjutjärn från Tyska Kaldewei. Övrig utrustning kommod från Duo Bad, spegel, wc och förvaringsskåp.

Allrum:

Från köket når vi nedre plans ena allrum som stoltserar med sitt massiva 25 mm ekgolv, ekbjälkar och inbyggda belysning. Här finns braskamin med uppmurad välvd som förhöjer mysfaktorn och gott om utrymme för möblering med soffgrupp på olika sätt. Egen utgång till trädgårdssidan. Massivt ekplankgolv och putsade väggar.

Sovrum:

I gaveln i anslutning till allrummet finner vi ett trevligt sovrum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck mot trädgården. Rummet kan användas på flera olika sätt och de rejäla garderober som idag finns i rummet ingår i överlåtelsen. Massivt ekplankgolv och putsade väggar.

Allrum:

I andra gaveln har vi ett imponerande allrum med stora glas-/fönsterpartier ut mot trädgården med dess njutbara poolområde. Här erbjuds en läcker miljö med slående takhöjd i två plan då trappan upp leder till en öppen loftdel med gott om plats för soffgrupp. Ljudsystem från Bose, projektor samt projektorduk finns monterade och står för underhållningen. Denna utrustning ingår i överlåtelsen. Massivt ekplankgolv och putsade väggar.

Tvättstuga/pannrum:

Mindre tvättstuga utrustad med tvättmaskin(Ariston) och torktumlare(Electrolux), 2013. Här finns även värmepump, frys samt saltvattenklorinator och värmeväxlare till poolen.

ÖVRE PLAN:

Allrum:

Vi välkomnas upp via den stilenliga trappan där vi möts av allrummet som karaktärsfullt pryds av homejor med s.k. starlights, vilket skapar en fin ljusupplevelse. Hela ovanvåningen är öppen upp i nock.

Sovrum:

I anslutning till allrummet finner vi i den ena gaveln ovanvåningens första sovrum. Här får vi in fint ljus via gavelfönster samt en homeja. För karaktären står full takhöjd med öppet upp i nock samt skorstenen som går från nedervåningens allrum.

Toalett:

Fint utformad toalett placerad intill en av homejorna, vilket skänker en fantastisk utsikt och ljusinsläpp. Utrustat med vägghängd toalett, handfat samt egen varmvattenberedare med 5L kapacitet.

Sovrum:

Bakom en dubbeldörr i huskroppens vinkel når vi det andra sovrummet med högt i tak och som går vidare ut mot loftet.

Loft/allrum:

Här möter ovanvåningen nedervåningens andra allrum, som erbjuder en unik miljö med öppet upp i nock, ljusinsläpp från homejor samt underhållning med projektor och ljudsystem från Bose.

GARAGEBYGGNAD:

Garagedel:

Synnerligen påkostat och väl utformat garage om hela 203,6 kvm med öppet upp i nock och med vattenburen golvvärme. Totalt fyra motordrivna portar i ekfanér. Tre av portarna i bredd 2500 mm och den fjärde med BxH 4000x3150 med plats för husbil. Vattenburen golvvärme på entréplan, luft-/vattenvärmepump, två varmvattenberedare samt extra luft-/luftvärmepump finns. Garaget innehåller även ett kylrum, ett mindre garage längs ena gaveln samt ett mindre växthus mot en av väggarna. Runt garaget ligger dubbel dränering.

Relaxavdelning:

Njutbar relaxavdelning med allt vi kan tänka oss som ligger optimalt placerad några steg från poolområdet. Rejält badkar 1 500 x 1 200 mm nedsänkt i golvet, dusch, toalett samt platsbyggd bastu med vasstak.

Tvättrum:

Tvättrum med Wascator tvättstugemaskiner i form av torktumlare, tvättmaskin och torkskåp samt Cylinda bänkmangel.

Loft/Hobbyrum/Arbetsrum:

En trappa upp finner vi det rejäla hobbyrummet om 26,6 kvm som skapar möjlighet för allehanda användning. Här finns smart inbyggd förvaring längs väggarna. Trevlig vy från fönsterpartiet mot trädgårdssidan och poolområdet. Luft-/luftvärmepump för uppvärmning.

GÄSTSTUGA:

Gäststuga:

Mysig och samtidigt rejäl gäststuga om 37,3 kvm med vattenburen golvvärme. På nedervåningen finner vi allrum samt badrum med både badkar och dusch. En trappa upp har vi det rejäla sovloftet. Gemytlig uteplats med belysning i stensättningen samt med tak med integrerad belysning i ekplanka. Uteplatsen har ett massivt ekbord med två bänkar i ek som ingår i överlåtelsen. Infravärmare finns likväl som vindskydd i form av upprullad markis.
I anslutning till gäststugan finns ett förråd i massiv ek. I detta finns vask, rostfri kyl/frys samt bevattningspump med nedgrävd 40 mm-slang till dammen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1909 Ombyggt 1983

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Gråsten, frigolit, puts

Stomme:

Betong

Fasad:

Puts

Fönster:

2- och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Vass

Utvändigt plåtarbete:

Koppar

Uppvärmning:

Luft-/vattenvärmepump 2 st., luft-/luftvärmepump 4 st.

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Förmedlingen avser två fastigheter: Trelleborg Önnarp 4:20 samt 4:5 med adresser Sotehusvägen 21-0 samt 18-3. Se fastighetskartor bland bilder.
På fastigheten Trelleborg Önnarp 4:20 finns beskrivna byggnader förutom trädgårdsförrådet i massiv ek, som finns på fastigheten Trelleborg Önnarp 4:5. Trelleborg Önnarp 4:5 är i övrigt obebyggd, för eventuella möjligheter avseende tomten hänvisas till Trelleborgs kommun.

Välkomstportal i massiv ek vid entré med skylt EKEMOSSE, klädd med skiffertak.
Alla husets gavlar är beklädda med massiva ekplankor i naturlig form i tjocklek 40-50 mm.
Alla homejor har fönsterbänkar i massiv ek samt skifferplattor som skydd på utsidan.
Samtliga fönsterbänkar i samma svarta granit som köksbänk.
Reservkraftverk finns. Automatisk start vid strömbortfall 15 kVA som klarar hela fastigheten.
Två elstolpar finns av gammal modell med friledning.
Fiber finns, nuvarande ägare betalar ca 389 kr./mån.
Nämnd biarea fördelar sig på följande utrymmen: Gästhus 37,3 kvm. Garage 230 kvm varav entréplan 203,6 kvm och övre plan 26,6. Dokumentation finns hos mäklaren.

Renoveringar och förbättringar:
Tak, fönster, fasad och el 2008.
Värmesystem 2013.
Installerat reningsverk samt byte av avloppsrör 2015.
Pool anlagd 2015, uteplats byggd 2016.
Byte av taknock på hus och gästhus 2018 då ljung lades.
Fönsterspröjsar utbytta till plast. Tidigare trä vilket inte höll tillräckligt bra.

Larm finns som kan övertas av köparen, kostnad ca 8000 kr/år.
Bo- och biarea i annonsen baseras på faktisk uppmätning, dokumentation finns hos mäklaren. Uppgiven area enligt fastighetsutdrag är boyta 155 kvm och biyta 20 kvm.

Följande ingår i överlåtelsen:
Monterade högtalare från Bose samt projektor och projektorduk.
Parasoll vid uteplatsen med stativ fastmonterade under komposittrall.
Fast belysning i tak-/fönster, exempelvis monterade lampetter.
Förvaringsskåp i garage(vid husbil).
TV monterad i gästhus.
Väggmonterade hyllor i det mindre garaget.
Skohylla, pall och spegel i hall.

Följande ingår ej i överlåtelsen:
Lampor takmonterade ovanför köksbänk.
Takmonterade, totalt fem, lampor i de två sovrummen uppe.
Hyllsystem i garage(vid husbil).
Verktygsbänkar i garage.
Central samt laddare till elbil i garage.
Kyl-/frys i garage.
Rök vid förråd vid ena tomtens hörn.
Klocka monterad på garagets gavel in mot trädgården.

Nuvarande ägare upplyser om följande:
Lampkällan till de s.k. starlights i de fyra homejorna i flygeln med allrum/loft behöver bytas och är därför inte i drift idag.
En av lamporna i poolen är trasig.

Taxeringsuppgifterna i annonsen gäller fastigheten Trelleborg Önnarp 4:20. För fastigheten Trelleborg Önnarp 4:5 gäller följande:
På tomten finns ett trädgårdsförråd i massiv ek med plats för åkgräsklippare.
Taxering:
Summa tax. värde: 189 000 kr
Småhusenhet
Typkod: 210 Småhusenhet, tomtmark
Taxeringsår: 2021
Småhusmark Taxeringsvärde: 189 000 kr
Pantbrev: Totalt antal: 2 st. Total summa: 91 000 kr
Driftskostnad saknas. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 1 890 kr.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 45 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 88 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 30 000kWh/år
Datum: 2022-09-28

Övriga Byggnader

Garage med fyra portar varav det ena med plats för husbil.
Gäststuga om 1,5 plan med badrum, allrum och sovloft. Utvändigt tak med plats för rejält matbord.
Förråd om ca 5 kvm i anslutning till gäststuga.
Trädgårdsförråd i massiv ek med plats för åkgräsklippare, ca 15 kvm.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

34 000 kr/år

Elkostnad:

15 000 kr/år

VA:

6 000 kr/år

Sotning:

400 kr/år

Renhållning:

3 000 kr/år

Försäkring:

7 000 kr/år

Total driftkostnad:

65 400 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (74 274)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Önnarp 4:20

Vatten och avlopp:

Trelleborg Önnarp 4:20: Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp med beviljat tillstånd, eget reningsverk.
Trelleborg Önnarp 4:5: Vatten saknas. Avlopp saknas

Servitut etc:

Trelleborg Önnarp 4:20:
Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Önnarp GA:4 ändamål: Vägar
Nyttjanderätt Ledningar
Trelleborg Önnarp 4:5:
Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Önnarp GA:4 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Transformatorstation
Last: Avtalsservitut: Transformatorstation, 12-IM2-96/6555.1

Tomtarea:

5326 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Tomtarean fördelar sig enligt följande:
Önnarp 4:20: 4 012 kvm, Önnarp 4:5: 1 314 kvm. De två fastigheternas sammanlagda tomtarea är 5 326 kvm.

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 3 000 000 kr

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 240 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

450 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1955

Taxeringsvärde:

790 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Skurup är ett trevligt och klart växande samhälle centralt beläget omgivet av underbar natur. Såväl skog som hav erbjuds inom kommunens gränser.
I Skurup bor man med utmärkta kommunikationer och pendlar med lätthet via E65:an till både Malmö, Sturup och Ystad. Pågatågsstationen ligger centralt belägen med generös parkering och härifrån nås centrala Malmö på under halvtimmen och Kastrup på ca 50 minuter.
Med Skurups nya handelsplats, som ligger optimalt placerad längs E65:an, finns här ett oslagbart utbud av all form av handel, gym och padel.

I Skurups tätort finns ett bra lokalt utbud, med bra för- och grundskolor, mataffärer, butiker, banker och restauranger. Skurup kommuns skolar har gott renommé, här finns bl.a. ett flertal grundskolor för årskurs 1-9 samt alternativ i Alléskolan och Montessori. Nils Holgerssongymnasiet erbjuder ett naturbruksprogram samt ett fordonsprogram.

Anderslöv är belägen i det vackraste av områden, i ett hedlandskap som påminner om den skotska landsbygden. Vackert böljande och kuperat med närhet till Havgård och Börringesjön. Gabeljung är skogen där man njuter av trevlig blandskog. Lagom stor för att snabbt lära känna omgivningarna och de bästa gångstråken. Herrgårdarna Havgård och Börringekloster gör sitt till för att förhöja charmen.
Söder om Anderslöv ligger den skånska slätten och ca 10-15 min med bil når man stränderna i Beddingestrand och Skateholm. Denna unika placering mellan två så olika landskap gör naturupplevelsen extraordinär i ett Skåne där man annars får välja.

Om man som barnfamilj väljer att flytta hit så erbjuder Anderslöv full service i form av dagis, skolor och många former av aktiviteter. Förutom de kommunala valen måste föräldrakooperativet Börringebarnen nämnas, ett dagis beläget på Börringeklosters mark och byggnad, en unik miljö för de små att tillbringa sina dagar på. Populär är även Pilens Montessori i Fru Alstad. Här finns dagis samt skola upp till 5:e klass. Denna har mycket gott renommé, även detta är ett föräldrakooperativ. Aktiviteter för barn och ungdomar i och runt Anderslöv är många. Fotboll och ridning står högt upp på listan. Även musik och teater finns för den som detta tilltalar.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.