Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Simrishamn, Skillinge
Gamla Bankhuset i Skillinge - Stora Nygatan 1
8 000 000 kr utgångspris
Boarea: 524 m2
areakälla: säljarens information
Biarea: 82 m2
areakälla: säljarens information
Tomtarea: 1979 m2
Rum: 7
 

Unik fd banklokal vackert belägen i centrala Skillinge - två separata boenden och en lokal

Välkommen till denna imponerande fastighet i charmiga Skillinge på Österlen. Här möts traditionell skånsk länga och modernistisk arkitektur från 1960-talet. Huset är ritat av Janecke & Samuelsson och Sparbankens danske arkitekt Johan Wohlert. Fastigheten har genomgått noggrann renovering och bevarar sin historiska kvalitet samtidigt som det uppfyller moderna krav. Med en medalj från Samfundet för hembygdsvård och en plats i ett attraktivt fiskeläge, erbjuder denna fastighet en unik livsstil. Ta chansen att äga denna pärla på Österlen. Fastigheten kan köpas som privatbostad eller som näringsfastighet.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Välkommen till denna imponerande byggnad som har en vacker slät kalksandstensfasad, stående fönsterband och ett karakteristiskt gult tegeltak som smälter samman den traditionella skånska längan med den modernistiska arkitekturen från det tidiga 60-talet. Denna välbyggda fastighet ritades år 1962 av Sten Samuelsson tillsammans med Johan Wohlert, chefsarkitekt för Sparbankernas intresseorganisation. Huset togs i bruk på nyåret 1964 och fungerade då som Sparbank, postkontor och vaktmästarbostad. Byggmästare var den välkända skillingeprofilen Gösta Gren som senare utökade banklokalerna mot norr i samma stil.
Detta unika hus har fått erkännande för sin framstående skånska byggnadstradition och har mottagit en medalj av Samfundet för hembygdsvård. En plakett som bekräftar detta ärofyllda erkännande finns stolt placerad vid ingången mot Stora Nygatan.
Säljarna har noggrant restaurerat och bevarat husets ursprungliga danska, 60-tals modernistiska prägel genom att återanvända tidens palisanderväggar i bankvalvet. Dessutom har säljarna installerat en ikonisk 60-tals symbol, Gyrofocus, känd som "James Bond-spisen", den enda med roterbar eldöppning. Denna spektakulära eldstad hänger likt ett tefat från taket i den gamla banklokalen och förstärker husets tidstypiska atmosfär.
Huset har också genomgått energieffektivisering för att möta modern standard och är fri från PCB- och radon belastning, vilket säkerställer en hälsosam inomhusmiljö. Ytterligare förbättringar inkluderar nya avloppsstammar, el- och larmanläggning. Den stora lägenheten har nytt kök, badrum och walk-in-closet redo att tas i bruk.
Fastighetens tomtarea uppgår till generösa 1975 kvm och byggnaden erbjuder en total bruttoarea (BRA) på 524,4 kvm, varav 57,9 kvm är frisersalongens lokal area (LOA) som enkelt ändras till separat bostad eller inkluderas i den stora lägenheten. Den stora lägenheten har 292,2 kvm med två förrådsrum i källaren på 36, 2 kvm. Den mindre lägenheten mot väster har 138,1 kvm. Det fristående förrådet 47,4 kvm.
Detta är en unik möjlighet att förvärva en arkitektoniskt värdefull fastighet. Renoveringen förstärker husets inneboende gestaltning med 1960-talets modernistiska charm och tillgodoser alla moderna boendekrav. Läget i det attraktiva fiskeläget Skillinge på Österlen gör denna fastighet ännu mer eftertraktad, särskilt under sommarmånaderna då orten blomstrar. Ta chansen att bli ägare till denna enastående
pärla och upplev en unik livsstil på Österlen.

Gamla banklokalen:

Denna fina lägenhet om hela 292 kvm har varsamt renoverats och rymmer idag kök med skafferi, tvättstuga, städförråd, lounge/bar, vardagsrum, gästtoalett samt en separat wc med dusch. På övre plan finns tre sovrum med en walk in closet, wc och badrum. Därutöver finns pentry och förvaringsmöjligheter. Källaren rymmer två förrådsrum som varit bankvalv. Från gamla banksalen och från köket finns dörrar till en uteplats under den gamla sparbanksek som planteras för 70 år sedan. Nyplanterat vegetationshängn längs fastighetsgränsen ger färgprakt under hela sommarhalvåret. Hägnet innehåller trettio olika blommande syrener, magnolia och buskväxter. Vid ombyggnaden återfanns en stenålersdös vars stora stenar står uppresta på tomtens gräsmatta.

Gamla vaktmästarebostaden:

En lägenhet på hela 138 kvm om fyra rum och kök med öppen planlösning. Lägenheten rymmer idag vardagsrum och kök, 3 sovrum, klädkammare, wc med dusch och tvättstuga. Denna lägenhet har en egen uteplats på baksidan av huset. Hyresgästerna har besittningsrätt till lägenheten.

Lokal - idag frisersalong:

Fin frisersalong som idag är uthyrd. Salong, kök och toalett finns här.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.
Värdera bostad!Värdera din bostad!

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.