Vellinge, Skanör
Östergatan 41B
Boarea: 121 m2
areakälla: Enligt uppmätning av Anticimex
Biarea: 64 m2
areakälla: Enligt uppmätning av Anticimex
Tomtarea: 496 m2
Rum: 4
 

Fantastiskt gatuhus byggt 2001 i genuin äldre stil med möjlighet att inreda en generös ovanvåning!

I hjärtat av Skanörs stadskärna finns nu ett unikt tillfälle att förvärva detta fina gatuhus byggt 2001 med vit putsfasad och vacker blå färg på fönster och dörrar. Planlösning är väldisponerad, ytorna som vi bjuds på är rymliga och tillsammans med de stora fönsterpartierna skapas det en härlig luftig atmosfär. Här erbjuds kök från Ballingslöv med anslutande matrum samt vardagsrum med en härlig öppen spis, dubbla sovrumsmiljöer och fräscht badrum samt gästtoalett. Förutom detta finns en oinredd ovanvåning med fantastiska möjligheter att inreda för att få ytterligare boyta. Huset har en lockande trädgård i västerläge som är en skön oas med bland annat vackra rosenbuskar och trivsamt lusthus som kan nyttjas året om. Här bor man nära strand och hav samt med närhet till skolor, bra kommunikationer, restauranger, mataffär och små mysiga butiker. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 21 Augusti
10:00 - 10:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Ljust klinker och målade väggar i rödbrunt. De blå dubbeldörrarna tar oss in till den rymliga hallen med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor och ytterligare förvaringsmöjligheter erbjuds i en klädkammare.

Vardagsrum:

Ljust klinker och målade väggar i ljusrosa. Vidare in når vi det väl tilltagna och ljusa vardagsrummet med fönster ut mot både Östergatan och terrassdörrar ut till den mysiga trädgården. Här finns det gott om plats för att möblera en härlig soffa med ett par sköna fåtöljer samt mer därtill och den öppna spisen fulländar rummet på ett fint sätt.

Sovrum 1:

Ljust klinker och målade väggar i gult. Härnäst når vi master bedroom med plats att möblera dubbelsäng och tillhörande möbler utefter önskemål. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i flera garderober. Dubbla terrassdörrar kan ta oss direkt ut till trädgården och på motsatt sida når vi bekvämt rummets egna badrum.

Sovrum 2:

Ljust klinker och målade väggar i grönt. Detta rummet är perfekt anpassat att användas som kontor, barnrum eller gästrum.

Kök:

Ljust klinker och målade väggar i vitt. Kök från Ballingslöv med köksluckor i trä som samspelar fint med bänkskivan i granit och kakel i vitt ovanför. Den maskinella utrustningen består av spis (Bosch, 2002), fläkt (Futurum, 2002), diskmaskin (Bosch, 2021) samt kombinerad kyl och frys (Samsung). Köket är rymligt och här finns plats att möblera matbord för 4-6 personer.

Matrum:

Ljust klinker och målade väggar i ljusrosa. I anslutning till köket finns matrummet och här finns plats att möblera ett matbord för de större middagsbjudningarna med familj och vänner.

Grovkök:

Ljust klinker och målade väggar i vitt. Grovköket ligger också i anslutning till köket och här är inrett med tvättmaskin (Bosch, 2018), torktumlare (Bosch, 2002) samt vask och underskåp. Härifrån når vi också den fina trädgården.

Badrum:

Blått klinker och vitt kakel med inslag av blått kakel. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, duschkabin och badkar.

Gästtoalett:

Ljust klinker och kakel. Här är inrett med wc, handfat med kommod och spegel.

Ovanvåning:

I huset finns en oinredd ovanvåning om cirka 80 kvm (uppmätt yta mellan stödbenen) med fantastiska möjligheter att inreda vilket kan medföra att huset kan bli närmre 200 kvm totalt. Se alternativ planlösning för inspiration. Kontakta Vellinge Kommun för närmare information.

Trädgård:

Den trevliga trädgården i härligt västerläge är en skön och privat privat oas som bonas om av rosenrabatter och omsluts av en vit mur som kännetecknar många pittoreska gatuhusen i Skanör. Här kan vi njuta av solen i stort sett hela dagen och under årets varma dagar är detta en perfekt plats för större tillställningar med familj samt vänner och det fina lusthuset bjuder in till trevliga middagar året om.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2001

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Lättklinker ( isoblock )

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas kopplade

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Målad plåt

Uppvärmning:

Elpanna med vattenburen golvvärme.

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Golvvärme finns installerat i hela huset. Termostaterna till golvvärmen i rummen är urkopplade/förbikopplade och värmen styrs centralt via en utgivare.

Jordfelsbrytare är installerad.

Säljaren vill upplysa om följande fel och brister:
Elektrisk markis finns installerad, duken är dock defekt.
En del klinkerplattor har släppt i vardagsrummet.
Ismaskinen i frysen fungerar ej.

För mer information se även annonserat besiktningsprotokoll.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 113 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 244 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 16 504kWh/år
Datum: 2022-01-29

Övriga Byggnader

Det finns en äldre, till storleken rätt rejäl förrådsbyggnad på tomten samt en liten paviljong.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Uppvärmningskostnad:

32 722 kr/år

VA:

4 782 kr/år

Sotning:

585 kr/år

Renhållning:

3 250 kr/år

Försäkring:

5 232 kr/år

Total driftkostnad:

46 571 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (55 445)

Kommentar:

I kostnaden för uppvärmning ingår även el.

Angiva summor är baserade på nuvarande ägares förbrukning/abonnemang och kan variera.

TV: Parabol
Bredband: Kopparlina, möjlighet för fiber finns.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Skanör 41:26

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Last: Officialservitut Väg, 1233-974.1; Det finns ett belastande infartsservitut där grannen med adress Mellangatan har ett rätt att utnyttja utfarten mot Östergatan genom ett officialservitut.

Planbestämmelser:

Stadsplan Fastighetsplan Ändring Av Dp Fornlämning (1 st)

Tomtarea:

496 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Nätbolag:

Eon

Elleverantör:

Eon

Pantbrev:

Totalt antal: 3 st
Total summa: 2 130 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

6 498 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

3 837 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2001

Taxeringsvärde:

2 661 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Skanör och Falsterbo var från början två orter. Dessa växte ihop under 1960-talet men man kan fortfarande se gränsen mellan orterna, den långa tångvallen som löper mellan Skanör och Falsterbo.

Orten har anor från medeltiden då det i Skanör, med det under 1200-talets slut framväxande Falsterbo, var en av norra Europas viktigaste marknadsplatser. Större delen av året låg området ganska öde men blomstrade i augusti till oktober då marknaden tog plats. Uppskattningsvis upp till 70 000 marknadsbesökare kunde besöka platsen.

Idag lever såväl Skanör som Falsterbo upp under sommaren med start i juni och fram till augusti. Peaken är under den internationellt kända Falsterbo Horse Show då det myllrar av besökare.

Skanörs hamn har under senare år fått en riktig storsatsning. Här finns restaurang Badhytten med Sveriges kanske absolut bästa strandläge. Hittar man inget man är sugen på menyn finns det även flera andra matställen som serverar allt från fiskrätter till latinamerikanska specialiteter lagade på skånska råvaror. Under sommaren är även badbryggan, eller ”Stens brygga” i folkmun, välbesökt från tidig morgon till sen kväll. Stränderna som omger Näset är i världsklass och det är svårt att hitta lika finkornig sand även om man åker till exotiska resmål.

Livet på Näset är inte bara sol, bad och hästar. För den golfintresserade finns det två banor varav den i Falsterbo kvalat in på plats 4 när listan över de bästa golfbanorna i Sverige togs fram, densamma kom på plats 5 i Norden. Banorna är spelbara stora delar av året. Är man inte golfare finns det en mängd andra sporter såsom tennis, fotboll, bandy eller gym.

Både Skanör och Falsterbo har en äldre bebyggelse samt områden med sommarhus som med åren byggts om till helårsboende. Man kan även se i bebyggelsen hur denna med årtionden byggt samman de båda orterna.

Skanör centrum har såväl matbutik, bank, bibliotek som folktandvård, vårdcentral och apotek. Falsterbo har en mindre matbutik, fotoutställning och konsthall. Inom Skanör/Falsterbo finns det tre skolor, en i Skanör och två i Falsterbo, varav den ena är en Montessori. Alla tre innefattar förskola till nionde klass.

Naturen är vidsträckt, Knösen med långa vandringsstråk, Falsterbo stadspark som mynnar ut mot strandängar och sandklitter och Måkläppen dit man kan gå ut från november t.o.m. januari. En frisk promenad med stora möjligheter att se sälar.

Vill man trots allt detta lämna Skanör/Falsterbo så är kommunikationerna goda. Bussen går var 5:e minut i morgonrusningen till centrala Malmö och det finns även en busslinje som går till Hyllie. Med byte i Höllviken kan man ta direktbuss till Lund.

Att matcha denna plats vad gäller natur och vackra vyer är näst intill omöjligt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.