Vellinge, Skanör
Norra Parkgången 8
11 995 000 kr utgångspris
Boarea: 230 m2
areakälla: enligt mätbevis
Tomtarea: 960 m2
Rum: 7
 

Trivsam enplansvilla intill Stadsparken om hela 230 kvm nära hav och natur!

I natursköna Skanör finns nu chans att förvärva denna fantastiska villa med smakfull och enhetlig interiör. Här ges ett unikt tillfälle att förvärva en villa med gott om plats för den stora familjen. Planlösning är tilltalande, ytorna som vi bjuds på är slående och tillsammans med de stora fönsterpartierna skapas det en härlig samt luftig inomhusmiljö som även är alltigenom varm och ombonad. Utvändigt avnjuts en lummig trädgård med buskar, träd och planteringar och två underbara altaner i solsäkra lägen med plats för möblering av bord och stolar. Perfekt för trevliga middagar under sommarmånaderna. Här bor man nära strand och hav samt med närhet till skolor, bra kommunikationer, restauranger, mataffär och små mysiga butiker. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 6 December
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 11 December
11:00 - 11:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Cementgolv och målade väggar i ljusgrått. Hallen är rymlig och erbjuder bra förvarings- och avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum:

Oljat ekgolv och målade väggar i ljusgrått. Från hallen når vi vardagsrummet med plats att möblera ett gediget matbordsmöblemang, optimalt för middagsbjudningar när familj och vänner är på besök samt en härliga soffa med ett par sköna fåtöljer och flera ytterligare möbleringsalternativ. Stora fönster optimerar ljusinsläppet och den öppna spisen fulländar rummet på ett fint sätt och när mörkret lägger sig är det här, framför den öppna spisen, vi slår oss ner och kopplar av.

Kök:

Oljat ekgolv och målade väggar i ljusgrått. Elegant köksinredning från SieMatic med vita luckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan i portugisisk sandsten och matchande stänkskydd ovanför. Den maskinella utrusningen består av integrerad kyl (Bosch, 2016), integrerad frys (Gaggenau, 2002), integrerad diskmaskin (Siemens, 2020), inbyggnadsugn (AEG, 2021)- och mikrovågsugn (AEG, 2021), induktionshäll (AEG, 2021), fläkt (Gaggenau, 2002) och integrerad vinkyl (AEG, 2021). Invid halvön finns det plats att möblera 2 barstolar och i köket finns det även plats att möblera ett matbord för 8 personer.

Tvättstuga:

Grå klinker med underliggande golvvärme och målade väggar i vitt. Tvättstugan är av goda kvadrat och här är inrett med bra förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin (Whirlpool, 2022) och torktumlare (E-Lux, 2012).

Sovrum:

Sovrum 1: Lackat ekgolv och målade väggar i vitt som bryts av fint med en målad fondvägg i blått. Rummet kan möbleras utefter behov och önskemål. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i fyra inbyggda garderober.

Sovrum 2: Lackat ekgolv och målade väggar i vitt. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, skrivbord och mer därtill. Bra förvaringsmöjligheter får vi i tre garderober.

Kontor:

Oljat ekgolv och målade väggar i vitt. Detta rummet passat perfekt att använda som hemmakontor. För den som önskar kan rummet även användas som ett barnrum eller gästrum.

Badrum 1:

Mörkgrått klinker och kakel. Här är inrett med golvvärme, wc, handfat med kommod, spegel, bidé och dusch.

Allrum:

Cementgolv och målade väggar i ljusgrått. På motsatt sida av hallen finns en ombonat allrum som funkar perfekt som ett sällskapsrum för kidsen och tonåringarna.

Sovrum:

Sovrum 3: Oljat ekgolv och målade väggar i vitt. Rummet kan möbleras med säng, skrivbord och mer därtill. Utmärkta förvaringsmöjligheter får vi i tre garderober.

Sovrum 4: Oljat ekgolv och målade väggar i beigt. Väl tilltaget sovrum som kan möbleras med dubbelsäng och tillhörande möbler utefter önskemål. Även här erbjuds förvaringsmöjligheter i två garderober.

Badrum 2:

Terracottafärgat klinker och vitt kakel. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, vägghängt badrumsskåp och badkar.

Trädgråd:

Härlig trädgårdstomt som omsluter huset på ett fint sätt och som bjuder på varierad växlighet. Här finns både gräsmatta och stenbelagda ytor samt dubbla altaner, varav den ena i söderläge och den andra i västerläge med plats att möblera bord, stolar och ett par sköna solstolar. Under årets varma dagar är detta en perfekt sällskapsyta för njutfulla dagar i solen och härliga grillkvällar med familj och vänner. Idylliskt, kvalitativt och med en oemotståndlig atmosfär.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

friliggande 1-plansvilla

Byggnadsår:

1986 Ombyggt 1993

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas isoler

Bjälklag:

Trä och murblock; leca och trä (vindsbjälklag)

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump, luft/luft värmepump och direktverkande el

Ventilation:

FTX

Övrigt:

Utförda underhåll:
1993 garaget byggdes om till boyta och en korridor byggdes för att ansluta till huvudbyggnaden.
2011 byte av luft/luft-värmepump.
2014 byte av till- och frånluftsvärmepump.
2014 tvättstugan renoverades.
2018-2019 ommålning och kittning av fönster samt dörrar.

Den öppna spisen är godkänd och fungerar att använda. Senaste sotningen utfördes 2022-06-09.

Jordfelsbrytare är installerad.

I huset finns centraldammsugare samt laddbox för elbil installerad.

För mer information se även annonserat besiktningsprotokoll.

I köpet ingår ej klädhängarna i hallen.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 55 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 117 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-10-27

Övriga Byggnader

Fristående cykelförråd om cirka 9 kvm.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

56 446 kr/år

VA:

6 627 kr/år

Sotning:

683 kr/år

Renhållning:

3 250 kr/år

Försäkring:

5 596 kr/år

Total driftkostnad:

72 602 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (81 476)

Kommentar:

I kostnaden för uppvärmning ingår även el.

Fiber finns indraget i fastigheten:
Internet: VESAB/ Bahnhof 100/100 Mbit/s, kostnad: 319 kr/månad

Angiva summor är baserade på nuvarande ägares förbrukning/abonnemang och kan variera.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Skanör 6:253

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Avtalsservitut Avloppsledningar Mm
Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut: Avloppsledningar Mm, 12-IM2-85/20284.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 12-IM2-85/11993.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 12-IM2-85/11993.2
Last: Officialservitut Väg, 1233-189.1
Last: Officialservitut Väg, 1233-189.2

Planbestämmelser:

Stadsplan Ändring Av Dp Fornlämning (1 st)

Tomtarea:

960 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 4 075 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 426 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1991

Taxeringsvärde:

2 640 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 786 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Skanör och Falsterbo var från början två orter. Dessa växte ihop under 1960-talet men man kan fortfarande se gränsen mellan orterna, den långa tångvallen som löper mellan Skanör och Falsterbo.

Orten har anor från medeltiden då det i Skanör, med det under 1200-talets slut framväxande Falsterbo, var en av norra Europas viktigaste marknadsplatser. Större delen av året låg området ganska öde men blomstrade i augusti till oktober då marknaden tog plats. Uppskattningsvis upp till 70 000 marknadsbesökare kunde besöka platsen.

Idag lever såväl Skanör som Falsterbo upp under sommaren med start i juni och fram till augusti. Peaken är under den internationellt kända Falsterbo Horse Show då det myllrar av besökare.

Skanörs hamn har under senare år fått en riktig storsatsning. Här finns restaurang Badhytten med Sveriges kanske absolut bästa strandläge. Hittar man inget man är sugen på menyn finns det även flera andra matställen som serverar allt från fiskrätter till latinamerikanska specialiteter lagade på skånska råvaror. Under sommaren är även badbryggan, eller ”Stens brygga” i folkmun, välbesökt från tidig morgon till sen kväll. Stränderna som omger Näset är i världsklass och det är svårt att hitta lika finkornig sand även om man åker till exotiska resmål.

Livet på Näset är inte bara sol, bad och hästar. För den golfintresserade finns det två banor varav den i Falsterbo kvalat in på plats 4 när listan över de bästa golfbanorna i Sverige togs fram, densamma kom på plats 5 i Norden. Banorna är spelbara stora delar av året. Är man inte golfare finns det en mängd andra sporter såsom tennis, fotboll, bandy eller gym.

Både Skanör och Falsterbo har en äldre bebyggelse samt områden med sommarhus som med åren byggts om till helårsboende. Man kan även se i bebyggelsen hur denna med årtionden byggt samman de båda orterna.

Skanör centrum har såväl matbutik, bank, bibliotek som folktandvård, vårdcentral och apotek. Falsterbo har en mindre matbutik, fotoutställning och konsthall. Inom Skanör/Falsterbo finns det tre skolor, en i Skanör och två i Falsterbo, varav den ena är en Montessori. Alla tre innefattar förskola till nionde klass.

Naturen är vidsträckt, Knösen med långa vandringsstråk, Falsterbo stadspark som mynnar ut mot strandängar och sandklitter och Måkläppen dit man kan gå ut från november t.o.m. januari. En frisk promenad med stora möjligheter att se sälar.

Vill man trots allt detta lämna Skanör/Falsterbo så är kommunikationerna goda. Bussen går var 5:e minut i morgonrusningen till centrala Malmö och det finns även en busslinje som går till Hyllie. Med byte i Höllviken kan man ta direktbuss till Lund.

Att matcha denna plats vad gäller natur och vackra vyer är näst intill omöjligt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.