Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Sjöbo, Sjöbo
Skartofta Station
4 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 165 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 75 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 2808 m2
Rum: 6
 

Smakfullt renoverad stationsbyggnad från tidigt 1900-tal med underbar naturtomt!

Skarstofta Station är ett hus som byggdes 1910 av Malmö-Simrishamns Järnvägsbolag. Då Järnvägslinjen sedan lades ned 1955 gjordes huset om till bostadshus om 165 inbjudande kvadrat med tillhörande ateljé, gästrum, förråd och carport på tomten. Huset har mycket karaktär och personlighet och har förädlats och förbättrats av människorna som bott här under åren som gått. Idag erbjuds vi suveräna sällskapsytor i form av kök med generös förvaring, separat matrum och en allrumsmiljö signerat murad braskamin samt med hänförande ljusinsläpp och njutbart orangeri. Här erbjuds inte bara vackra ytskikt med genomgående trätiljor på golv utan även en njutbar utsikt över trädgårdens varierande växtlighet i härlig vårprakt. Dessutom finns en rymlig ovanvåning att tillgå, som förser oss med två bra sovrum av villans totalt tre sovrumsmiljöer. Lägg där till två badrum, varav det ena med integrerad klädvårdsavdelning. Alldeles utanför knuten finns härliga promenadvägar i bokskog och är du sugen på ett dopp finns Vombsjön inte långt borta. I området ligger även Övedsklosters slott som är ett pampigt utropstecken som ger mycket glans till bygden. Skartofta Station är inte bara ett hus – det är en livsstil.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen välkomnar med ett klinkergolv i svart/vitt med golvvärme som möter väggar i vitt. Goda avhängningsmöjligheter finns att tillgå för ytterkläder, likaså plats för avställning av skor.

Vardagsrum:

Näst på tur bjuder en trevlig allrumsmiljö in. Rummet är synnerligen generöst tilltaget och bjuder på ett strålande ljusinsläpp ifrån flertalet fönsterpartier i två väderstreck. Här inryms med lätthet såväl soffgrupp som ett par sköna fåtöljer och ett större middagsbord. På golvet ligger vackert vitlaserade trätiljor som möter målade väggar i vitt, glädjande takhöjd och stämningshöjande braskamin. Härifrån når vi även via vackert glasade dubbeldörrar det njutbara orangeriet.

Kök:

Med direkt access från vardagsrum finner vi generösa köksytor med inredning från IKEA (2005) med förvaring bakom profilerade luckor i ljusgrått som accentueras av vitrinskåp och glaserat kakel i vitt ovan arbetsytor i trä. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Husqvarna (2010), diskmaskin från Miele (2019), inbyggd mikrovågsugn (2005), spishäll (2018), inbyggd ugn från Siemens (2010) och fläkt från Franke (2020) På golvet ligger vitlaserade trätiljor som ackompanjeras av väggar i vitt och tapetserad fondvägg samt vackert fönster intill liten matplats som skänker ett härligt ljusinsläpp och lockar med hänförande trädgårdsutsikt. Dessutom finns här en härlig köksö som adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta.

Matrum:

Vidare in når vi det som idag nyttjas som matrum med enhetligt golv liksom i kök i kombination med vita väggar och ett strålande fönsterparti. Detta rum kan med fördel även nyttjas som sovrum om så skulle önskas. Här finne vi även en fristående kamin.

Sovrum entréplan:

Entréplanets sovrum är av bra storlek som med lätthet kan möbleras med både säng, skrivbord och fristående förvaringsmöbel om man så önskar. Vitlaserade trätiljor pryder golvet som möter väggar i vitt samt en fondvägg med blommönstrad tapet. Behagligt ljusinsläpp och vacker utsikt får vi via ljusbringande fönsterparti.

Badrum entréplan:

Badrummet på entréplan förser oss med ett helkaklat utförande med golvvärme. Utrustningen består av wc från Ifö, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och badkar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare bekvämt placerat.

Allrum ovanvåning:

Från vardagsrummet tar vi den snyggt belysta trappan upp och finner ytterligare allrum som passar bra som till exempel familjens TV-rum. Här uppe finns även hemmets mer privata sfär med två generösa sovrum och en helkaklad badrumsmiljö. På golvet ligger enhetliga trätiljor och väggarna är i vitt med målad fondvägg i lila som samspelar fint med ljusringande fönsterkupa och takfönster samt synliga bjälkar i tak med spotlights.

Sovrum 2:

Det första av de två sovrummen här uppe är av bra storlek som med lätthet kan möbleras med både dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger vackra vitlaserade trätiljor som möter väggar i vitt med tapetserad fondvägg med motiv av gröna blad. Ljusinsläpp och fantastisk utsikt över grönskan får vi via vackert fönsterparti och takfönster.

Sovrum 3:

Det andra sovrummet bjuder även detta på vida kvadrat och nyttjas med fördel som mastersovrum. Under våra fötter ligger samma enhetliga golv i samspel med väggar i vitt och ljusbringande fönsterpartier samt synliga bjälkar.

Sovrum 4:

Bostadens sista sovrum förser er med underbart ljus och grönskande utsikt via ett tilltaget fönsterparti och takfönster. Tack vare rummets generösa storlek är det enkelt att möblera med större dubbelsäng, nattduksbord och förvaring i form av byrå eller garderob. Även här finner vi vitlaserade trätiljor på golv i perfekt samspel med väggar i vitt.

Badrum ovanvåning:

I anslutning till ovanvåningens sovrum når vi hemmets andra badrum med grön klinker på golv och målad våtrumstapet i vitt på väggar. Badrummet är försett med handfat med vit kommod från IKEA med mosaik ovan samt takfönster. Här finns även wc från Ifö och duschkabin från Macro.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1910 Ombyggt 2000

Grundläggning:

Krypgrund, källare och betongplatta

Grundmur:

Natursten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas isoler 99-04 + takfönster 2020

Bjälklag:

Trä rep. betong

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Plåtisol

Uppvärmning:

Markvärmepump (EL) Direktverkande el

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad.
Bredband finns via Teleservice, 100 Mbit/s till en kostnad om 1 416 kr/kvartal.
Braskaminen fungerar enligt säljare.


2010–2022 fortlöpande renoveringar av el har genomförts.
2012 fogades tegelvägg på södersidan om.
1999–2010 byttes fönster.
2006 installerades ny värmeanläggning från Thermia duo.
1999 lades tegelpannor om på taket.

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 176 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-05-20

Övriga Byggnader

På tomten finns en byggnad som har en inredd ateljé om 20 kvadratmeter, gästrum om 15 kvadratmeter, förråd om 10 kvadratmeter och garage samt carport. Det finns även ett trevligt orangeri om 12 kvadratmeter.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

47 000 kr/år

Sotning:

586 kr/år

Renhållning:

2 800 kr/år

Övrigt:

2 900 kr/år

Total driftkostnad:

53 286 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (62 160)

Kommentar:

Observera att beloppet för uppvärmning inkluderar uppvärmning av ca 200 kvm boyta, inkluderat ateljé, gästrum, varmvatten och hushållsel samt spabad på 38 grader. beloppet för övrigt inkluderar slamtömning om 900 kr/år och serviceavtal för minireningsverk om 2000 kr/år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Skartofta 1:6

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Servitut etc:

Förmån: Officialservitut Väg, 12-ÖVE-74.1

Tomtarea:

2808 m²

Kommentar till areakälla:

Biarea enligt säljare.

Tomttyp:

Naturtomt

Övrigt tomt:

Utanför råder fullständig fridfullhet med ett myller av fågelliv och fågelsång. Tidig vår trumpetar tranorna högt i det blå och sången byggs på av näktergal och andra fåglar allt eftersom våren går. Närheten till skog och sjö berikar sinnena på många sätt. Här kan man förverkliga sina drömmar, ostört och ljudligt om man önskar eller tyst och försynt odla sina grönsaker och blommor. Till huset hör en carport och uppställningsplats för flertalet bilar.

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 1 853 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 294 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

196 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1957

Taxeringsvärde:

1 098 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

I Sjöbo bor ca 18 500 invånare, en kommun som är en av Skånes största till ytan. Sjöbo har en vacker natur och gott om friluftsmöjligheter med golfbana, badhus samt drygt 60 kilometer vandringsleder som slingrar sig genom fantastiska miljöer - perfekt för avkoppling och sköna naturupplevelser. Den lantliga miljön runt omkring Sjöbo gör att flera stora hästanläggningar är verksamma i den vackra miljön. I Sjöbo kommun finns många idrottsföreningar, bl.a. Sjöbo IF, HK Björnen, FK Athlet, GK Stjärnan, Sjöbo BTK, Sjöbo Badmintonklubb och Sjöbo Simsällskap. I centrala Sjöbo finns ett apotek, systembolag, stora matbutiker, ett flertal mindre butiker samt flera restauranger. I hjärtat av Sjöbo finns det anrika Sjöbo Gästgifvaregård med anor från 1720-talet. Här hittar du även ett flertal skolor från förskola till årskurs F-9. Goda kommunikationer med buss både till Lund och Malmö samt Ystad.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.