Västra Backgatan 26
4 195 000 kr som utgångspris
Boarea: 225 m2
areakälla: säljarens information
Biarea: 116 m2
areakälla: säljarens information
Tomtarea: 1044 m2
Rum: 9
 

Välskött poolvilla

I lugna kvarter i centrala Rydsgård presenterar vi detta välplanerade boende perfekt för den stora familjen såväl som den egna företagaren. Här finns attribut som passar de allra flesta. Vad sägs om en mysig insynsskyddad trädgård mot bästa väderstreck, poolrum med bassäng samt massor av välplanerade kvadratmetrar och smart förvaring. Invändigt stoltserar den synnerligen tilltalande planlösningen med sex till sju möjliga sovrum, två badrumsmiljöer och ett gäst-wc. Lägg där till ett vackert kök av vida kvadrat och fullt utrustad maskinpark, suveräna sällskapsytor och ett magiskt trädäck ut till den välskötta trädgården. Addera till detta en inredd källare med ytterligare sociala ytor samt med stämningshöjande öppen spis. Ett hem byggt för att trivas i helt enkelt. Välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Lidija Jakob
0733-22 05 22 lidija.jakob@vaningen.se

Visningar.

Måndag 15 Augusti
15:00 - 16:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig
Måndag 15 Augusti
16:30 - 17:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med ljus högblank klinker på golv och väggar i vitt med inslag av tegel. Goda avhängningsmöjligheter finns även att tillgå.

Gäst-wc entréplan:

I anslutning till hallen finns en praktisk gästtoalett, med stengolv. Här finns handfat och wc (2010).

Badrum entéplan:

Entréplanets badrum erbjuder helkaklade ytskikt i ljus kulör med golvvärme och ljusbringande fönsterpartier. Badrummet är inrett med wc (2010), dubbla handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork, duschkabin med massagedusch från (2006) och lyxigt hörnbadkar med massagefunktion.

Kök:

Härnäst inviterar köket med sina generösa ytor. Profilerade luckor i vitt samspelar med vitrinskåp och bänkskiva i trälaminat med ljust terrakottafärgat kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av ugn (Husqvarna), spishäll (Electrolux), spisfläkt (Cylinda), kyl (Samsung), frys med ismaskin (Samsung), diskmaskin (Electrolux), inbyggd mikrovågsugn (Husqvarna). Samtliga maskiner från 2006. Vita väggar och ljusbringande fönster ackompanjeras av delvis glasad altandörr som leder oss ut till trädäcket i sydvästläge under skyddande tak med njutbar trädgårdsvy. Här dukas det till fest när ljumna sommarkvällar närmar sig.

Kontor:

I anslutning till köket ligger det som idag används som kontor men som även med fördel kan inredas som sov- eller gästrum. Vita väggar möter tapetserad fondvägg.

Vardagsrum:

Från hallen når väntar ett generöst tilltaget vardagsrum där plats med lätthet medges för både soffgrupp och fåtöljer intill ett härligt ljusflöde via generösa fönsterpartier i två väderstreck. Golvet pryds av välbevarad stavparkett från byggnadsåret som slipades om 2010 och som möter vita väggar.

Sovrum 1,2 och 3:

Vidare in i huset finner vi tre ytterligare sovrum, två mindre och ett större "master bedroom". Master bedroom rymmer dubbelsäng och generös garderobsförvaring. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i lugna och varma toner. Dörren vid sidan av sängens fotända leder ut till poolrummet. Varför inte börja dagen med lite motionssimning...
De två mindre sovrummen har bra proportioner och passar perfekt som barnrum eller gästrum. I de båda rummen ligger laminatgolv och väggarna är tapetserade. Garderobsförvaring finns även i dessa båda rum.

Poolrum/Relaxavdelning:

Poolparty, träningspass eller bara lite skön avslappning? I Poolrummet blir ingen besviken...
Här finns en 4x8 m helgjuten och kaklad pool som renas via sandfilter och utmärkta ytor för ett större antal personer. Här finns självklart även en liten relaxavdelning där man med lätthet varvar ner efter dagens prövningar. I anslutning till poolrummet finns även duschrum med handfat och WC och en bastu som inrymmer ca 4-5 personer. Under klinkergolvet finns golvvärme (el).
För skjutdörrarna åt sidan och öppna upp mot soldäcket i soligt söderläge. Här njuter man lata sommardagar!

Källare:

Ta trappan ner till källarvåningen. Efter sista trappsteget breder allrummet ut sig och erbjuder flera möbleringsalternativ. Parkettgolvet slipades nyligen om. I allrummet står en täljstenskamin som inte bara bidrar med mysfaktor utan även verkar som en riktigt effektiv värmekälla tack vare att värmen ventileras ut i kanaler och sprids till resten av huset.

Sovrum 4,5 och 6:

Givetvis finns även sovrum på detta våningsplan, närmare bestämt tre stycken. I dagsläget används sovrummen som barnrum men självklart finns det en mängd alternativa användningsområden för dessa utrymmen. Samtliga dessa sovrum har laminatgolv samt putsade och målade väggar.

Badrum källare:

Källarplanets badrum bjuder på en helkaklad interiör med wc, handfat med kommod, spegelskåp och duschkabin.

Tvättstuga:

Fräsch tvättstuga med utmärkta ytor och torkmöjligheter. Tvättmaskin (2021) och torktumlare (2021). I tvättstugan står ytterligare en kyl och en frys i full höjd samt en vinkyl. Dessa stannar kvar vid överlåtelsen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla med inredd källare och poolrum

Byggnadsår:

1974 Ombyggt 1979

Grundläggning:

Källare, betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas isoler

Bjälklag:

Lättbetong, trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luftvärmepump/ Direkt el/ Täljstenskamin med ventilation

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Ta steget ut från köket eller poolrummet till det mycket generösa trädäcket. Dessa ytor är som gjorda för sällskap på vår, sommar och höst - oavsett om det handlar om att duka upp till grillfest, ta den där kvällskoppen med kaffe eller öppna upp skjutdörrarna till poolrummet för lite skönt "poolhäng". Här har du alla möjligheter. En mulen dag sitter du skyddat under tak på den köksvända delen av trädäcket.

Kabel TV finns till en kostnad om ca 2100 kr/år. Fiber/bredband: ca 3000 kr/år beroende på vilken hastighet man vill ha. OBS! Avgift för fiber om 75 kr/månad = 900 kr/år för installation av fibern ingår med fastigheten.

På garageuppfarten lades sten 2006. Från garaget når man verkstadsutrymme, pumphuset till poolen samt cykel- och trädgårdsförråd.

- Takstolar och yttertak är utbytt i poolrummet.
- Alla fönster som varit i behov det har kittats och målats om.
- Nya radiatorer i källaren från 2010.
- Nya fönster och el-central 2012.
- Nytt verktygsförråd och oljeradiatorer 2020.

Solceller och nytt ventilationssystem har installerats.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 91 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 178 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 24 068kWh/år
Datum: 2022-05-20

Övriga Byggnader

Garage på betongplatta med plats för en bil.
OBS! Växthuset ingår inte i försäljningen.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

18 000 kr/år

VA:

9 600 kr/år

Renhållning:

3 600 kr/år

Försäkring:

7 214 kr/år

Total driftkostnad:

38 414 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (47 288)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Örsjö 16:88

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

1044 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Insynsskyddad och härligt grön och uppvuxen trädgårdslunga i solsäkert söder- och sydvästläge. Här finns en japansk trädgård med litet vattenfall, drivhus, pergola med vinrankor samt härliga äppelträd. Trädgården har lättskötta gräsytor som kompletteras med stenlagda gångstigar som leder oss runt huset. På tomtens framsida stoltserar den vackra magnolian.
Parkera bilen i garaget eller på den stenlagda uppfarten.

Nätbolag:

EON

Elleverantör:

EON

Pantbrev:

Totalt antal: 11 st
Total summa: 2 870 000 kr

Belopp:

7 214 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Taxering

Summa tax. värde:

1 820 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1978

Taxeringsvärde:

1 466 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

354 000 kr

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.