Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Oxie Kyrkby
Oxietorpsvägen 13
3 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 85 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 52 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 634 m2
Rum: 3
 

Tillfälle! Väldisponerad villa med pool, uterum och 30-talscharm.

I populära Oxie Kyrkby har vi glädjen att presentera denna charmiga och välplanerade villa med stora ljusinsläppande fönsterpartier, uterum och härligt grönskande, välskött trädgård med pool. Villan erbjuder på entréplan två sällskapsrum i fil med strålande ljusinsläpp från två väderstreck och öppen spis, modernt och stilrent kök samt en gästtoalett. En trappa upp finner vi ett rymligt sovrum med stor walk-in closet och en toalett. I källaren bjuds det på relax i form av bastu och stort renoverat badrum med dusch. Oxie station ligger inom gångavstånd och tar en med tåg till Malmö C på bara ett fåtal minuter! Området bjuder även på förskola, skola, matbutik, lekparker och närhet till strövområden. Varmt välkomna på visning.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med snyggt plastgolv och ljusa väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och en mindre förvaringsmöbel. I anslutning till hallen finns en inbyggd garderob som förvaringskomplement.

Gästtoalett:

Ifrån hallen nås en gästtoalett delvis kaklat i de fräscha färgerna vitt och blått. Här finns wc, handfat med kommod och spegel.

Kök:

Ljust och stilrent Kullakök i klassiska färgval som ljusa luckor och ljus arbetsbänk med grått kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl, frys och diskmaskin från Ikea och inbyggd ugn med spishäll och fläkt. Här finns bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och fyra stolar.

Vardagsrum:

Vardagsrummet bjuder på två rum i fil med högt i tak och underbart ljusinsläpp från flertalet fönster i tre väderstreck. Här erbjuds plats för såväl soffgrupp framför den öppna spisen (med insats) som ett större matsalsmöblemang. Målade väggar och golv i laminat. Från vardagsrummet når man husets mysiga uterum. Uterummet fungerar som en förlängning av vardagsrummet och här får man plats med matbord eller annat möblemang efter behag. Ett perfekt rum när kvällarna är svala eller regnet faller.

Sovrum:

En trappa upp finner vi bostadens sovrum. Det generösa sovrummet erbjuder vackert ljusflöde från flertalet fönster och här finns plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang och skrivbord. Detta rum kan med enkelhet göras om till 2st sovrum om så önskas. I anslutning till sovrummet finns en grandios och lyxig walk-in closet med plats för allehanda förvaring. Vita väggar och laminatgolv.

Toalett:

På ovanvåningen finns denna praktiska toalett. Här finns wc, handfat med kommod och spegelskåp.

Badrum:

I källaren erbjuds bostadens badrum som renoverades 2016. Det rymliga badrummet är helkaklat i snygga, moderna färger och har golvvärme. Här finns toalett (IFÖ), handfat med kommod (Svedbergs), högskåp (Svedbergs), spegelskåp (Camargue), dusch med dörrar i klarglas (Macrodörrar). Extra lyx och spakänsla får man med bastun som är belägen utanför badrummet.

Tvättrum:

Ett rymligt och praktiskt tvättrum med klinker på golvet och vita målade väggar. Här finns golvvärme, tvättbänk med vask, hörnskåp (2015), tvättmaskin och torktumlare.

Trädgård:

Inhägnad grönskande trädgård som bjuder på vackra träd och buskar i alla de slag. Trädgården erbjuder även en svalkande pool för varma dagar och två mysiga uteplatser i sydväst. Dessutom finns rymlig uppställningsplats för bilar på husets framsida.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1939

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Tegel

Uppvärmning:

Luft/vatten-värmepump

Övrigt:

Säljaren gjort följande renoveringar:
Renoverat tvättstugan 2016.
Renoverat avlopp 2016.
2 nya ytterdörrar och 4 nya fönster 2016.
Nytt badrum 2016.
Nytt kök 2019.
Nytt tak 2017.
Uterum byggt 2017.
Kontroll av skorsten 2017

Jordfelsbrytare är installerad för poolen.
Enligt förra ägaren är huset dränerat.
När badrummet i källaren gjordes var golv helt utgrävt och sen uppbyggt.

Larm finns.
TV finns via Sydantenn.
Bredband finns via Sydantenn.
Lösen för övertag 453 kr/mån plus 8 000 kr.

Öppen spis med insats sotad och godkänd mars 2022.

I köpet ingår mikro, hatthylla, garderober, tvättmaskin och torktumlare.
I köpet ingår inte kyl +frysbox i källare, pergola ute och mangel.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 152 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 338 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 16 614kWh/år
Datum: 2022-05-13

Övriga Byggnader

Det finns två stycken förråd. Ett mindre på ca 5,8 kvm och ett större på ca 15,3 kvm. Det större går bra att använda som gäststuga. I gäststugan finns även indraget kallvatten.
Uterum uppfört 2017.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

4 110 kr/år

VA:

3 917 kr/år

Sotning:

400 kr/år

Renhållning:

1 490 kr/år

Total driftkostnad:

9 917 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (18 791)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Takymetern 2

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Tomtindelning Stadsplan

Tomtarea:

634 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Inhägnad grönskande trädgård som bjuder på vackra träd och buskar i alla de slag. Trädgården erbjuder även en svalkande pool för varma dagar och två mysiga uteplatser i sydväst. Dessutom finns rymlig uppställningsplats för bilar på husets framsida.

Pantbrev:

Totalt antal: 19 st
Total summa: 2 020 000 kr

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 166 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

879 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1939

Taxeringsvärde:

1 287 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.