Malmö, Oxie Kyrkby
Pilevallsvägen 19
3 795 000 kr
Boarea: 136 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 390 m2
Rum: 5
 

Välskött parhus i barnvänliga Oxie Kyrkby

Trivsamt och välskött parhus som bjuder på generösa sällskapsytor och en flexibel planlösning med möjlighet till hela fem bra sovrum. Trädgården är härligt grönskande och här finner ni även njutbart uterum. Attraktivt område i populära Oxie Kyrkby, perfekt för barnfamiljen med närhet till skolor, lekplatser och grönområden. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
15:30 - 16:00
Premiärvisning! Anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkommna!
Anmäl mig
Tisdag 23 Augusti
18:00 - 18:30
Anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är ljus och rymlig med gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom förvaring i garderob. Väggarna är ljusa och på golvet ligger praktiskt laminat.

Kök:

Åt vänster inviterar ett smakfullt kök med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom omslipade luckor. Sandfärgat kakel pryder väggen ovanför grå arbetsytor, och den maskinella utrustningen består av kyl och frys ( 2020), inbyggd diskmaskin (2021), spishäll med ugn (2020) samt fläkt kopplad till ventilationen. Fint ljusinsläpp genom två fönster och bra plats för familjens matbord.

Badrum entréplan:

Näst på tur står ett stilrent renoverat badrum från 2016, med sandfärgat klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med wc, rejäl duschhörna bakom glasdörrar, handfat med kommod samt matchande spegelskåp.

Tvättrum:

Vägg i vägg är tvättrummet beläget med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Ny skåpinredning i vitt från IKEA 2016, tvättmaskin, grovvask och grovéntre.

Vardagsrum:

Rakt fram från hallen inviterar ett vardagsrum av vida kvadrat, där flera fönster i två väderstreck skänker rikligt med ljus och ackompanjeras av ljusbringande terrassdörr ut mot det njutbara uterummet och den härliga trädgården. Rummets storlek möjliggör möblering med såväl soffa som middagsbord, som med fördel placeras i den trevliga vinkeln.

Sovrum nedervåning:

Invid vardagsrummet finns entréplanets sovrum, som har laminatgolv och målade väggar. Behagligt ljusinsläpp ifrån fönster mot trädgården och bra plats för både säng och skrivbord om man så önskar.

Hall ovanvåning:

En trappa upp tar en hall emot med plats för hemmakontor och utgång till rymlig balkong med fin vy över området.

Badrum ovanvåning:

Badrum av bra storlek med badkar, tvättställ, wc och takfönster.

Sovrum:

Ovanvåningens första sovrum har gott om utrymme för allehanda möblemang, och därtill inbyggd förvaring i två garderober. Målad tapet och laminatgolv.

Sovrum:

Strax intill finns ännu ett sovrum av liknande storlek och utformning, perfekt för dubbelsäng med tillbehör och återkommande inbyggd förvaring i garderober. Laminatgolv och ljusa väggar.

Sovrum:

Det tredje sovrummet lämpar sig väl att nyttja som barnrum eller gästrum, med ljusa väggar och laminatgolv. Fint ljusinsläpp ifrån takfönster.

Trädgård:

Härlig trädgårdstomt som skyddas av lummig grönska och välväxta häckar. Stora gröna ytor där barnen kan springa och leka och ett stort uterum som förlänger årstiderna och erbjuder njutning från tidig vår till sen höst.

Basfakta

Upplåtelseform:

Tomträtt

Tomträttsavgäld gäller t.o.m:

2027-12-31

Avgäldsperiod:

10 år

Typ:

Parhus

Byggnad

Byggnadstyp:

Parhus

Byggnadsår:

1978

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel + Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Uppvärmning:

Direkt el + luftvärmepump

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt:

En garageplats med loft samt en parkeringsplats disponeras av säljaren.

Fiber finns indraget i huset. Säljarna har Ownit 100mbit med en kostnad på 310:-/kvartal.

Badrum nere renoverat 2016
Tvättstuga renoverat 2016
Fönster bytta 2013
Fasad målad 2014
Jordfelsbrytare installerad 2016
Ny värmepump 2018

Kyl och gasolvärmare i uterummet ingår i köpet.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 78 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 166 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-01-24

Övriga Byggnader

Garage med loft (samfällighetens). Parkeringsplats ingår.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

27 000 kr/år

Vägsamfällighet:

12 000 kr/år

Renhållning:

3 000 kr/år

Tomträttsavgäld:

7 738 kr/år

Total driftkostnad:

42 000 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr, tomträttsavgäld: 7 738 kr (58 612)

Kommentar:

I angiven uppvärmningskostnad ingår även kostnad för hushållsel.
I angiven kostnad för samfällighet ingår vatten/avlopp, kabel-TV grundutbud, 1st garageplats +1st parkeringsplats utomhus.

Tomträtten

Fastighetsbeteckning:

Oxiegården 23

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Oxiegården GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

390 m²

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 783 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 172 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

695 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1978

Taxeringsvärde:

1 477 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.