Malmö, Oxie Kyrkby
Hammarbacksvägen 96
2 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 120 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 27 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 363 m2
Rum: 5
 

Ljust och synnerligen väldisponerat suterränghus på hörntomt!

Vi har nu det stora nöjet att få presentera detta trivsamma hus på hörntomt, fördelat på två väldisponerade plan. Här förser entréplanet oss med härligt ljusa och sociala ytor i form av kök med smakfull inredning i ask och trivsam matplats samt anslutande vardagsrum med stora möblerbara ytor, generöst fönsterparti och utgång till balkong. Utöver detta stoltserar bostaden med tre bra sovrum, samtliga finns placerade i suterrängplan där vi även finner ett allrum som passar perfekt som familjens TV-rum samt förvaring utöver det vanliga i klädkammare och garderober. Addera där till två badrum, varav det ena med behagligt bubbelbadkar samt ett välutrustat tvättrum. Utemiljön är även denna tilltalande med inglasat uterum och generös uteplats med plattsättning samt med insynsskyddande häck. Med andra ord ett riktigt tilltalande hem i trivsamma kvarter med bara någon minuts promenad till såväl skola som utmärkta kommunikationer såsom buss och tåg. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Måndag 12 December
17:00 - 17:30
Anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Ljus och inbjudande hall tar emot med gott om plats för avhängning av ytterkläderna och skor. Ljusinsläppet är rikligt både från ytterdörrens fönster och frostat sidofönster som ackompanjeras av målade väggar i vitt med fondvägg i tegel och tålig klinker som några steg längre in övergår i laminat.

Badrum:

På höger hand finns entréplanets badrum i helkaklad utförande med golvvärme, som är försett med wc, handfat med vit kommod, spegel, väggskåp och dusch.

Kök:

Vidare in väntar en smakfull köksmiljö från IKEA (2008), där släta luckor i ask samspelar med upplysta vitrinskåp och grått kakel ovanför arbetsytor i mörkt laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl i rostfritt från Husqvarna (2015), frys i rostfritt från Husqvarna (2021), diskmaskin i rostfritt från Bosch (2021), mikrovågsugn i rostfritt från Hugi (2008), induktionshäll från AEG (2008) och ugn från AEG (2008) samt fläkt från Gorenje (2008). Invid fönsterpartiet placeras med fördel familjens middagsbord. på golvet ligger laminat i grå klinkerimitation liksom i hall som möter väggar i vitt och tegel.

Vardagsrum:

I vardagsrummet lockar generösa kvadrat som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp som sköna fåtöljer för familj och vänner. Ljuset strömmar in från flertalet stora fönster som ackompanjeras av en delvis glasad terrassdörr ut till den inbjudande balkongen. På golvet ligger stilsäker parkett i samspel med ljust tapetserade väggar.

Allrum:

Från hallen tar vi oss ner till suterrängplan. Här finner vi ett extra sällskapsrum som med fördel kan inredas och nyttjas som TV-rum. På golvet ligger ljust laminat i träimitation som samspelar fint med ljusa väggar. Som en extra bonus finns praktisk förvaring i generös klädkammare.

Sovrum:

Det första sovrummet bjuder in med rymliga ytor som förser oss med förvaring i garderob och ett fönsterparti som bidrar till fint ljusinsläpp. På golvet ligger ett ljust laminatgolv i träimitation som ackompanjeras av tapetserade väggar.

Sovrum:

Även det andra sovrummet är av bra storlek och erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett ljust laminatgolv i träimitation kombineras med ljust tapetserade väggar och generöst ljusbringande fönsterparti.

Sovrum:

Det tredje och sista sovrummet bjuder in med plats för enkelsäng och skrivbord. Ett snyggt trälaminat samspelar fint med de ljust tapetserade väggarna. Härifrån når vi det inglasade uterummet med direktaccess till den inbjudande trädgården.

Badrum:

Även badrummet på detta våningsplan förser oss med ett helkaklat utförande i ljusblå kulör (2004), golvvärme och ljusbringande fönster. Utrustningen består av wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork och bubbelbad från Westerbergs.

Tvättrum:

Husets tvättrum är inrett med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Här finns tvättmaskin från Bosch (2010) och torktumlare från AEG (2020), städskåp och förvaring i två garderober.

Trädgård:

Härlig, välskött utemiljö med planteringar, grönytor och insynsskyddande häck. Via stentrappa tar vi oss från framsidan till baksidan där stenlagd uteplats och ett inglasat uterum bjuder in till trevliga stunder med familj och vänner. Addera där till en njutbar trädgårdsvänd balkong och tillgång till garage i närheten som extra bonus.

Basfakta

Upplåtelseform:

Tomträtt

Tomträttsavgäld gäller t.o.m:

2026-12-31

Avgäldsperiod:

10 år

Typ:

Radhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Suterränghus

Byggnadsår:

1976

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Lättbetong

Stomme:

Betong/Trä

Fasad:

Tegel/Träpanel, stenskiva

Fönster:

3-glas och ett sovrum mot uterum med 2-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Direktverkande el med Luft/luft värmepump

Ventilation:

Självdrag och elektrisk fläkt på tak

Övrigt:

Garageplats finns i gemensam länga i närheten av huset.

2021 byttes ytterdörr och trä på balkong.
Hösten 2020 renoverades tak och fasad. Kvitto för tak finns.
2010 installerades värmepump.
2005 installerades fläkt på taket och nytt innertak sattes.
1998 renoverades fasad.
1997 byttes fönster. Kvitto finns.
1988 byggdes uterummet.

Jordfelsbrytare är installerad.
Samtliga innerdörrar är utbytta.

TV finns via Telenor.
Bredband via Ownit 100 Mbit/s till en kostnad om 130 kr/månad.

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Samtliga vitvaror, garderober, hatthylla, skoställ, växthus, verktygsförråd och två pergolor.
Nuvarande ägare upplyser om att följande ej ingår i köpet: Kassaskåp och trädgårdsmöbler.

Nuvarande ägare upplyser om följande kända fel och brister: Lampa i köksfläkt fungerar ej, en dörr i förråd behöver bytas och en dörr på kortsida i uterum kärvar.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 94 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 203 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 15 400kWh/år
Datum: 2022-10-27

Övriga Byggnader

I anslutning till huset finns två förråd och ett uterum.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

27 500 kr/år

Vägsamfällighet:

14 520 kr/år

Renhållning:

2 880 kr/år

Tomträttsavgäld:

7 504 kr/år

Total driftkostnad:

44 900 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr, tomträttsavgäld: 7 504 kr (61 278)

Kommentar:

I angiven kostnad för el ingår även säljarnas kostnad för värme.
Vattenkostnaden ingår i samfällighetsavgiften upp till en volym av 35 m3. Även tv, garage och områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften

Tomträtten

Fastighetsbeteckning:

Hammarbacken 32

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Oxie GA:7 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Samfällighetsförening: Byåkersbacken, Norra samfällighetsförening. Hemsida: hammarbacken.com. Kontaktperson: Jan Lysell, 0703985563. Vatten/avlopp, el och skötsel på gemensamma ytor och garage ingår i samfälligheten. Samfällighetsavgiften regleras månadsvis.

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

363 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härlig, välskött utemiljö med planteringar, grönytor och insynsskyddande häck. Via stentrappa tar vi oss från framsidan till baksidan där stenlagd uteplats och ett inglasat uterum bjuder in till trevliga stunder med familj och vänner. Addera där till en njutbar trädgårdsvänd balkong och tillgång till garage som extra bonus.

Pantbrev:

Totalt antal: 10 st
Total summa: 1 531 000 kr

Belopp:

5 078 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Taxering

Summa tax. värde:

1 990 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1976

Taxeringsvärde:

1 265 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

725 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.