Malmö, Kristineberg
Meteorgatan 6
5 695 000 kr som utgångspris
Boarea: 125 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 35 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 875 m2
Rum: 5
 

Elegant familjevilla i en-plan med härlig trädgård och utekök!

På trevligt läge i lugna villakvarter finns nu tillfälle till denna fantastiska villa signerad underbart ljusinsläpp och en utmärkt planlösning. Här lockar luftiga, öppna ytor mellan vida vardagsrumskvadrat och smakfull köksinteriör, där ljuset strömmar in från flertalet fönsterpartier som ackompanjeras av glädjande takhöjd med öppet till nock och infällda spotlights för stämningsbelysning. Utöver de sociala ytorna förser denna spektakulära villa oss med ett njutbart trädäck med spabad samt utekök med el och vatten. Lägg därtill fyra bra sovrum, varav det fjärde är det utbyggda förrådet med egen ingång, perfekt för tonåringen. Dessutom två stilrent helkaklade badrum och tvättrum med praktisk groventré samt generös klädkammare med plats för allehanda förvaring. Utomhus väntar väl tilltagna gräsytor för barnens lek, njutbara uteplatser i soligt läge för både relax och socialt umgänge samt en nyanlagd basketplan. Trädgården ramas snyggt in av uppvuxen, välskött häck och staket. Vid husets framsida finns både garage och uppfart samt solceller på tak som extra bonus. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
12:30 - 13:00
Anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Ljus och inbjudande hall med öppen planlösning mot vardagsrummets ljusa och luftiga ytor. Här smyckar infällda spotlights i tak, vackert slipad och vitpigmenterad ekparkett (2019) på golv som ackompanjeras av väggar i vitt med fondvägg i sober kulör samt med ribbvägg i trä. Här finns bra med plats för avhängning av ytterkläderna, dessutom ypperlig förvaring i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Badrum:

I anslutning till hallen finner vi ett stilrent helkaklat badrum (2019) med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar med inkaklad dusch i grått samt med klarglas. Badrummet är även utrustat med infällda spotlights i tak, handfat med kommod i vitt, spegelskåp och wc.

Vardagsrum:

Rakt fram inviterar ett fantastiskt vardagsrum av synnerligen generösa mått, där ljuset strömmar in från flera härliga fönsterpartier. Slipad och vitimpregnerad ekparkett (2019) samspelar med väggar i vitt och den öppna planlösningen mot köket som ackompanjeras av glädjande takhöjd med infällda spotlights samt öppet till nock förstärker den luftiga känslan ytterligare. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp och fåtöljer som ett större middagsbord. Från vardagsrummet via helglasad altandörr når vi även det generösa trädäcket med lyxigt utekök.

Kök:

Köket som totalrenoverades 2019 bjuder på utmärkt förvaring bakom släta luckor i vitt ovanför gedigna arbetsytor i sten. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Bosch med is- och vattenmaskin, vinkyl, integrerad diskmaskin från IKEA, inbyggd mikrovågsugn från Bosch, induktionshäll 80 cm från Bosch, inbyggd ugn från Bosch och fläkt från Bosch kopplad till utsug. Behaglig belysning med infällda takspotlights och plats för två invid den glädjande köksön som även förser oss med extra förvaring.

Sovrum:

Det första sovrummet är av vida kvadrat och förser oss med väggar i ljusgrått med fondvägg i vitt med stjärnor. Detta ackompanjeras av mjuk heltäckningsmatta i ljusgrått samt ljusbringande fönsterpartier i två väderstreck. Här är möbleringsalternativen flera.

Sovrum:

Mastersovrum bjuder in med rymliga ytor som förser oss med slipad och vitimpregnerad ekparkett (2019) i samspel med väggar i vitt och ett ljusbringande fönsterparti. Här ryms både dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Sovrum:

Det tredje sovrummet är inbjudande och erbjuder oss plats för både enkelsäng och skrivbord. Golvet pryds även här med mjuk heltäckningsmatta som samspelar fint med ljusa väggar i grön kulör och ljusbringande fönsterparti. I anslutning till sovrummen finner vi ypperlig förvaring i klädkammare.

Badrum:

I anslutning till sovrummen finns ytterligare ett badrum beläget i helkaklat original i grått/vitt, med vädringsfönster i frostat glas. Vidare finns handfat med kommod i vitt, spegelskåp, wc och badkar med duschvägg i klarglas.

Sovrum/kontor/gästrum:

Det utbyggda förrådet kan väljas att nyttjas efter behov. Med egen ingång passar det perfekt som sovrum för tonåringen eller som ett privat gästrum. På golvet ligger ett snyggt trälaminat i kombination med väggar i vitt.

Tvättstuga:

Tvättrummet som har både ingång från vardagsrummet och garaget, tjänar även som praktisk groventré. Grå klinkerplattor möter väggar i vitt och en utrustning som består av vask med kakel i nyanser av grönt och förvaring ovan i vita skåp, tvättmaskin (2015) och torktumlare.

Trädgård:

Inbjudande trädgårdstomt där generösa gräsytor ramas in av uppvuxen, välskött häck och staket. Underbart trädäck i soligt läge med spabad bjuder in till fler sköna stunder. Lägg där till bekvämlighet i det nybyggda uteköket försett med både vatten och el. Ytterligare bonus är den nyanlagda basketplanen som faller både stora som små i smak. Garage med stor stenbelagd biluppställningsplats framför finns även att tillgå.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

friliggande 1-plansvilla

Byggnadsår:

2007

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel/Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Värmepump frånluft

Ventilation:

Mekanisk frånluft med återvinning

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad.

2022 installerades en solceller på tak och laddbox för bil. Kvitto finns.
Under samma år förlängdes förrådet med två rum och samtliga innerdörrar byttes.
2021 gjordes en 10-15 cm extra tilläggsisolering på vinden och uppbyggnad av uteplats/utekök/basketplan under samma år.
2020 lades sten på framsidan.
2019 totalrenoverades köket.
2019 renoverades ett av badrummen.

Fiber och Fiber-TV 1000/1000 Mbit/s finns via Ownit till en kostnad om 550 kr/månad. Detta är via samfälligheten Malmö GA:9. och övergår på ny ägare.

Nuvarande ägare upplyser om följande kända fel och brister: Trädgård, stenläggning och trädäck är ej färdigställt. Stenläggning på uppfart åtgärdas av grannen på nr:4 när renoveringen är klar.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 90 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 78 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-11-20

Övriga Byggnader

Kontor och två förråd om ca 30 kvm.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

7 000 kr/år

Elkostnad:

3 000 kr/år

VA:

5 500 kr/år

Vägsamfällighet:

2 000 kr/år

Renhållning:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

20 500 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (29 374)

Kommentar:

Observera att beloppet för el och uppvärmning är baserat på ett snitt om 1 kr/kwh och efter avräkning för inkomst från solceller.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Astronomen 32

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Astronomen GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Malmö Käglinge GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Samfällighet: Malmö Astronomen S:1
Astronomens samfällighet: Förvaltning av gemensamma grönområden, el och snöplogning. Samfällighetsavgiften regleras årsvis.

Planbestämmelser:

Detaljplan Vattenskyddsområde

Tomtarea:

875 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 7 st
Total summa: 4 564 957 kr

Försäkringsbolag:

Trygg-Hansa

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 158 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

954 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2007

Taxeringsvärde:

2 204 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området ligger angränsande till Oxie, som i sin tur ligger beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö. Mycket populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus. Här finns närhet till både grundskolor upp till årskurs 9 och flera förskolor att tillgå, vilket också bidrar till att många barnfamiljer hittat till området. Fler och fler finner fördelarna här, då befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Likaså finns Länsväg 101 som en bra anknytning till centrala Malmö. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

För den som inte tar sig in till någon av de större, kringliggande städerna dagligen finns Oxie Centrum i närheten. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutik, Apotek, tandläkare samt vårdcentral med BVC. Dessutom bibliotek, frisör, gym och ett flertal restauranger. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Badhus, idrottsplats och fritidsgård finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.