Malmö, Kristineberg
Lagerbladsvägen 21
4 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 124 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 14 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 339 m2
Rum: 6
 

Tilltalande familjevilla med uterum ett stenkast från golfbanan.

I attraktiva Kristineberg presenterar vi denna smakfulla familjevilla, belägen i barnvänliga omgivningar med naturen inpå knuten. Villan erbjuder en mycket väldisponerad planlösning om idag fyra bra sovrum som med enkla medel görs om till fem vid behov, två helkaklade badrum och fantastiskt generösa vardagsrumskvadrat med utgång till underbart uterum för än mer guldkant. Dessutom finns ett stilrent renoverat kök från 2015 med utrymme för matbord och ett extra allrum på det övre våningsplanet. Härlig utemiljö därtill med insynsskyddande grönska, flera mysiga uteplatser, ljuvligt uterum och ett nyrenoverat garage med automatiskt port. Solceller installerades 2022. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
13:30 - 13:50
Anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen välkomnar med stilrent svart klinkergolv och ett fint ljusinsläpp genom både sidoljus och ytterdörrens halvmåneformade fönster. Här finns plats för avhängning av ytterkläderna och även ypperlig förvaring i en klädkammare under trappan och i flera garderober lite längre in.

Kök:

Direkt på höger hand inviterar en ljus och rymlig köksmiljö som renoverades 2015 med inredning från Elgiganten. Vita släta luckor tar hand om allehanda köksattiraljer och svart kakel pryder väggen ovanför svarta arbetsytor. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl och frys 2010 i fullstorlek, diskmaskin, mikro, spishäll och ugn (samtliga 2015) samt fläkt. Rikligt med ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck och familjens matbord inryms med lätthet. Enhetligt svart klinkergolv såsom i hallen.

Tvättrum:

Mitt emot köket är hemmets tvättrum beläget. Tvättrummet renoverades 2015 med inredning från Elgiganten. Här finns torktumlare 2016, tvättmaskin 2021, vask, wc och bra förvaring i vita skåp.

Vardagsrum:

Vidare in finner vi ett fantastiskt trevligt vardagsrum, vars vida kvadrat enkelt möbleras med såväl soffgrupp och sköna fåtöljer som middagsbord om man så önskar. Parkettgolv samspelar med synliga takbjälkar och härligt ljus genom flera fönster liksom terrassdörr, som leder ut till ett underbart uterum perfekt för sociala sammankomster. Här ute njuter man av den välskötta trädgården i insynsskyddat läge, och en mysig stenbelagd uteplats nås direkt utanför.

Badrum:

Entréplanets badrum har mattsvart klinkergolv och väggar kaklade i vitt respektive mattsvart. Badrummet är utrustat med takdusch bakom frostade vikdörrar i glas, wc, handfat med stort mörk kommod och matchande spegelskåp med belysning.

Sovrum:

Stort sovrum som passar utmärkt för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Rummet kännetecknas av ett ljust golv, vita väggar med skimrande vit fondtapet och ljusinsläpp genom två fönster.

Allrum:

En trappa upp tar ett allrum emot med möjlighet till soffa och tv-möbel. Ljust laminatgolv och vita väggar med skimrande vit fondtapet ackompanjeras av ett mindre takfönster och infällda takspotlights.

Sovrum:

I ena gaveln finns ett mycket stort sovrum, som tidigare utgjort två separata rum vilket förstås kan återställas vid behov. Två fönster släpper in rikligt med ljus och de vita väggarna accentueras av en mörk mönstrad fondtapet.

Sovrum:

I motsatt gavel väntar ett sovrum lagom att nyttja som barnrum eller hemmakontor, med ljusa väggar och trämönstrat golv.

Sovrum:

Vägg i vägg återfinns villans fjärde sovrum, vilket är av liknande storlek och utformning som det tidigare och försett med ljusa väggar och trämönstrat golv.

Badrum:

Ovanvåningens badrum erbjuder helkaklade ytskikt i stilrena färger. Vidare finns takdusch bakom glasdörr, handfat med svart kommod och matchande högskåp samt wc.

Trädgård:

Prydlig framsida med stenbelagda ytor framför garaget. Staket ramar in grönska och gräs. På baksidan finner vi insynsskyddad gräsmatta liksom stensatt uteplats och ett fantastiskt trevligt uterum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1978

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel+trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Direktverkande el+luft/luftvärmepump

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Solceller installerades 2021
Två värmepumpar finns, varav en från 2022.
Elbilsladdare i garaget installerades 2021
Varmvattenberedare bytt 2015 i samband med renoveringen av tvättstugan.
Fönster bytta 2008.
Träpanel på fasad bak är bytt.
Elcentralen är bytt inklusive jordfelsbrytare.

Tak i original, nockband är bytt.

Larmabonnemang finns att överta.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 38 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 80 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 9 650kWh/år
Datum: 2022-11-13

Övriga Byggnader

Nyrenoverat garage med automatisk garageport.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

11 237 kr/år

VA:

7 323 kr/år

Vägsamfällighet:

2 820 kr/år

Total driftkostnad:

21 380 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (30 254)

Kommentar:

(Säljarnas kostnad för el/värme de senaste 12 månaderna har varit 11 237kr.
Under samma period har säljarna via sina solceller kunnat sälja el för 14 887kr. )
Beräknad energianvändning 9650kWh/år.
Beräknad elprudoktion via säljares solceller 12500kWh/år.

I angiven kostnad för VA ingår vatten och sophämtning.
I samfälligheten ingår fiber och tv.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fruktgaffeln 3

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Oxie GA:11 ändamål: Radio- TV och/eller tele
Samfällighetskostnaden regleras kvartalsvis.

Planbestämmelser:

Stadsplan Vattenskyddsområde

Tomtarea:

339 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Prydlig framsida med stenbelagda ytor framför garaget. Staket ramar in grönska och gräs. På baksidan finner vi insynsskyddad gräsmatta liksom stensatt uteplats och ett fantastiskt trevligt uterum.

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 2 071 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 447 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

791 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1978

Taxeringsvärde:

1 656 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området ligger angränsande till Oxie, som i sin tur ligger beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö. Mycket populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus. Här finns närhet till både grundskolor upp till årskurs 9 och flera förskolor att tillgå, vilket också bidrar till att många barnfamiljer hittat till området. Fler och fler finner fördelarna här, då befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Likaså finns Länsväg 101 som en bra anknytning till centrala Malmö. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

För den som inte tar sig in till någon av de större, kringliggande städerna dagligen finns Oxie Centrum i närheten. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutik, Apotek, tandläkare samt vårdcentral med BVC. Dessutom bibliotek, frisör, gym och ett flertal restauranger. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Badhus, idrottsplats och fritidsgård finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.