Malmö, Riseberga
Rönnbackegatan 46
6 295 000 kr som utgångspris
Boarea: 216 m2
areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021054
Biarea: 49 m2
areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021054
Tomtarea: 591 m2
Rum: 7
 

Rymlig 1½-plansvilla på idylliskt läge intill rekreationsområde.

Vi har nu det stora nöjet att få presentera denna synnerligen väldisponerade familjevilla om 216 kvadrat, där entréplan stoltserar med suveräna sällskapsytor av vida kvadrat som förser oss med ett elegant inrett kök med köksö som snyggt binder samman med vardagsrummet i vinkel och ett vackert ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier. Två helkaklade badrumsmiljöer finns att tillgå likaså ett praktiskt tvättrum med tvättfaciliteter. Lägg där till ytterligare ett vackert allrum placerat på ovanvåningen med ljusbringande fönsterparti på gavelsida och upp till fem möjliga sovrum, samtliga med lättmöblerade kvadrat och flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Uppställningsplats och carport samt lättskött trädgårdssida med inglasat uterum samt stenlagd uteplats som ramas in av insynsskyddande plank sätter extra guldkant. Området är helt fantastiskt naturskönt och passar perfekt för den aktiva familjen som spelar tennis eller gillar att löpträna. Eller varför inte spela golf då du enkelt och snabbt når Baras berömda golfbanor. Med praktiskt gångavstånd ligger skolor och serviceutbud samt kommunikationer. Helt enkelt oslagbart! Varmt välkommen på visning.

Visningar.

Söndag 2 Oktober
12:00 - 12:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med sobert svart klinkergolv i högblankt som ackompanjeras av vita väggar och infällda spotlights i tak. Gott om plats för avhängning av ytterkläderna och skor finns att tillgå. Likaså ett fint ljusinsläpp både genom ytterdörrens fönster och fönster vid sidan om dörren. Här finner vi även en modernt utformad trappa med plexiglas som leder oss vidare upp till ovanvåningen.

Badrum entréplan:

Entréplanets badrum (2015) har helkaklade ytskikt i tidlöst beigt med infällda spotlights i tak och ljusbringande vädringsfönster i frostat glas. Här finner vi en smakfull inredning med vägghängt wc, dubbla handfat med kommod i valnöt, spegel, elegant badkar och inkaklad rundad dusch med bronsfärgad mosaik.

Vardagsrum:

Kök och vardagsrum är placerade i härlig, öppen planlösning vilket skapar en fin kontakt mellan ytorna. Lättmöblerade kvadrat erbjuder plats för såväl soffgrupp som middagsbord. Ytskikten tilltalar med parkettgolv och väggar i vitt samt genomgående ljusinsläpp via flertalet fönster och glasad terrassdörr ut till det inglasade uterummet och trädgårdens sensommargrönska.

Kök:

Rakt fram från hallen väntar en mycket stilren och elegant köksmiljö (2012) signerad släta vita luckor i högglans som ackompanjeras av arbetsytor i accentuerande svart granit som matchar det högblanka golvet. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys (side by side) med is/vatten-maskin, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, spishäll (2018) och frihängande fläkt. Härlig köksö med infällda spotlights ovan adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta.

Sovrum 1:

Entréplanets båda sovrum når vi via hallen, varav det första med plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljusa väggar samspelar med ekparkett på golv och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum 2:

Även det andra sovrummet är av bra storlek med plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Enhetlig ekparkett pryder golvet i kombination med ljusa väggar och fönsterparti. Förvaring finns i öppen garderobsmöbel.

Allrum ovanvåning:

Från hallen tar vi oss vidare upp till ovanvåningen via den modernt utformade trappan i plexiglas. Här finner vi ett extra sällskapsrum med påfallande takhöjd och öppet till nock med bjälkar. Noggrant placerade fönsterpartier ger ett maximalt och bländande bra ljusflöde. På golvet ligger enhetlig parkett som samspelar fint med ljusa väggar. Som en extra bonus finns praktisk förvaring i generös klädkammare.

Sovrum 3:

Från ovanvåningens allrum når vi hemmets tredje sovrum placerat vid den ljusbringande fönsterkupan. Här finns plats för både enkelsäng och skrivbord. Klassisk ekparkett möter vita väggar med tapetserade fondvägg i svart.

Sovrum 4:

Det fjärde sovrummet är även detta i bra storlek med plats för enkelsäng och skrivbord med ekparkett på golv och väggar i vitt.

Sovrum 5:

Vägg i vägg finns det femte och sista sovrummet placerat som bjuder in med ekparkett och väggar i vitt. Plats finns för enkelsäng och skrivbord.

Badrum:

Ljust och fräscht badrum med blå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är inrett med wc, dusch med vikdörrar i klarglas, tvättställ med kommod och spegel.

Tvättrum:

Tvättrummet (2012) förser oss med en praktisk groventré via carporten. Här finns mörkt klinkergolv som möter vitmålade väggar. Utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare samt grovvask.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1973

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Värmepump med frånluftsåtervinning (2012) samt luft/luft värmepump

Ventilation:

Frånluft

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad.

2015 har fasaden putsats om.
2013-2015 har fönster bytts ut till 3-glas.
2012 har elen och värmesystemet renoverats.

Bredband finns via Fiber (ownit) med en kostnad om ca 300kr/månad för nuvarande ägare och det finns olika hastigheter att välja på. Fiberindragningen avbetalas i 10 år från att det grävdes in. Nuvarande ägare har betalat av ca 5 år och avbetalningen är 160kr/månad.
Säljare informerar om att tvättmaskin och torktumlare, samt alla vitvaror i kök ingår i köpet.
Utemöbler och krukor ingår ej.

Kända fel och brister: Spishäll. Fönster i uterummet. I huset finns utöver de modernare radiatorerna även golvvärme på bottenvåningen. Golvvärmen fungerar inte korrekt så på vissa delar av golvet värms det inte upp.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 62 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 133 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 15 264kWh/år
Datum: 2022-04-27

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Elkostnad:

23 664 kr/år

VA:

6 309 kr/år

Renhållning:

1 490 kr/år

Total driftkostnad:

31 463 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (40 337)

Kommentar:

Observera att beloppet för el även inkluderar uppvärmning. Utöver angivna kostnader så tillkommer kostnaden för villaförsäkring.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hasselbacken 13

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Tomtindelning Stadsplan

Tomtarea:

591 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härlig trädgård förser oss med välskötta gräsytor, fina planteringar och stenlagd uteplats samt inglasat uterum som med lätthet kan möbleras med bekväma loungemöbler. På framsidan finns en rymlig stenbelagd biluppställningsplats framför carporten.

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 2 847 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 842 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 131 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1973

Taxeringsvärde:

2 711 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Här i de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen här tog fart under 60-talet för att sedan i takt med tiden växa österut. Det har byggts mycket i området ända fram till idag, då Malmös bebyggelse nått ända ut till handelsplatserna Bulltofta och Toftanäs.

I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter.

För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och spela frisbeegolf på anlagd bana.

De stora handelsplatserna Toftanäs/Stora Bernstorp/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. På vägen inifrån staden har man också en större matbutik.

Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.