Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Riseberga
Långhällagatan 61
4 695 000 kr som utgångspris
Boarea: 96 m2
areakälla: Svensk standard SS 021054
Tomtarea: 501 m2
Rum: 4
 

Renoverad enplansvilla med fin tomt i sydvästläge!

Äntligen erbjuds ett fint och gediget stenhus på populära Riseberga! Här bor du i ett renoverat och praktiskt enplanshus med skolor, shopping och natur precis runt knuten. Huset har två mycket fina helkaklade badrum från 2013, trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot nyrenoverat kök (2021) och 3 rymliga sovrum. Taket byttes 2009. Friköpt sydvästtomt med uterum, carport, uppställningsplats för flera bilar, trädäck och fina lekytor. Välkommen på visning.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Anders Backman
0768-56 55 25 anders.backman@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall med stora snygga klinkerplattor som flyter vidare in i köket. Här finns plats för avhängning och även garderober.

Vardagsrum:

Trivsamt vardagsrum som enkelt inreds efter tycke och smak. Stora fönsterpartier i insynsskyddat söderläge samt utgång till uterummet. Vardagsrummet har öppen planlösning mot det vackra köket vilket ger både extra rymd och ljusinsläpp. Fin enstavsparkett och väggar i sobert blå kulör.

Kök:

Nytt kök från 2021 med stommar och luckor från IKEA i klassiskt vitt som kombinerats snyggt med beslag från Byggfabriken. Köket ligger i semiöppen planlösning mot vardagsrummet vilket gör att du enkelt kan socialisera med gäster medan du bereder maten i köket. I köket finner vi gott om arbetsyta på en fin köksbänk av ek och ovanför denna sitter vitt kakel från Byggfabriken som agerar stänkskydd. Köket är utrustat med nya vitvaror från 2021. Här finns följande installerat: induktionshäll, rostfri fläkt, rostfri ugn samt integrerad kyl/frys. I köket ligger samma typ av golv som i vardagsrummet.

Badrum 1:

Rymligt och mycket snyggt badrum som renoverats 2013. Helkaklade väggar i vitt med en mörkgrå fondvägg som matchar den fina mörkgråa klinkern. Här finns även behaglig golvvärme (elslingor). Wc, handfat med kommod, högskåp, frostat fönster och här väntar även ett avkopplande bubbelbadkar.

Badrum 2:

Badrum 2 är också mycket fint och renoverat 2013. Helkaklade väggar som kontrasterar snyggt mot klinkern och även här finns det golvvärme. Dusch, wc, handfat och kombimaskin (tvätt och torktumlare). På Riseberga är det sällsynt att de mindre husen har två badrum. Förra ägaren av huset är behörig plattsättare och det är han som har renoverat båda badrummen. Det finns fotodokumentation.

Sovrum 1/ Tv-rum:

Samtliga tre sovrum har bra storlek och sovrum 1 är beläget ett trappsteg ner från vardagsrummet här vilar ett vackert parkettgolv och väggarna är beiga/vita. Detta rum används idag som tv-rum men funkar perfekt som sovrum, kontor eller varför inte gästrum? Du bestämmer.

Sovrum 2:

Sovrum 2 har fönster mot trädgården i söderläge. Parkettgolv och väggar i grönt.

Sovrum 3:

Sovrum 3 har fönster mot framsidan. Parkettgolv och väggar i beige nyans.

Uterum:

Trevlig altan där man gärna umgås med vänner och familj. Trädäck med plats för loungemöbler.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1959

Grundläggning:

Krypgrund

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas samt 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor (Yttertak bytt 2009)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburen el (Panna från år 2015)

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Under år 2021 utfördes en undersökning av förekomsten av radonhaltigt byggmaterial i fastigheten Malmö, Rotberga 4. Undersökningen visar på låga värden, långt under gränsvärdet. Se bilagan.

Huset är uppmätt enligt Svensk standard SS 021054:2020 till 96 kvm. Enligt fastighetsutdraget så är boarean 79 kvm.

Renoveringar/tillbyggnader:
Säljarna har under 2021 installerat en krypgrundsavfuktare via Anticimex.
Nya tätlister på alla fönster 2022.
Kök renoverat med ny inredning 2021.
Kombinerad tvätt/torktumlare finns installerad i det lilla badrummet, denna sattes in 2021.
Badrummen är renoverade 2013.
Alla väggar och tak målades om 2021.

Säljaren upplyser: Plastlist till duschdörrarna är sliten och kan behöva bytas. Visst behov av underhålls finns på fasaden.

Fiber via Ownit för 279:-/månaden.

Larmavtal finns att överta från säljarna, kostnad om ca 500kr/månad.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 183 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-04-17

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Uppvärmningskostnad:

30 854 kr/år

VA:

7 200 kr/år

Total driftkostnad:

38 054 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (46 928)

Kommentar:

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för el. I kostnaden för VA ingår kostnaden för sophantering/renhållning. Kostnaden för hemförsäkring tillkommer.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Rotberga 4

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Tomtindelning

Tomtarea:

501 m²

Övrigt tomt:

Friköpt och lättskött tomt med en inhägnad och skyddad del med trädäck intill uterummet. Här får trädgårdsmöblemanget plats och man kan ostört umgås med vänner eller bara koppla av efter en arbetsdag.
På entrésidan av huset finns en lång uppfart med plats för flera bilar men helst parkerar man bilen skyddat i carporten där det även finns förråd bakom. Övriga trädgården består av en
gräsmatta med fina lekytor.

Pantbrev:

Totalt antal: 3 st
Total summa: 3 527 500 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 324 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1959

Taxeringsvärde:

1 124 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 200 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Här i de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen här tog fart under 60-talet för att sedan i takt med tiden växa österut. Det har byggts mycket i området ända fram till idag, då Malmös bebyggelse nått ända ut till handelsplatserna Bulltofta och Toftanäs.

I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter.

För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och spela frisbeegolf på anlagd bana.

De stora handelsplatserna Toftanäs/Stora Bernstorp/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. På vägen inifrån staden har man också en större matbutik.

Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.