Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Kvissle
Kvisslevägen 4
4 795 000 kr som utgångspris
Budgivning 4 500 000 kr
Boarea: 110 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 3253 m2
Rum: 6
 

Anrik skånelänga med en alldeles magisk trädgård!

I underbart lantliga omgivningar mellan Malmö och Bara finner vi denna otroligt charmiga och välrenoverade skånelänga med anor från år 1900. Invändigt hänförs vi av varje kvadratmeter som förser oss med karaktärsskapande och välbevarade detaljer så som genomgående trätiljor på golv, fungerande kakelugn och braskamin, vackra glasinfattade dörrar samt bjälkar i tak som bryter av mot de i övrigt vita ytskikten. Generösa sociala ytor i form av kök, allrum och vardagsrum ackompanjeras av i dagsläget tre bra sovrum och ett helkaklat badrum i stilsäkert utförande. Trädgården är en oas för sig där grönskande planteringar, träd och uteplats skapar en magisk plats att vara på. Lägg där till ett gästhus som är inrett med kök, vardagsrum och helkaklat badrum, perfekt för tonåringen eller egen verksamhet. Den här chansen vill ni inte missa! Varmt välkomna.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Hanna-Louise Lundqvist
0735-70 77 98 hanna-louise.lundqvist@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall förser oss med vackra trätiljor på golv som slipats, oljelaserats i vitt och lackats (2020). Dessa möter klassiskt vita väggar, vilket är en kombination som genomsyrar hela entréplanet och skapar en fin sammanhängande känsla. En hel garderobssida tar hand om förvaringen av allehanda ytterplagg och går i samma stil som köket i direkt anslutning.

Kök:

Vidare in väntar en smakfull köksmiljö i lantlig stil signerad IKEA (2005-2007), med förvaring bakom ljusa profilerade luckor, som möter havsblå kakel ovanför arbetsytor i trä med porslinsho samt infällda takspotlights. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl och frys från Samsung i full höjd (2021), diskmaskin (2015), gasspis från Ilve (2007), inbyggd ugn (2017) samt kolfilterfläkt. Praktisk köksö med svart granit och baröverhäng. Härligt luftigt och rymligt med frilagda bjälkar och öppen planlösning mot både hall och den stora matplatsen, som med lätthet inrymmer middagsbord för såväl familj som vänner. Trevligt med ljusinsläpp från flera fönster i två väderstreck och dessutom terrassdörrar för enkel access till det upphöjda trädäcket och trädgårdssidan.

Allrum/Matsal:

I anslutning till köket finner vi ett inbjudande allrum som med fördel kan inredas med ett middagsbord eller ett par sköna läsfåtöljer i. Stilren täljstenskamin skänker värme åt kyliga vinterkvällar och ljusinsläppet från de båda fönstren är behagligt. Dessutom finner vi rustika tegeldetaljer och ett vackert infattat stallfönster mot trappan som leder vidare upp till ovanvåningen.

Vardagsrum:

Härnäst inviterar ett fantastiskt inbjudande vardagsrum med enhetliga trätiljor på golv som ackompanjeras av väggar i vitt och flertalet ljusbringande fönster. Rummet smyckas av accentuerande bjälkar i tak och den värmande braskaminen.

Sovrum 1:

Master sovrum som inreddes 2021 är som en dröm med en fantastisk känsla och karaktär. Ljusinsläppet är genomgående och även här smyckas taket av accentuerande bjälkar. Underbar kakelugn skänker såväl värme som ytterligare stämning åt rummet och vi finner även ypperlig förvaring i garderober i enhetligt utförande. Under våra fötter ligger vackra trätiljor i samspel med vita väggar och fondvägg i stilsäker kulör.

Badrum:

Stilsäkert helkaklat badrum från 2011 som utrustats med takdusch och handdusch bakom vikdörrar i klarglas, handfat med vit kommod, spegel samt takspotlights och wc. Flera fönster för fint ljusinsläpp. Kvalitetsdokument finns, golvvärme via el-slingor.

Allrum ovanvåning:

På ovanvåningen tar ett inbjudande allrum emot, med trägolv, ljusa väggar och snedtak. Ljusinsläpp ifrån takfönster och plats för soffa med liten TV-hörna om man så önskar. Härifrån når vi även generös förvaring i klädkammare.

Sovrum 2:

Det första sovrummet här uppe erbjuder enhetligt trägolv i kombination med ljusa väggar och snedtak samt ett fantastiskt ljusinsläpp ifrån två håll. Här finns plats för både säng med tillhörande möblemang och soffa om man så önskar. Lägg där till ypperlig förvaring i väl tilltagen klädkammare i direkt anslutning.

Sovrum 3:

Även hemmets andra sovrum är av bra storlek och förser oss med synliga takbjälkar som samspelar med ett härligt ljusflöde ifrån flertalet fönster i två väderstreck. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Tvättrum:

Separat tvättrum med tvättmaskin (2019) samt torktumlare (2015).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

2023-02-24

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plans skånelänga

Byggnadsår:

1900

Grundläggning:

Betongplatta och ev. Torpargrund på vissa ställen.

Grundmur:

Natursten (putsad)

Stomme:

Sten/tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Takpapp, plåt.

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/luft, kamin x2, el-slingor i badrum, direktverkande el.

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Fönstren byttes till 3-glas 2005
Fasad 2005
Tak lades om 2011, takkupan gjordes vid. Jordfelsbrytare installerades.
Täljstenskamin 2012
El gäststuga; egen ny el och elcentral 2016
Kakelugn monterad 2016
Grävt nytt kommunalt avlopp 2021
Grävt upp och fyllt på med sand samt satt en ny trumma till vattenbrunnen 2021
Entré samt vardagsrumsdel ommålat 2021
Byggt ett sovrum på nedre våningen samt sovrum övre plan 2021/2022
I ett av takfönsterna byttes kassetten 2022
Tagit bort buskage samt fällt träd 2021

Fiber finns via Bahnhof 250/250 till en kostnad om ca 419 kr/månad.
Både kakelugn och braskamin fungerar enligt säljare.
Separat pump finns för trädgårdsbevattning.

Säljare informerar om att hatthylla samt garderober i sovrum på nedanvåning ej ingår i köpet.

Vattenprov kostar ca 1700 kr/år, om man önskar att ta det. Detta har tagits 2021 och 2022 utan anmärkningar av nuvarande ägare.

Kända fel och brister: Det finns en spricka i gästhusets ena fönster. Vid kraftigt regn eller en blöt längre period kan det samlas vatten vid bortre delen av tomten (ej intill hus eller gästhus).

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 65 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 123 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 10 234kWh/år
Datum: 2019-10-13

Övriga Byggnader

Separat tvättstuga.
Gäststuga om ca 40 kvm. Helt omgjord 2016 med luft/luftvärmepump, varmvattenberedare, helkaklat badrum med dusch och wc samt både sovrum och allrum.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

24 000 kr/år

Sotning:

750 kr/år

Renhållning:

2 190 kr/år

Total driftkostnad:

26 940 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (35 814)

Kommentar:

Elkostnad avser även uppvärmningskostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Östra Kattarp 180:44

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Kommunalt avloppsanläggning i gemensamhetsanläggning, varje hushåll ha egen avloppspump som är påkopplad till den kommunala ledningen.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Östra Kattarp GA:1 ändamål: Avloppsanläggning
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1280K-2020/44.3
Last: Ledningsrätt Starkström, 1280K-115/1986.1
Last: Ledningsrätt Tele, 1280K-115/1986.2
Samfällighet: Kvissle byalag: Ingen samfällighetsavgift.

Tomtarea:

3253 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdstomt som insynsskyddas av uppvuxen grönska och träd. Här finns både äppleträd och plommonträd samt utrymme för egna odlingar inklusive växthus. I skogspartiet tomten växer ramslök om våren. Stort upphöjt trädäck med härlig vy över trädgården. Biluppställningsplats finns framför gäststugan.

Pantbrev:

Totalt antal: 11 st
Total summa: 3 464 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 857 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 545 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 312 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

På grusvägen nedanför huset finns en gång- och cykelbana som leder in till Bara centrum.
Det tar ca 10 min med cykel in till Centrum, där det finns allt serviceutbud i form av mataffär, apotek, bibliotek, café samt skolor och förskolor.

Till Malmö central tar du dig med enkelhet via bil på ca 15 min. Åker du hellre buss går linjen 150 Klågerup-Malmö-Vellinge precis i närheten.

Ligger golfintresset nära dig om hjärtat kan du glädjas av en av Sveriges bästa banor, Bara PGA National på ca 5 minuters avstånd med bil.
Vidare i området bjuds det på härlig natur, med närhet till både Bokskogen, Bara Badsjö (Barabadet) och badplatsen i Yddingen (Yddingesjön).

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.