Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Kulladal
Majgatan 11
6 850 000 kr som utgångspris
Boarea: 118 m2
areakälla: Uppmätning enl SS 21054:2020
Biarea: 140 m2
areakälla: Uppmätning enl SS 21054:2020
Tomtarea: 1140 m2
Rum: 7
 

1-plans på lugn gata med källare och stor insynsskyddad trädgård.

På eftertraktad adress i Kulladal finns denna mycket trevliga och välplanerade 1-plans villa i vinkel med källare äntligen till salu. Villan är belägen på en lugn gata med en stor insynsskyddad trädgård med stensatt uteplats med markis, uteplatsen är bara början på den mysiga trädgården där det finns både lekstuga och växthus samt fantastiska grönytor. Inne finner vi väldisponerade kvadratmeter med generöst vardagsrum i vinkel med stora fönsterpartier, tre sovrum, badrum med badkar och en gästtoalett. Vidare finner vi ett rymligt kök med angränsande matplats och därtill utmärkta förvaringsmöjligheter i både klädkammare och garderober. I källaren finns gillestuga med golvvärme och öppen spis samt flertalet rum som går alldeles utmärkt att använda som t ex gästrum eller kontor. Det finns även tvättrum, dusch och bastu. Lägg där till ett garage med uppfart. Villan är belägen i ett trevligt villaområde med närhet till skolor, bussförbindelser och Hyllie tågstation. Välkommen!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med klinker, plats för avhängning av ytterkläder och trappa ner till källaren. Ett par trappsteg upp från entrén övergår golvet till det snygga och enhetliga ekparkettgolvet som finns på hela våningsplanet och som lades in 2019. Här erbjuds bra förvaring i garderober längs en hel vägg.

Kök:

Rakt fram från entrén finner vi bostadens kök som renoverades 2013, stommar och luckor är Ikea och inredningen består av luckor i trä, svart bänkskiva med vitt och svart kakel över. Här erbjuds bra med förvaringsmöjligheter och härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti och terrassdörr ut till den härliga trädgården. Snygg och praktisk köksö med bra förvaringsmöjligheter, köksön fungerar utmärkt som en rumsfördelare så man med lätthet får plats med ett matbord för fyra personer. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys (Siemens 2009), integrerad diskmaskin (Whirlpool 2015), inbyggd mikro (Whirlpool 2019), induktionshäll (Whirlpool 2013), ugn (Whirlpool 2019), fläkt kopplat till utsug (Whirlpool 2020) och inbyggd kaffemaskin (Whirlpool 2013). Även här njuter man av det enhetliga ekparkettgolvet och vita väggar.

Vardagsrum:

Genom vackra spröjsade pardörrar når man det generösa vardagsrum som är i vinkel och rummets storlek möjliggör enkel möblering med matrumsmöblemang och både soffgrupp och sköna fåtöljer om man så önskar. Här erbjuds ett strålande ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck i samspel med vacker ekparkett och vita väggar.

Master bedroom:

Rymligt sovrum med ekparkettgolv (2019) och nymålade väggar samt utrymme för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Här bjuds på ett underbart ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och en generös walk-in closet för förvaring. För extra lyx finns direktaccess till intilliggandes badrum och terrassdörr som når den stenlagda uteplatsen där man kan avnjuta morgonkaffet i lugn och ro.

Masterbadrum:

I anknytning till masterbedroom finns detta stora och helkaklade badrum med badkar, badrumskåp med spegel och belysning samt kommod med bra förvaringsmöjligheter. Här finns två handfat (2020), toalett (2016), blandare (2013), tvål och handdukshållare (2013).

Sovrum:

Det perfekta barnrummet erbjuder härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti, vita väggar och ekparkettgolv. Här inryms med lätthet både säng och skrivbord om man så önskar.

Sovrum:

Mysigt sovrum som går alldeles utmärkt att även använda som kontor/gästrum. Här erbjuds plats för säng och andra möblemang efter behov. Även här åtnjuts vackert parkettgolv och vita väggar.

Gästtoalett:

Helkaklad gästtoalett renoverad 2013 i stilfulla färgval. Här finns handfat med kommod, toalett, spegel med belysning samt en hylla med infälld belysning.

Källare:

En trappa ner finner man källaren som är lika stor som första plan (ca 118 kvm) och med full takhöjd på 2,20 m. I hela källaren finns det enhetligt snyggt klinkergolv (2013) och väggarna är målad betong. Här erbjuds en rymlig gillestuga golvvärme och en fin öppen spis att njuta av vid kalla och mörka kvällar, ett stort hobbyrum som är perfekt att använda till gym eller kontor, det finns även två stycken mindre rum som går alldeles utmärkt att använda som gästrum eller för förvaring. Vidare finns även pannrum, bastu och dusch. Man når källaren från antingen garaget eller inifrån huset.

Tvättrum:

Bostadens tvättrum är rymligt och välplanerat och har klinker (2013) och målade betongväggar. Här finns flertalet skåp för förvaring, bra med avlastningsytor, tvättmaskin (Bosch 2013), torktumlare (Bosch 2013) och torkskåp (fungerar ej).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1972

Grundläggning:

Källare

Stomme:

Tegel/Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas PVC

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

luft/vatten-värmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

2020 Taket blev tvättat.
2019/2020 Byte av alla fönster och ytterdörrar (3-glas PVC).
2019 Samtliga rum är ommålade och nytt ekparkett på hela ovanvåningen.
2019 Alla inbyggda garderober är målade ut- och invändigt.
2019 Målat träpanel på huset och staket.
2015 Ny markis.
2013 Köket renoverades.
2013 Gästtoaletten renoverades.
2013 Tvättstuga ommålad och nytt klinkersgolv.
2013 Nytt tak på garaget.
2011 Installerat luftvärmepump och elpanna samt golvvärme i gillestugan. Försäkring för luftvärmepump och elpanna finns tom 2022-09-20 (går att förnya upp till 16 år efter installationsdatum).

Skorstenen blev sotad senast 2020.

Jordfelsbrytare är installerad.
Huset är dränerat förmodligen på 1990-talet.

Larm finns installerat.
Abonnemang för fiber ska tas över, Sydantenn 360 kr/mån, utgår 2023. Hastighet 1000Mb/1000Mb.

Öppen spis är godkänd, vet ej om protokoll finns.
Våtrumsintyg finns ej.

I köpet ingår alla inbyggda vitvaror, hatthylla, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp (fungerar ej), gräsklippare och redskap i garaget.

Vid intresse kan man köpa träningsmaskinerna som står i källaren.

Säljarna informerar om att:
- Torkskåp i tvättrum ej fungerar.
- Handtag och plastlådor i kyl och frys är spruckna.
- I den inbyggda kaffemaskinen är plastlådan sprucken.
- Det finns två borrhål i kaklet i köket.
- Några klinkersplattor i gillestugan under de stora fönsterna knakar. En har en spricka.
- Två sidoplattor i gillestugan under långa elementet är avskalade.
- Växthuset är trasigt.

Huset är förbesiktigat, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 51 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 111 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 10 600kWh/år
Datum: 2022-06-16

Övriga Byggnader

Garage med nedgång till källaren.
Växthus (trasigt) och lekstuga.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

25 000 kr/år

VA:

5 200 kr/år

Sotning:

330 kr/år

Renhållning:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

32 030 kr/år

Kommentar:

I uppvärmningskostnaden och elförbrukningen ingår hushållsel.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ritsaren 7

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

1140 m²

Kommentar till areakälla:

Se areamätning i bifogad pdf.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Underbart grönskande och insynsskyddad trädgård i sydväst med stensatt insynsfri uteplats med markis och plats för både matbord, grill och en härlig solstol. Garage på ca 21 kvm med trappa ner till källaren. Bilen ställer ni bekvämt i garaget eller på uppfarten.

Pantbrev:

Totalt antal: 10 st
Total summa: 4 046 250 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Omgivning

Allmänt om området:

I stadsdelen Hyllie i södra delen av Malmö ligger ett bostadsområde som heter Kulladal. Området ligger väldigt centralt och med några minuters avstånd når man varuhuset Mobilia och alla dess butiker, likaså Hyllie där vi finner ett av Sveriges största shoppingcenter, hållsplats för citytunneln (tåg), Malmö Arena och mycket annat som kan förgylla vardagen. På huvudgatan i Kulladal ligger en mindre livsmedelsaffär och en restaurang.

Tidigare var området ett stationssamhälle strax söder om stadsgränsen men har varit en del av Malmö sedan 1931. Området ligger mellan Stadiongatan och Inre Ringvägen, väster om Trelleborgsvägen och öster om Pildammsvägen. Området Bergdala tillhör också området Kulladal och innefattar ett villa- och radhusområde.

I området finns Kulladalsskolan som byggdes år 1923. I området finns också Kullavångens förskola och Per Albin hems förskola. Handelsträdgården Trädgårdspaletten har sedan 1967 byggt upp en botanisk trädgård inomhus med växter och djur från hela världen.

Kulladals FF är Kulladals idrottsplats där fotbollsspelaren Stefan Schwarz har sin moderklubb. Klubbens kontor ligger intill "Villa Kulladal", som byggdes 1891 av tobaksfabrikören Christoffer Gadd som en del av "Kulladalsgården" och som senare fungerade som Kulladals Folkets Hus. På idrottsplatsanläggningen finns bland annat Kulladals Brottarklubb. Närmaste granne är bangolfanläggningen för Kulladals Bangolfklubb (Kulladals BK). I Kulladal finns även elitseriespelande bowlingklubben Kulladals Bowlingsällskap (Kulladals BS).

Per Albins hem är ett höghusområde i östra Kulladal. Bostäderna består av tre- och åttavåningshus och enplansradhus. Området omfattar cirka 750 lägenheter och flerbostadshus och det finns en parkering för många bilar. En gång- och cykelväg runt området skapar bilfri tillgänglighet.

Kulladal bjuder på goda bussförbindelser och närhet till yttre och inre ringvägen. Härifrån kommer man även smidigt till handelsområdet Svågertorp.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.