Malmö, Jägersro Villastad
Skimmelgatan 32
4 600 000 kr utgångspris
Budgivning 4 350 000 kr
Boarea: 139 m2
areakälla: säljarens information
Biarea: 25 m2
areakälla: säljarens information
Tomtarea: 518 m2
Rum: 4.5
 

Väldisponerad villa i ett plan i omtyckta kvarter!

Välskött enplansvilla i barnvänliga Jägersro Villastad! Massor av ljus från flera fönster präglar ett tilltalande boende med inglasat uterum, generöst sällskapsrum, tre sovrum (som kan bli fyra), ett av sovrummen har även en avskild arbetsplats. Stort helkaklat badrum, gästtoalett samt ett bra kök. Härlig insynsskyddad utemiljö med gräsmatta, fina planteringar och trädäck som omgärdas av häckar och staket. Carport för en bil samt plats för ytterligare två bilar efter varandra på uppfarten. Attraktivt läge med närhet till det mesta, såsom utmärkta kommunikationer, skola, strövområde och stormarknad.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Patrik Truedsson
0700-90 55 60 patrik.truedsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
13:30 - 14:00
Bokad visning – boka via hemsidan. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande rymlig hall med plats att hänga ytterkläder samt bra förvaringsmöjligheter i tre garderober längs med vänster vägg. Tapetserade väggar och laminatgolv.

Gäst-wc:

Renoverades ca 1992 med helkaklade väggar och klinkergolv med skön golvvärme. Utrustat med wc, handfat och spegel. Praktiskt vädringsfönster.

Kök:

Här är det inrett med köksinredning från 1995 med beige skåpluckor, varav några med vitrin. Kakel ovanför matchande laminatbänkskiva. Maskinparken består av kyl och frys, båda från Siemens 2004, inbyggd mikrovågsugn Wasco 2016, spis Cylinda 2022, diskmaskin Asko 2019 och fläkt 1995. I kombination med ljus och välplanerade arbetsytor så blir detta kök bostadens naturliga samlingsplats. Här bjuds det in till mysiga middagar med familjen och vännerna. Fönster i två väderstreck med dubbla fönster med fint ljusinsläpp intill matplatsen som medger bord för ett större sittande sällskap. Tapetserade väggar och laminat på golvet.

Vardagsrum:

Generöst vardagsrum som under 80-talet byggdes ut och blev bredare. Här finns fina ytor för möblering av soffgrupp, soffbord och mediamöbel. Ekparkett och tapetserade väggar. Fyra fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Utgång till uteplatsen och trädgården.

Sovrum 1:

Stort sovrum med tapetserade väggar och parkettgolv. Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Garderober längs vänster vägg.

Sovrum 2:

Rymligt sovrum med tapetserade väggar och parkettgolv. Utgång till ett trevligt inglasat uterum.

Badrum:

Helkaklat badrum 2008 med vitt klinkergolv med elvärmeslingor, vita och röda kakelplattor på väggarna och utrustat med vägghängd wc, vägghängd bidé, handfat med kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, kombinerad dusch- och badkabin med ångbastu, samt separat rymlig dusch. Praktiskt vädringsfönster. Våtrumsintyg finns ej men fotodokumentation finns.

Tvättstuga:

Bra tvättutrymme som fick blått klinker på golvet, vita väggar med blått kakel ovanför tvättbänken 2008. Tvättbänk med vask med underskåp, varmvattenberedare 2022 samt tvättmaskin Samsung 2021 och torktumlare Whirlpool 2013. Från tvättstugan når man ett litet förrådsutrymme med dörr ut mot carporten. Det finns även en dörr till ett annat förråd där det finns ett flertal garderober för förvaring. Vidare därifrån kommer man till en verkstad som har dörr ut till trädgården på baksidan.

Sovrum/Allrum:

Tillbyggt allrum 1972 med tapetserade väggar och laminatgolv. Fina blyinfattade fönster längs med ena väggen och dörr med access mot trädgårdssidan. Lämpligt som sovrum eller ungdomsrum med plats för tv, biljardbord eller bordtennisbord. Yta lämplig för arbetsplats och fasta garderober finns även här och kan med fördel skärmas av så sov-/ allrummet får en egen dörr in.

Uterum:

Uterummet om ca 17 m² (3,6m x 4,7m) används flitigt av ägaren från tidig vår till sen höst. På golvet ligger trätrall och dörrar samt fönster är skjutbara. Utanför uterummet ligger trädäcket delvis skyddat av takutsprång samt markis. Här njuter man av skönt syd/väst läge.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

okt/nov 2022 men kan diskuteras

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plans villa

Byggnadsår:

1968

Grundläggning:

Betongplatta , mekaniskt ventilerat golv

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel / trä / eternitskivor

Fönster:

3-glas isoler 1983-87 / 2-glas allrum

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegelpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/luft värmepump 2020 samt direktverkande el

Ventilation:

FTX, från- och tilluft med återvinning

Övrigt:

Säljaren har låtit utföra en besiktning genom en besiktningsman.
Besiktningsprotokollet finns tillgängligt hos mäklaren och lämnas ut vid begäran.

Boarea enligt Lantmäteriuppgift 120 kvm och biarea 0 kvm.
Säljaren har byggt ut vardagsrummet 1983, byggt till ett allrum mot trädgårdssidan 1972 samt byggt om en del av garaget till tvättstuga 2008 och anger boarea till 139 kvm och biarea till 25 kvm. Spekulanter/köpare som anser att boarean är av stor vikt ombedes göra en kontrollmätning.

Larm finns och kan övertas.

Den första luft/luft värmepumpen installerades 1995 och har därefter bytts ut vid behov. Den senaste modellen är från 2020.
Taket är original förutom delen med takpapp som är ca 25-30 år.
1972 - Tillbyggnad hobbyrum, byggnation uterum.
1983 - Tillbyggnad vardagsrum.
1985 - Mekaniskt ventilerade golv.
1995 - Renovering kök.
2000 - Ny asfaltpapp.
2003 - Delvis nya hängrännor.
2003 - Ombyggnad uterum.
2008 - Fasadändring på grund av ny planlösning.
2008 - Renovering badrum i egen regi med hjälp av fackmän. Fotodokumentation finns.
2022 - Ny varmvattenberedare, målat gavel mot gatan, eternitfasad mot grannen och taksargen, på det låga taket, där behov fanns. Nät mot skadedjur har monterats i de öppna stötfogarna.

Säljaren upplyser om:
Markiser lämnas kvar: Köksfönster-manuell, vardagsrumsfönster –mekanisk solstyrd, uteplats - manuell.
Lamellgardin i uterummet ingår.
Det finns en liten spricka i handfatet.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 76 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 160 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 13 182kWh/år
Datum: 2022-06-12

Övriga Byggnader

Carport.
Inglasat uterum ca 2003.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

28 817 kr/år

VA:

3 940 kr/år

Vägsamfällighet:

5 700 kr/år

Renhållning:

1 890 kr/år

Total driftkostnad:

40 347 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (49 221)

Kommentar:

I kostnaden för el omfattas även uppvärmning. Vattenförbrukningen har varit 82 m3 på årsbasis.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Russen 19

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Rosengård GA:47 ändamål: Radio- TV och/eller tele. Fiber, TV via Telenor samt bredband (100 Mbit/s) och hemtelefoni genom Ownit genom Jägersro Villastads samfällighet. Kostnad 5700 kr/år. https://jagersrofiber.se/

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

518 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 217 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 489 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

965 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1968

Taxeringsvärde:

1 524 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Jägersro villastad är ett område i stadsdelen Husie i Malmö. Området utgörs av villor byggda på 1960-talet. Det ligger mellan Jägersro travbana och Amiralsgatan, öster om Agnesfridsvägen. Längs Amiralsgatan finns en hel del företagslokaler vilket gör att man har ett flertal närbelägna arbetsplatser.

Villastaden har tio gator som präglas av den närbelägna trav och galoppbanan. Här finner man gatunamn som Hästvägen, Remontgatan, Fuxgatan, Ponnygatan, Skimmelgatan, Tränaregatan, Kuskgatan, Veterinärgatan, Hästägargatan och Hovslagarvägen.

Centralt i området finns förskola så här bor gärna barnfamiljerna. I den lugna villaidyllen är det en bra plats att växa upp i. Grönområde och lekplats ligger öster om villaområdet.

På andra sidan Amiralsgatan på Höjagatan 21 ligger den närmaste Vårdcentralen och på Jägersrovägen 80 ligger "Husläkarna Jägersro".

Med sitt strategiska läge når man enkelt både yttre och inre ringvägen samt E65:an. Sturup och Kastrup når man inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Det närbelägna Jägersro Center är Malmös äldsta köpcentrum som invigdes 1962. Här finns ett brett utbud av butiker med allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

I närområdet ligger den anrika arenan Jägersro. Jägersro Travbana i Malmö är en av Sveriges största tävlings- och träningsanläggningar för trav- och galopphästar. Jägersro är också Sveriges äldsta stationära tävlingsbana för hästsport. Arenan grundades 1907 av byggmästaren Christian Lauritz Müller. Müller har även låtit uppföra åtskilliga byggnader i Malmö däribland Ribersborgs Kallbadhus. Till hans minne går årligen C.L Müller memorial av stapeln på Jägersro.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.