Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Husie
Klågerupsvägen 257
Boarea: 199 m2
areakälla: uppmätt av Anticimex
Biarea: 84 m2
areakälla: uppmätt av Anticimex
Tomtarea: 2351 m2
Rum: 7
 

Ett drömboende i särklass!

Det finns hus och så finns det HUS! Nu har vi den stora glädjen att presentera Solviks gård, en fastighet med två hus på tomten, ett smakfullt och ett välskött boende med rum och utrymmen för den större familjen. Här bjuds vi på en synnerligen välskött och mycket trevlig insida som tillsammans med den grönskande och frodiga trädgården skapar ett härligt villaliv för familjen som söker det där lilla speciella, den här fastighet är helt unik i sitt slag där alla punkter på önskelistan är uppfyllda med bravur. I denna villadröm varvas trevliga sällskapsytor med praktiska ytor så som sovrum och badrum på vardera plan. Här finns inte bara ett utan hela två inbjudande uterum som vi kan öppna upp och gränsen mellan inne och ute suddas ut. Här finns också en rymlig altan som tillsammans med uterummen ger plats för såväl minglande som sittande gäster. Som pricken över i:et har vi en alldeles underbar exteriör - en plats direkt hämtad ur en sagobok. Det är lummigt, det är soligt och det är fågelkvitter. Och framför allt är den privat utan insyn, här är en fantastisk oas där du kan njuta av bekvämligheterna i ditt nya hem. Andra attribut som sätter guldkant på utevistelsen är den fina lilla dammen med växlighet och fiskar och den charmiga grillplatsen. Det här är ett drömboende i särklass där naturens rofylldhet ständigt är närvarande. För att göra bra ännu bättre så finns här ytterligare ett hus som kan nyttjas till egen verksamhet, generationsboende eller hyras ut.
Summerar man Solviks gård blir det högsta betyg! Kliver du in över tröskeln kommer du inte vilja gå härifrån. Kontakta mig för privat visning.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

- Entréplan:

Hall:

Innanför ytterdörren välkomnar hallen med ett tidlöst marmorgolv som samspelar fint med de målade väggar. Här finns plats för av avhängning och i den inre hallen finns två garderober för ytterligare förvaring.

Sovrum:

På entréplan är två sovrum placerade. I det här sovrummet som ligger i anslutning till hallen vilar ett parkettgolv och väggarna är målade. En skjutdörrsgarderob finns i rummet.

Vardagsrum:

Öppet, luftigt och elegant är ledorden i detta gästvänliga vardagsrum där både matplats och soffavdelning har sina givna platser. Vacker fiskbensparkett möter de vitmålade väggarna på ett fint sätt och här får vi fint ljusinsläpp via de stora fönsterpartierna och framförallt i burspråket. Här pryder också en vacker eldstad med insats vilket inbjuder till lugn och ro. Alldeles intill den bekväma soffgruppen förser villan oss även med glasad terrassdörr som leder oss vidare ut till det helt fantastiska uterummet med marmorgolv och skjutdörrspartier.

Allrum:

För att förlänga de social ytorna så har vi ett allrum i anslutning till vardagsrummet varifrån vi når det andra inglasade uterummet. Här löper samma fiskbensparkett och väggarna är målade.

Sovrum:

I entréplanets andra sovrum eller kontor om man så önskar ligger fikbensparkett på golvet som möter vita målade väggar och ljusbringande fönsterparti.

Badrum:

Pampigt badrum med ljust klinkergolv och kaklade väggar i blått. Badrummet är utrustat med wc, dubbla tvättställ, spegel, väggskåp, duschkabin och badkar.

Kök:

Stilrent kök från Smedstorp med släta luckor som övergår i vitt kakel för att sen bryta av fint till den mörka bänksskivan. På golvet vilar ett ljust laminatgolv som möter målade väggar i vitt. Matbordet placeras med fördel intill det ljusbringande fönsterpartiet. Maskinparken består av spishäll med 2 ugnar (Husqvaran 2009), fläkt (Fjäråskupan), mikro, diskmaskien (Miele) samt kyl och frys (Husqvarna 2014).

Gäst wc:

Stilenlig gäst-wc som renoverades 2020 med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustning i form av wc, handfat i kommod samt spegel.

- Övre plan:

Hall:

Vidsträckt hall med kupa som inbringar fins ljusinsläpp. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober. Väggarna är ljust målade och på golvet vilar ett parkettgolv.

Sovrum:

På övre plan finns två sovrum med bra storlek som förser oss med parkettgolv och ljust målade väggar. I det ena sovrummet finns 1 garderob.

Badrum:

Även detta badrum bjuder på helkaklade ytskikt med ljust klinker på golv och kakel på väggarna. Badrummet är inrett med wc, tvättställ spegel samt duschkabin. Här finns också plats för tvättmaskin.

Kök:

På övre plan finns ytterligare ett kök som är utrustat med skåp med gråa luckor, ugn med spishäll (Cylinda) , fläkt och kyl (Electrolux). På golvet vilar ett laminatgolv, väggarna är målade i vitt samt ljusbringande fönster.

- Källarplan:

I källarplan finner vi bland annat tvättstugan med tvättmaskin (2016) och torktumlare (2012).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1840

Grundläggning:

Källare/torpargrund

Grundmur:

Natursten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Uppvärmning:

Bergvärme, värmepump

Ventilation:

Självdrag. Frånluftsfläkt i badrummet

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad

2009 - Värmepump
2017 - Taket renoverades, förstärkt takstolar, ny råspont, papp, tegelpannor, plåt runt om samt nya stuprör
2018 - 3 stycken nya fönster på källaren och 17 nya fönster på övriga huset. 2 nya altandörrar
2020 - Putsning och målning av fasaden. Nytt uterum med marmorgolv. Nytt isolerat förråd. Ny isolering under taket samt nytt plåttak på det gamla uterummet. Sotning och stoffsugning av eldstad. Renovering av gäst-wc
2021- Plasttak på terrassen. Införskaffat fiskar växter och pump till dammen
2022 - Ny grillplats anlades. Fällt träd

Fönstren är av 3-glas förutom halvmånefönstret, det är ett 2-glasfönster. I köpet ingår ett nytt halvmånefönster som är 3-glas.

Här finns hela två uterum varav det ena är på 20m². Uteplatserna kompletterar varandra bra då ena är beläget i söderläge och en naturlig plats att inta morgonkaffet på medan det andra uterummet har västerläge för skönt kvälls häng. Här finns också en uteplats med skönt söderläge.

Det finns ett isolerat förråd på fastigheten som är om 15m².

Säljaren informerar att följande ingår i köpet:
Garderober, mikro, hatthylla, tvättmaskin, torktumlare, pump till dammen, fiskar samt växter i dammen.

Detta ingår inte i köpet:
Trädgårdsmöbler, blommor i krukor, bikupor med tillbehör.

Säljaren upplyser om följande fel och brister:
Utebelysningslampor i marken 3 st. Spricka i väggen ovanför vardagsrumsfönster.

Det är installerat Telia öppen fiber som möjliggör friare val av tjänsteleverantör samt 1000/1000 i hastighet.

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 66 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2017-05-15

Övriga Byggnader

På fastigheten finns ytterligare ett bostadshus:

Antal rum:4
Boarea: 99

Byggnadssätt: Tegelhus. Betongplatta på mark (äldre). Fasaden renoverad med 50 mm Isodrän. Tilläggsisolering samt puts.
Uppvärmning: Vattenburna element och luft-luftvärmepump.
Ventilation: Självdrag och i badrummet finns en frånluftsfläkt installerad.
Vatten och Avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
TV & Bredband: Datakabel finns dragen från huvudbyggnaden.

Under åren 2017-2020 totalrenoverades huset med enhetligt laminatgolv som löper längs med hela huset golv samt målade väggar i samtliga rum. Man satte då in ett nytt kök som är från IKEA som har ljusa släta luckor som möter vit kakelsättning ovanför den ljusa bänkskivan. Köket är utrustat med en ugn med spishäll, fläkt, diskmaskin (Elektrolux 2017) samt kombinerad kyl/frys (Samsung). Utöver kök så finns här också ett vardagsrum, 2 sovrum samt badrum samt hall på entréplanet. Badrummet är stilfullt med grått klinkergolv och väggar kaklade i vitt och inrett med wc, handfat i kommod, duschkabin samt tvättmaskin (LG). På ovanvången kan man med fördel inreda fler rum om behov finnes.

Renoveringar:
Huset totalrenoverades under 2017-2020
2017 - Taket renoverades med nya tegelpannor och under pappen har man förstärkt takstolarna.
2018 - Nya fönster, 3-glas. Ny el, vattenledningar. Nytt kök med köksskåp från Ikea. Ny fläkt, spis samt kombinerad kyl och frys. Ny tvättmaskin. Ny duschkabin. Nytt elmätarskåp
2019 - Ny ektrappa
2021 - Luftvärmedpump installerad

Förråd om 13 m².

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

7st

Uppvärmningskostnad:

59 238 kr/år

VA:

9 390 kr/år

Sotning:

392 kr/år

Renhållning:

2 190 kr/år

Övrigt:

5 988 kr/år

Total driftkostnad:

77 198 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (86 072)

Kommentar:

I posten för uppvärmning ingår hushållsel. I posten övrigt, avser fiber.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Piledal 26

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

2351 m²

Övrigt tomt:

Trädgården är en oas för sig fördelad på 2 351 njutbara kvadrat. Här finns en fin liten damm med fiskar, grillplats, grönskande planteringar, träd och uteplatser som skapar en alldeles magisk plats att vara på.

Pantbrev:

Totalt antal: 6 st
Total summa: 3 300 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 540 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1933

Taxeringsvärde:

2 132 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 408 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Här i de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen österut från Malmö tog fart under 20-talet, utökades kraftigt under 60-70-talets byggboom.

Förtätningar med nyproduktion har skett under de senaste åren och har blivit populära bostäder åt både nyinflyttade barnfamiljer som till den äldre generationen som har bott länge i omgivningarna och söker ett mer lättskött boende.

I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter.

För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar.

Den stora handelsplatsen Toftanäs/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. I närområdet på Videdalsvägen ligger närmaste mataffär.

Följer man Videdalsvägen i sydlig riktning så når man det närbelägna Jägersro Center. Här finns ett brett utbud av butiker med allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.