Malmö, Almhög
Ystadvägen 51
6 995 000 kr utgångspris
Boarea: 144 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 80 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1129 m2
Rum: 6
 

Fantastisk tjugotalsvilla på ljuvlig hörntomt!

Varmt välkomna till denna underbara familjevilla belägen på härlig hörntomt på Ystadvägen 51. Här erbjuds ett fantastiskt hem med smakfull och enhetlig interiör i ett hus som har renoverats till toppskick. På entréplan finner vi ett stilfullt renoverat kök med stor matplats och fint burspråk, hall med utmärkt förvaring, renoverad gästtoalett och ett stort luftigt sällskapsrum med utgång till husets härliga uterum som är inglasat och kan användas året runt. Ovanvåningen bjuder på tre trivsamma sovrum med suverän förvaring, renoverat badrum och en mindre kontorsyta. I källarplan väntar suveräna bonuskvadrat med bland annat kök, badrum, relax, tvättstuga och ett till sovrum. Här finner vi även en egen entré som möjliggör att man enkelt kan hyra ut den här delen om man önskar. Addera därtill en ljuvlig tomt med fruktträd, insynskyddande häckar och staket, grillhus, gästhus/förrådshus, stenlagd uteplats, två trädäck, två garage och ytterligare yta för flertalet parkeringsplatser. Här bor du på bra läge nära stora grönområden, Mobilia köpcentrum, flertalet förskolor och skolor samt cykelväg in till centrum. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emil Sjöberg
0733-92 74 13 emil.sjoberg@vaningen.se

Visningar.

Söndag 10 Juli
13:30 - 14:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

På entréplan välkomnas vi in i en ljus och trevlig hall som bjuder in med svart klinkergolv och vita väggar. Spotlights i tak. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter finner vi i form skjutdörrsgarderob och ytterligare plats att möblera med klädhängare och skoställ. Hallen är ca 14 kvm och är ej inräknad i angiven boarea.

Vardagsrum:

Vidare in i huset öppnar de sociala kvadratmetrarna upp sig med det härliga vardagsrummet där generösa ytor väntar. Ett stort och luftigt rum med gott om plats för soffgrupp, fåtöljer samt matbord och rummet blir en perfekt plats för både avkoppling och umgänge. Här samspelar vita väggar stilfullt med parkettgolv. Spotlights i tak. Rummets stora fönsterpartier skänker ett underbart ljusinsläpp in i hemmet.

Kök (Entréplan):

Smakfullt kök i toppskick, renoverat 2013, med svarta skåpsluckor som matchas fint med ljus mosaik ovanför bänkskiva i svart marmor. Ett fantastiskt kök med suveräna arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp samt i läcker köksö. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i full storlek, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, induktionshäll, fläkt i rostfritt och en härlig kaffemaskin. Intill köket i det fina burspråket finns gott om plats för stort matbord för många middagsgäster.

Gästtoalett:

Helkaklad gästtoalett, renoverat 2013, med vitkaklade väggar och svart klinkergolv. Toaletten är utrustad med WC, handfat med kommod, spegel med belysning och handdukstork. Spotlights i tak.

Inglasat uterum:

Stort inglasat uterum som blir en fantastisk förlängning av bostaden och ett underbart extrarum. Detta blir lätt en favoritplats! Den smarta och stilrena inglasningen blir ett perfekt vindskydd och går också att öppna upp helt när man önskar mer utekänsla. Eleganta takfönster skänker fint ljusflöde. Uterummet är ca 31 kvm och är ej inräknad i angiven boarea.

Trädäck:

Huset erbjuder två ljuvliga trädäck, en i väst med skön eftermiddag- och kvällssol och en i öst med trevlig morgon- och förmiddagssol.

Sovrum (Övre plan):

På övre plan finner vi tre trivsamma sovrum i bra storlekar. Samtliga rum är ljusa och luftiga och rymmer plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaringen säkerställs av skjutdörrsgarderober.

Kontor:

Allrummet på ovanvåningen passar utmärkt att använda som kontor. Fint fönsterparti skapar härligt ljusinsläpp.

Badrum (Övre plan):

Helkaklat badrum, renoverat 2013, med vitkaklade väggar och svart klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och duschhörna med dörrar i glas.

Tvättstuga:

Tvättstuga, renoverad 2013, med vita väggar blandat med vitt kakel och klinkergolv i svart. Här finner vi tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med vask och skjutdörrsgarderob.

Badrum med relax (Källarplan):

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och svart klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel och duschhörna. Här finns också en egen relaxdel med en avkopplande jacuzzi.

Kök (Källarplan):

Stilfullt kök i vinkel, renoverat 2007, med ljusa skåpsluckor som matchas snyggt med svart kakel ovanför bänkskiva i trä. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikro, spishäll och fläkt. Intill köket finns plats för matbord.

Sovrum (Källarplan):

Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och soffgrupp. Utmärkta förvaringsmöjligheter finner vi i form av två rymliga skjutdörrsgarderober.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1927 Ombyggt 1971

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Uppvärmning:

Fjärrvärme och el (direktverkande)

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Följande renoveringar har utförts av nuvarande ägare:
2007 - Köket i källarplan renoverades.
2013 - Huset dränerades.
2013 - Renovering av el.
2013 - Ny fjärrvärmecentral.
2013 - Uterummet renoverades.
2013 - Köket på entréplan renoverades.
2013 - Samtliga badrum renoverades.
2013 - Tvättstugan renoverades.
Från 2003 till idag - Kontinuerligt underhåll.

Jordfelsbrytare är installerad.

Larmabonnemang finns att överta, ca 400 kr/mån.
Öppen fiber för bredband och TV.

Säljaren vill upplysa om följande fel och brister:
Spa-funktionerna i jacuzzin fungerar inte.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 150 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 150 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 7 868kWh/år
Datum: 2022-02-25

Övriga Byggnader

På tomten finns ett gästhus/förrådshus, ett grillhus och två garage.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

31 000 kr/år

Elkostnad:

14 400 kr/år

VA:

7 421 kr/år

Renhållning:

1 490 kr/år

Försäkring:

6 000 kr/år

Total driftkostnad:

60 311 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (69 185)

Kommentar:

Angivna summor är baserade på nuvarande ägares förbrukning, kostnader och abonnemang och kan variera.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Almhög 1

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Samfällighet: Malmö Hyllie S:33

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

1129 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härlig tomt med insynskyddande häckar och staket samt varierad växtlighet med bland annat plommon-, körsbär- och äppelträd. På tomten finns också en stensatt uteplats, två trädäck, ett grillhus, ett gästhus/förrådshus, två garage och flertalet parkeringsplatser. Tomten är friköpt.

Pantbrev:

Totalt antal: 14 st
Total summa: 3 504 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 496 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 585 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1953

Taxeringsvärde:

1 911 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området är en del av stadsdelen Fosie i Malmös södra del och sträcker sig väster om Munkhättegatan, mellan Ystadvägen och Professorgatan. Det präglas mestadels av flerbostadshus byggda på 1950- och 1960-talet men här finns det även villa- och radhusbebyggelse samt några affärs- och industrilokaler. En stor del av flerbostadshusen består av bostadsrätter som huvudsakligen förvaltas av HSB och Riksbyggen.

Utbud av närservice i området är omfattande. Här bjuds det bland annat på kaféer, konditori, pizzeria, kebab- och falafelkiosk, en livsmedelsbutik, ett apotek med mera. Grönsaks- och klädeshandel på Nydalatorget förekommer under vissa perioder. Gym och idrottsanläggningar för alla som älskar att motionera och hålla sig i form. Närhet till Mobilia shoppingcenter medför ytterligare möjligheter till storhandel och shopping.

I området finns det en skola och förskolor samt olika lekplatser.

Kommunikationsmöjligheter i form av bland annat busstrafiken är utmärkta. Hållplatser till stadsbussarna finns det gott om och det är enkelt att ta sig till andra delar av Malmö. Området är nära beläget Inre Ringvägen och erbjuder därmed möjlighet till smidiga bilresor utanför staden men även till andra stadsdelar.

I området råder mestadels datumparkering på gatorna runtom. Det finns även möjligheten till förhyrda parkering- och garageplatser.

Allt i ett är detta ett utmärkt placerat område med närhet till många bekvämligheter som förenklar och förskönar vardagen.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.