Sjöbo, Äsperöd
Stora Vanstadsvägen 864-41
5 495 000 kr som utgångspris
Budgivning 4 600 000 kr
Boarea: 116 m2
areakälla: areauppgifter enligt taxeringsinformation
Biarea: 60 m2
areakälla: areauppgifter enligt taxeringsinformation
Tomtarea: 11.64 hektar
Rum: 3
 

Hjalmarsbo - gård i böljande natur med drygt 11 ha mark

Uppe på höjden omgiven av böljande kullar och vacker natur är gården Hjalmarsbo belägen. Gården har varit i samma släkt sedan 1918 och vårdats ömt. Marken ligger huvudsakligen som en krans runt gården och är vackert inramad av en gammaldags stengärdsgård. På Hjalmarsbo finns förutom ett bostadshus om 116 kvm, gästlägenhet, stall, maskinhall, verkstad, garage och en ljuvlig trädgård med pool och spa-bad. 11,6 hektar mark bestående av odlad vall och inhägnad betesmark.

Förutsättningar för att inreda den idag oinredda vinden för att få ytterligare bostadsyta finns och möjligheterna för nästa ägare är många, kanske hästgård, månskensbonde eller B&B i gästlägenheten.

Vackra omgivningar intill Äsperöd med härliga odlingslandskap med närhet till Österlen. Cirka 20 minuter till Ystad och närhet till Tomelilla respektive Sjöbo med skola, förskola och goda pendlingsmöjligheter.

Ansvarig mäklare.

Fastighetsmäklare Åsa Bergström
0735-43 68 32 asa.bergstrom@croisette.se

Visningar.

Tisdag 3 Oktober
12:30 - 13:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Välkomna in i detta vackert belägna bostadshus. Hela huset renoverades i samband med att nuvarande ägare flyttade in i slutet av nittiotalet.

Kök/allrum:

Gediget blått lantkök med grått kakel ovan köksbänk i röd granit. Maskinell utrustning såsom spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och micro, diskmaskin och kylskåp. Spishällen är smakfullt infälld bredvid den gamla vedspisen under den stora murade spiskåpan. Vedspisen är fullt fungerande och kan med fördel användas för varmhållning av mat vid större gillen. Från köket nås uterummet som både har golvvärme och glaspartier anpassade för att rummet ska kunna nyttjas året runt. Köket är sammanhängande med allrummet och här tronar husets stora vedkamin som värmer gott under de kallare månaderna. En antik sättugnsplatta pryder den teglade väggen bakom kaminen. Ett större fönsterparti ger utsikt över både trädgården, de intilliggande hagarna och vägen upp till gården som så vackert slingrar sig mellan de vitmålade staketen. Rummet inbjuder till stora kalas, vardagsbestyr och hektiskt familjeliv. På golvet grå klinker.

Vardagsrum:

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med allrumet och avskiljs med vackra takbjälkar. På golvet ligger ett lättskött laminatgolv.

Sovrum:

Sovrummet har fönster åt två väderstreck och terassdörr direkt ut till trädgården. Rymlig förvaring i inbyggda skjutdörrsgarderober. Laminatgolv.

Tvättstuga samt grovingång:

Tvättstugan erbjuder möjligheter att inrätta ett praktiskt klädsvårdsrum för det hektiska livet på landet. I anslutning finns groventré med trappa upp till vinden. Intill tvättstugan finns också ett gästwc.

Badrum:

Rymligt helkaklat badrum med hörnbadkar, dusch, wc, kommod och plats för ytterligare förvaringsmöbel om så önskas.

Vind/loft:

Den stora oinredda vinden ger oändliga möjligheter att inreda fler sovrum eller allrum. På vinden finns ett äldre inrett sovrum på ena gaveln som brukligt är på gamla gårdar.

Gästlägenhet:

Gästlägenheten bjuder in i ett allrum med bardisk. Bakom baren finns vask och kyl och frys med ismaskin. Intill finns bastu samt intilliggande dusch och wc. En trappa upp finns två mindre sovrum samt ett allrum med ett stort fönsterparti. Gästlägenheten inreddes omkring 2008.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.
Värdera bostad!Värdera din bostad!

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.