Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lomma, Lomma
Vändskivegången 2
5 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 127 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 236 m2
Rum: 5
 

Stilfull tvåplansvilla på utmärkt hörntomt i barnvänliga kvarter.

På härligt hörnläge nära grönskande parkmiljö finns nu möjlighet till denna rymliga tvåplansvilla, som kännetecknas av en genomgående ljus och tilltalande interiör liksom av en väldisponerade planlösning. Här erbjuds bland annat fyra fina sovrum, två stilrent helkaklade badrum samt ett generöst och smakfullt kök med trivsam matplats för hela familjen. Vidare finner vi väl tilltagna vardagsrumskvadrat med utgång till såväl njutbart uterum som till den soliga trädgården. Här bor man bekvämt i ett lugnt och bilfritt område nära förskola, buss och lekplatser. Varmt välkomna!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med stilrent grått klinkergolv och fint ljusinsläpp genom entrédörrens sidoljus. Gott om plats för avhängning av ytterkläderna erbjuds liksom suveräna förvaringsmöjligheter i flertalet vita garderober.

Tvättrum:

Direkt på höger hand nås hemmets tvättrum som även tjänar som praktisk groventré. Rummet är uppfräschat 2013 av tidigare ägare och försett med ljust klinkergolv, smidig tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2021, förvaring i vit skåpinredning, vask och goda arbetsytor i vit laminat.

Kök:

Mitt emot väntar köket, signerat IKEA 2006 med utmärkt förvaring bakom mörka profilerade luckor. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsytor i laminat och den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin 2021, mikro 2020, integrerad ugn och spishäll samt fläkt. Behaglig belysning med infällda takspotlights och rikligt med ljusinsläpp genom tre fönster på rad. Familjens matbord inryms med lätthet och på golvet ligger ljusgrå laminat som matchas av tegelinspirerad fondtapet på väggen.

Badrum:

Vidare in är ett badrum beläget, helkaklat 2012 med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat med mörk kommod, handduksvärmare, takdusch bakom vikdörrar i frostat glas, wc samt spegel med belysning. Våtrumsintyg finns.

Vardagsrum:

Rakt fram inviterar generösa vardagsrumskvadrat där stilfullt laminatgolv från 2019 ackompanjeras av infällda takspotlights och gråmelerad fondvägg med integrerade nischer och stämningsfull belysning. Härligt ljus ifrån flera fönster och dubbla terrassdörrar, som leder ut till såväl uterum som trädgårdsglädje.

Hall ovanvåning:

En trappa upp tar en hall emot med ljust laminatgolv från 2021 vilket återfinns i samtliga sovrum för en tilltalande, enhetlig känsla.

Sovrum:

Först ut är ett sovrum av god storlek, där dubbelsäng och tillhörande möblemang enkelt får plats. Inbyggda garderober tar hand om säsongernas kläder och de båda fönstren skänker rikligt med ljus. De vita väggarna samspelar med en ljus, mönstrad fondtapet.

Sovrum:

Vägg i vägg finner vi ytterligare ett stort sovrum för flexibel möblering. Också här åtnjuts ljus ifrån fönster i par, inbyggd förvaring och därtill en rosa fondsida.

Sovrum:

I motsatt väderstreck finns ett något mindre sovrum som lämpar sig väl att nyttja som barnrum eller hemmakontor i kombination med gästrum. Här får man plats med både enkelsäng och skrivbord. De vita väggarna har sällskap av en blå fondsida.

Sovrum:

Även det fjärde sovrummet är rymligt och har ljusa väggar samt möjlighet till både säng, skrivbord och förvaringsmöbel om man så önskar.

Badrum:

Ovanvåningens badrum renoverades 2012 och är helkaklat i ljusa toner. Vidare finns badkar, wc, väggskåp och handfat med vit kommod. Våtrumsintyg finns.

Loft:

Vinden är delvis planklagd (2021) för ytteligare förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Tvåplansvilla

Byggnadsår:

1983

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel och trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Fönstren målades 2017.
Fasaden målades 2014, 2017.
Motor till elektrisk ventilation bytt 2012.
Ny värmeväxlare 2011.
Jordfelsbrytare finns.

Säljaren har TV och bredband via Tele2, bredband 300/10 Mbit/s, 519:-/månad.
Säljaren upplyser om att det finns originalplastmatta under befintligt golv i tvättstugan..
I köpet ingår följande: lameller uterum, infravärme uterum, inredning hall och samtliga vitvaror.
Säljaren informerar om att fönster i vardagsrum bör bytas inom de närmsta åren. Badrummen totalrenoverades pga vattenläcka (2012) i övervåningens badrum, åtgärdat av försäkringsbolag.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 102 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 88 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 17 000kWh/år
Datum: 2022-09-11

Övriga Byggnader

Uterum ca 15 kvm och förråd ca 12 kvm.

Parkering finns i garage med automatiska dörrar, avskärmat vilket medger förvaringsmöjligheter. 2 stora gemensamma parkeringar.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

13 000 kr/år

Elkostnad:

15 000 kr/år

VA:

7 230 kr/år

Vägsamfällighet:

1 400 kr/år

Renhållning:

3 380 kr/år

Total driftkostnad:

40 010 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (48 884)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Lomma 28:23

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Lomma Lomma GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Bindaren Norra, bindarennorra.se
Kontaktperson ordförande Joel Lilleås, hello@bindarennorra.se, i avgiften ingår garageunderhåll och skötsel av området. Avgiften erlägges årsvis.

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

236 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Yteffektiv och lättskött utemiljö i bästa söderläge, med väl tilltaget trädäck och härligt uterum som extra bonus. Dessutom finns en mindre gräsmatta, allt inramat av både häck och staket liksom fina planteringar. Förråd finns förstås också.
På den inbjudande framsidan välkomnar eleganta stensättningar med trevliga planteringar. Hörntomt!

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 3 910 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 463 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1983

Taxeringsvärde:

2 121 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 342 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Planritning

Dokument.


ED

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.