Kävlinge, Ålstorp
Rådjursvägen 2
7 900 000 kr som utgångspris
Boarea: 160 m2
areakälla: säljarens information
Biarea: 125 m2
areakälla: säljarens information
Tomtarea: 3255 m2
Rum: 9
 

Moderniserad stor poolvilla med verksamhetsmöjlighet i natursköna Ålstorp!

Totalrenoverad och utbyggd 40-talsvilla som idag har en modern utformning med vit putsad fasad. Totalt 160 kvm boyta + ytterligare biytor om ca 125 kvm. Här ryms med lätthet den större familjen då huset huserar totalt 9 rum - varav upp till 6 sovrum.

Till fastigheten hör också en separat verksamhetsbyggnad om ca 120 kvm. Detta drivs som ett bageri med tillhörande butiksförsäljning. Lokalerna hyrs idag ut. Till verksamhetsbyggnaderna finns ett vidbyggt stort garage med plats för flera bilar samt carport. Dessa brukas av fastighetsägaren.

Fastighetens areal är på hela 3.255 kvm och den privata delen är inhägnad och insynsskyddad. Här bor och lever man bekvämt med många sköna uteplatser och njutbar utemiljö. Du kan svalka dig i utomhuspoolen eller värma dig i jacuzzin och sedan därefter byta om i det tillhörande separata poolhuset för att koppla av i loungen under tak.
Invändigt erbjuder huset en modern interiör med allehanda bekvämligheter. Ett hem att njuta av!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Kontorschef & Partner Anna Ahlström
0703-13 13 40 anna.ahlstrom@vaningen.se

Visningar.

Söndag 28 Augusti
14:00 - 14:45
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Totala antalet rum är inklusive källarplanets rum som erbjuder minst två bra sovrum / gästrum.

Hall:

Via uppfarten från Rådjursvägen och bageriets sida bjuder huset in på gaveln med en rymlig hall med lättskött klinkergolv och målade väggar. Fint ljusinsläpp får vi genom den fönsterprydda ytterdörren och gott om plats för avhängning av ytterkläderna.

Sovrum 1:

Villans första sovrum ligger i anslutning till entrén och köket och har egen utgång till den takförsedda altanen. Parkettgolv och vitmålade väggar samt en fondvägg av mörk panel. Förvaring finns i garderobsmöbel.

Kök:

Direkt på höger hand finner vi det smakfull renoverade köket (2021–2022) som bjuder på utmärkt förvaring bakom eleganta, mörka luckor med beslag i mässing och exklusiva arbetsytor i vit sten. Den maskinella utrustningen är påkostad och består av dubbletter av kyl och frys varav en med is/vatten-maskin, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och espressomaskin samt dubbletter av inbyggda ugnar. Spishäll med inbyggd spisfläkt är placerad i den trevliga köksön som är rejält tilltagen och där familjen med lätthet även intar sina måltider. Enhetligt klinkergolv från hallen löper vidare in i köket och ackompanjeras av husets genomgående vita väggar.

Badrum entréplan:

I anslutning till hallen finns entréplanets badrum placerat, vilket renoverades 2019. Badrummet bjuder på ett helkaklat utförande med svart klinker på golv och kaklade väggar i vitt/grått med infällda spotlights i tak samt ljusbringande fönsterparti. Här finns wc, dubbla handfat med vit kommod, spegel, badrumsskåp och dusch.

Sovrum 2:

Direkt efter badrummet har vi ytterligare ett bra sovrum, också vänt mot trädgårdssidan och den vackra poolen. Ekparkett och ljust målade väggar.

Sovrum 3:

Det tredje sovrummet tillkom i samband med tillbyggnaden av huset som gjordes 2007. Rymliga kvadrat även här med fina fönsterpartier. Detta rum är vänt åt öster. Ekparkett och målade väggar i ljust grått.

Vardagsrum:

Vardagsrummet öppnar upp sig och inviterar till suveräna sällskapsytor som med lätthet inrymmer såväl rejäl soffgrupp samt middagsbord för stora sällskap. Under vår kalla årstid sprider braskaminen både värme och extra stämning. Härligt också med den extra takhöjden över del av rummet. En vitbetsad fiskbensparkett smyckar golvet och de generösa fönsterpartierna med panoramavy över trädgården bidrar till härligt ljusinsläpp och förser också med direktaccess till poolområdet via helglasad terrassdörr.

Sovrum 4:

Från vardagsrummet nås den andra delen av tillbyggnaden som stoltserar som master bedroom med generösa, ljusa och luftiga kvadrat. Vi träder till att börja med in i en platsbyggd klädkammare på vardera sida av rummet som sedan, ett par trappsteg ner, öppnar upp själva sovrummet. Parkettgolv och tapetserade väggar och flertalet fönsterpartier gör rummet ljust och trivsamt. Dubbel helglasad altandörr ut till uteplats och pooldelen.

Källare: biorum/gillestuga:

Från vardagsrummet nås källardelen och vi träder till att börja med ned i ett stort allrum som idag nyttjas som biorum. Rummet har grått klinkergolv och målade väggar samt tak med infällda spotlights. Klinkergolvet är genomgående i hela källardelen.

Badrum källare:

Badrummet i källaren är helkaklat och renoverades i sin helhet 2017.
Modernt och stilrent utförande med stora mörka klinkerplattor på golvet och vitt kakel på väggarna. Rejält tilltagen dusch med glasvägg av klarglas. Övrig inredning är toalett, tvättställ med vit kommod samt spegel med belysning.

Allrum:

På motsatt sida om badrummet finner vi två ytterligare rum, varav det ena med fönster som kan passa perfekt som extra sovrum eller arbetsrum.

Tvättstuga:

Tvättstugan är placerad efter badrummet och har renoverats och förbättrats löpande mellan 2016–2022. Generöst utrustat med dubbla maskiner av både tvättmaskin och torktumlare samt även ett separat torkskåp. På golvet ligger grå klinker och väggarna är kaklade i vitt.

Sovrum källare:

Källarplanet erbjuder också ett mer riktigt sovrum, perfekt som gästrum eller tonårsrum då det finns egen ingång utifrån i direkt anslutning.

Pannrum/förråd:

Mitt emot gästrummet ligger pannrummet som också fungerar som förråd.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1940 tillbyggt 2007

Grundläggning:

Källare

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Jordvärme - vattenburet system

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Ventilationsbesiktning:

Nyinstallerad från 2021

Övrigt:

Enligt taxeringen är husets boyta 125 kvm + biyta om ytterligare 125 kvm.
Huset är tillbyggt av tidigare ägare om ca 35 kvm.
Om boarean är av stor vikt för dig som köpare så rekommenderar vi en uppmätning enligt dagens mätnormer.

Jordfelsbrytare är installerad.
2017-2022 har all el bytts ut.
Huset har dränerats både 2016 och 2020.
Kvalitetsdokument finns för båda badrummen.

Abonnemang för larm finns att överta till en kostnad om ca 1 600 kr/kvartalet.
Bredband finns via Fiber.
Den öppna spisen är godkänd och fungerar enligt säljare.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 53 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2017-03-28

Övriga Byggnader

Separat och fristående verksamhetsbyggnad om ca 120 kvm. Detta drivs som ett bageri med tillhörande butiksförsäljning. Lokalerna hyrs idag ut. Avtalet sträcker sig fram till 2024-02-22 med en uppsägningstid om nio månader. Sker ej uppsägning så förlängs avtalet med ett år.

Till verksamhetsbyggnaderna finns ett vidbyggt större garage/verkstad med portar och plats för flera bilar samt carport. Dessa brukas av fastighetsägaren.

Poolhus om ca 15 kvm (ej helt klart invändigt).
Poolen är en gjuten pool ? med storlek 4x8 meter ? och ett djup på 1,50 meter ?
Liner från ?
Ph-värde och klorering sköts med automatik.
Ett separat framtida poolhus om ca 15 kvm finns i anslutning till poolen. Detta är ej färdigt invändigt utan får färdigställas och utnyttjas av ny ägare efter eget tycke.

Driftskostnader

Uppvärmningskostnad:

30 000 kr/år

Elkostnad:

18 500 kr/år

Total driftkostnad:

48 500 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (57 374)

Kommentar:

I hushållet har 7-9 personer bott under det senaste året.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ålstorp 12:1

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Kävlinge Ålstorp GA:4 ändamål: Vägar
Nyttjanderätt Efterbehandlingsarbete

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Avstyckningsplan Detaljplan

Tomtarea:

3255 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 4 700 000 kr

Försäkringsbolag:

Trygg Hansa

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 721 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

912 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1940

Taxeringsvärde:

1 504 000 kr

Industrienhet

Typkod:

432 Industrienhet, lager

Taxeringsår:

2019

Lager
Värdeår:

1964

Taxeringsvärde:

67 000 kr

Produktionslokal
Värdeår:

1964

Taxeringsvärde:

36 000 kr

Industrimark
Taxeringsvärde:

202 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Ålstorp är ett bostadsområde i tätorten Hofterup i Kävlinge kommun som är belägen ca 5 km norr om Löddeköpinge och som ligger längs med E6:an. I området finns också sommarstugeområdena Furunäs och Furuhill som numera är bebyggda med åretruntvillor. Ålstorp erbjuder en avkopplande boendemiljö med skog, hav och strand i omedelbar närhet. Omgivningarna är lummiga och grönskande med skog och små lugna gator. Det finns flera badplatser på bara några kilometers avstånd. Motionsslingor och härliga strövområden finns på Järavallens naturområde men även Saxtorpsskogen har fina rekreationsområden. Här huserar även Brukshundsklubben. Två underbart fina konstgjorda badsjöar finns vid området. För den golfintresserade finns Barsebäcks golfklubb i skog och havsnära miljö.

Med bil kommer man bara på några minuter ut på E6:an mot Lund och Malmö samt Landskrona och Helsingborg. Skånetrafikens bussar går kontinuerligt till Lund och Malmö och har även direktbuss till Landskrona. Det går även bussar till Kävlinge som tar en vidare med tåg. Från Dösjebro som bara ligger några km bort finns även en tågstation. Därifrån går tåg söderut till Kävlinge, Lund, Malmö och Köpenhamn. Går även tåg norrut till Landskrona, Helsingborg och Ängelholm. Med bil till Lund tar det ca 25 minuter.

Det finns jourbutik, pizzeria, bensinstation samt ett hembageri i närområdet. Ålstorps Hembageri är ett kvalitetsbageri av rang - där kan man handla frukost och kaffebröd. Det största serviceutbudet finns dock på Center Syd eller Löddeköpinge centrum endast några kilometer bort. Här finns allt du kan önska av shopping. I Löddeköpinge finns även folktandvård, bibliotek, café och restauranger. Här finns också badhus och sporthall.

Förskolor finns det förnärvarande två stycken i närområdet; Henkelstorp förskola samt Skönadals förskola. Skönadalsskolan är en F-6 skola med fritids, fritidsgård och fritidsklubb. Närmsta högstadium finns i Löddeköpinge, men även i Häljarp, Kävlinge och Lund.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.