Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Sibbarp
Lergatan 9
Boarea: 122 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 18 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 488 m2
Rum: 3
 

Utmärkt enplansvilla granne med Hammars park!

På suveränt läge i attraktiva Sibbarp finner vi denna välrenoverade enplansvilla men många fina kvalitéer såsom glädjande tillbyggnad, fiskbensparkett och helkaklad badrumsmiljö. Här lockar fantastiskt generösa sociala ytor med ett strålande ljusinsläpp från stora fönsterpartier och en ljuvlig trädgårdstomt med väl tilltagna gräsytor, fruktträd och insynsskyddande häck. Stort trädäck därtill perfekt för sommarens grillkvällar tillsammans med familj och vänner!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Mikael Öhlin
0708-30 98 00 mikael.ohlin@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Underbart belägen mellan brofästet och Limhamns bykärna har vi nöjet att presentera en tilltalande bostad som bland annat erbjuder en flexibel planlösning och påkostad tillbyggnad med Hajom skjutdörrar och vattenburen golvvärme. Med närliggande Öresundsbron som kuliss strövar man mer än gärna i försommargrönskande Hammars park. Ett toppenläge ett par stenkast från omtyckta Sibbarpsbadet!

En trevlig entrésida bjuder in med skyddande häck och väldoftande syrenträd. Stenbelagd biluppställningsplats och både gräsyta och genomtänkta planteringar. I hallen välkomnar tåligt laminatgolv i samråd med vitmålade väggar, vilket är ett genomgående färgval för hela hemmet.

På höger hand nås det välhållna originalköket, med tidsenliga beslag, klassiska kryddfack och sprutmålade luckor i vitt. Brunt kakel accentuerar och möter väl tilltagna arbetsytor i teak. Ljusinsläppet är rikligt från ett stort fönster, och i direkt anslutning finns en mycket rymlig matplats invid fönster och terrassdörr till trädäck och trädgård.

Strax intill är ett rejält sovrum placerat, med lyxigt mjuk heltäckningsmatta och ett behagligt ljus ifrån fönster i par. Här inryms med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Mitt emot väntar ett helkaklat badrum och gästtoalett. Stilrent renoverade båda två med mönstrade klinkergolv och vita väggar, och badrummet är utrustat med dusch och skön golvvärme.

Ifrån denna del av villan kommer man vidare in till den fantastiska tillbyggnaden. Tjusig enstavsparkett pryder golvet och här erbjuds flexibla ytor att nyttja såsom mysrum, hemmakontoret eller kanske som läshörna. Ett par steg ner väntar vida allrumskvadrat och en angenämt luftig känsla med asymmetrisk takhöjd och ett generöst ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Enhetlig enstavsparkett och access till trädäcket via gedigna, helglasade skjutdörrar från Hajom.

I villans andra del ståtar ytterligare ett sällskapsrum som tidigare utgjorts av ett sovrum och ett vardagsrum, men som öppnats upp till fördel för större sociala ytor. Vacker fiskbensmönstrad parkett minner om byggåret på bästa sätt, och det genomgående ljusinsläppet glädjer än mer. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som middagsbord för den som önskar, alternativt återställs ursprungsplanlösningen för den som är i behov av fler sovrum.

Ett synnerligen trivsamt och tilltalande hem på optimalt läge invid park och hav – varmt välkomna!

Kök:

Trevligt originalkök med sprutmålade luckor i vitt (2014), som möter brunt kakel ovanför väl tilltagna arbetsytor i teak (2014). Kyl/frys 2013, ugn med glaskeramikhäll 2013 samt fläkt 2013. Stort fönster samt angränsande matplats.

Badrum:

Både badrum och gästtoalett helrenoverades 2014 i stilrent utförande med mönstrat klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet har dusch med duschväg i klarglas, handfat med mörk kommod, wc samt spegel och golvvärme (el). Boxbelysning och hyllskåp från Kvik. Tvättmaskin 2014. Förberett för torktumlare.

Gästtoaletten är utrustad med wc, handfat och spegel.

Våtrumsintyg finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla

Byggnadsår:

1957 Ombyggt 2017

Stomme:

Lättbetong Siporex

Fasad:

Lättbetong

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Ventilation:

FTX

Övrigt:

2017: Tillbyggnad inkl trägolv, golvvärme, Hajom skjutdörrar, avtagbar nätdörr och långsmalt fönsterparti. Nytt trädäck inkl belysning. Solfilm på sovrumsfönster, skjutdörrsparti och långsmalt fönster i tillbyggnad.
2016: Nytt staket mot granne.
2015: Nytt tak inkl plåtarbete och stuprör. FTX-system installerat.
2014: Ny el i hela huset. Installation av IVT luft/vattenvärmepump. Byte av vissa rör i krypgrund, ingång till krypgrund samt fukthindrande markplast.
Retrouttag och strömbrytare från Byggfabriken i nästan hela huset.

Säljaren har bredband via Ownit (fiber).
I köpet ingår hatthylla, ledbelysning i tillbyggnad, hyllskåp i badrum, boxlampor i badrum samt hylla ovanför tvättmaskin.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 156 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Datum: 2013-07-19

Övriga Byggnader

Garage.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

VA:

3 187 kr/år

Renhållning:

1 870 kr/år

Total driftkostnad:

5 057 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Svalfisken 6

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1956-08-03) Stadsplan (1956-05-25)

Tomtarea:

488 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trevlig trädgårdstomt med stort trädäck och generösa gräsytor som ramas in av insynsskyddande häckar. Fruktträd och varierad växtlighet.

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 300 830 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Omgivning

Allmänt om området:

Sibbarp ligger mellan Öresundsbrons brofäste och Limhamn. Med Öresundsbron som bakgrund är Sibbarps strand ett populärt mål för dagsutflykter på sommaren. Skateparken, campingen och minigolfbanan gör oasen i Limhamn uppskattat av både unga och gamla, såväl som malmöbor och turister. Stranden har ett flertal bryggor, ett kallbadhus och en grund vik kallad Barnviken. I närheten av Sibbarps camping ligger bostadsområdet Hammars Park. Området präglas av närheten till parken och en stark känsla av hav och strand. Den kringliggande bebyggelsen består idag mest av villaområden och bostadsrätter. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Kommunikationerna med alla trafikslag, även cykel, är mycket goda. På drygt 20 minuter tar man sig in till Malmö C med buss. Stadsbussarna går frekvent och mitt på dagen går dem upp till tio gånger i timmen. Dessutom går det bussar direkt till Hyllie Station, perfekt om man pendlar till Danmark.

Limhamns centrum med affärer, restauranger, matbutiker och övrig service ligger på bekvämt avstånd. Det stora utbudet gör att Limhamn lätt upplevs som en egen småstad. För de boende i Sibbarp finns Ica Nära några minuter bort och vid Hammars Park är det inte långt till ICA Supermarket i Bunkeflostrand.

Det finns gott om gatuparkering i Sibbarps bostadsområde. Vill man parkera vid Sibbarps strand kan man antingen parkera vid campingplatsen strax söder om stranden eller på Strandgatan som löper längs med stranden. I bostadsområdet Hammars Park erbjuder de flesta bostadsrättsföreningar garageplats att hyra.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.