Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Limhamn
Birger Jarlsgatan 79
5 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 124 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 404 m2
 

Parhus med renoveringsmöjlighet på toppläge

Nu är äntligen ett av de engelska parhusen till salu! Bakom teglad fasad väntar detta två-våningshus på sin nästa familj som kan förädla detta hem till sitt. Nuvarande ägare har haft det i sin ägo i över 40 år och lämnar nu över med varsam hand. Uppväxt trädgård, bärbuskar och fruktträd samsas med fin gräsmatta och soliga ytor. De 124 kvadratmetrarna erbjuder stora möjligheter baserat på vilka behov och funktion man har och med det vackra ljusinsläppet, den gedigna takhöjden och trätiljegolven utöver det så har man en fantastisk grund redan från start. Svårslaget tillfälle och möjlighet!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Michaela Thulin
0760-51 73 77 michaela@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår:

1900

Övrigt:

Angående elen
Två elmätare finns i källaren,

elmätare 1 tar i stort sett allt av huset men övrigt går på elmätare 2 bland annat till ett vägguttag i Skafferiet i gamla köket samt belysningen i källaren. För att samla allt till samma elmätare så behövs en elektriker. Elmätarna är belägna vid elcentralen. Kan kopplas om och anmäla till EON att en elmätare ska bort. Dubbelkolla hur de betalar för detta samt om de betalar för två abonnemang.

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Boniten 10

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

404 m²

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 580 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 735 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 730 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 005 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.