Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Limhamn
Sveagatan 5
7 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 99 m2
areakälla: Uppmätning
Biarea: 45 m2
areakälla: Uppmätning
Tomtarea: 230 m2
Rum: 4
 

Renoverat gathus med attraktiva attribut och härlig trädgård!

Med ett fantastiskt läge i attraktiva Limhamnskvarter presenterar vi med nöje detta charmerande gathus anno 1897 där alla de större renoveringarna är genomförda så som utgrävd källare, omlagt tak och nya stammar. Fastigheten erbjuder en boarea om 99 väldisponerade kvadrat samt 45 kvadratmeter biarea som inkluderar ett inrett annex. Detta lämpar sig utmärkt att nyttja såsom generationsboende eller självhushåll för uthyrning då det inretts med ett separat kök, badrum med egna tvättfacilieter samt allrum - allt med mycket hög standard och privat ingång. Boningshuset erbjuder en vacker och tidsenlig interiör med nylagt furugolv och genomgående golvvärme på hela entréplan, synliga träbjälkar samt framtagna tegelväggar som vittnar om husets byggnadsår. Addera därtill suveräna sällskapsytor av synnerligen trivsamma mått med värmande braskamin och en semiöppen planlösning med en elegant köksinteriör i svart högglans. Utöver detta stoltserar två spatiösa sovrum på ovanvåningen med charmigt trägolv i original och full takhöjd samt praktisk centraldammsugare. Även två helkaklade badrum finns att tillgå varav det ena med tvättfaciliteter i form av tvättmaskin. Den välplanerade trädgården gör heller ingen besviken och är som en oas för sig, där ett inbjudande trädäck ger plats för både badtunna och loungemöblemanget samt generös stensättning med grönskande planteringar som skapar en magisk plats att vara på. Tillfälle! Ring för att boka privat visning.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med ljust trägolv i massivt furu som ackompanjeras av vita väggar och infällda spotlights i tak. Plats för avhängning av ytterkläderna finns att tillgå likaså platsbyggd förvaring längs med ena väggen. Behaglig golvvärme finns att tillgå på hela entréplanet.

Kök:

Direkt på höger hand når vi sedan ett smakfullt kök från IKEA som renoverades 2016 med gott om förvaring bakom svarta luckor i högglans. Detta kombineras snyggt med mosaik (2016) och bänkskiva i massiv ask (2016). Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från LG (side by side 2016), diskmaskin från Husqvarna (2015), spishäll (2016), ugn (2016) och fläkt (2021).

Vardagsrum:

Härnäst inviterar ett fantastiskt vardagsrum, där ljuset strömmar in från härliga genomgående fönsterpartier. De vackra furutiljorna (2016) samspelar fint med träbjälkar och de målade väggarna i vitt samt med fondväggen i tegel, och den öppna planlösningen mot köket förstärker den luftiga känslan ytterligare. Mitt i rummet finns en hänförande vacker braskamin som både värmer under årets kallare månader och som förser rummet med extra mysfaktor. Rummets generositet möjliggör för möblering för både soffgrupp som ett större middagsbord.

Badrum entréplan:

Badrum på entréplan är inrett med wc och dusch.

Sovrum 1:

På ovanvåningen erbjuds vidare två bra sovrum, där det första förser oss med ett mörkt trägolv i original som möter vita väggar med framtaget tegel. Rummets storlek möjliggör möblering för såväl enkelsäng som skrivbord.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet bjuder på vida kvadrat med möjlighet till dubbelsäng och tillhörande möblemang. Enhetligt mörkt trägolv i original möter vita väggar med framtaget tegel och förvaringen ombesörjs av en garderobsmöbel i vitt.

Badrum ovanvåning:

Badrummet renoverades 2016–2018 och är i helkaklat utförande i svart/vitt med frostat fönsterparti. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, duschkabin och tvättmaskin.

Annex:

Beläget med separat ingång via gården finner vi det inredda annexet. Här finns kök, badrum med dusch och tvättmaskin samt allrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Parhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plans parhus

Byggnadsår:

1897 Ombyggt 2017

Grundläggning:

Källare/Krypgrund

Grundmur:

Sten/Tegel

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Gaspanna

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Säljare informerar om att ytterligare dörr till boningshus finns förvarad i annex
samt om att samtliga vitvaror, hyllor i uterum och vardagsrum ingår i köpet.
Dock informerar säljare om att kaffemaskin, lösa möbler, lösa blommor och lampor ej ingår i köpet.
2019 ny gaspanna.
2018 nytt tak, falsad plåt och 20 cm isolering.
2016 el och elcentral
2016 byggdes braskamin (med godkänt protokoll).
2016 byggdes nedre plan till med ett rum och badrum.
2015 genomfördes en dränering. Backventil och dagvattenpump.

2015-2018:
Källare utgrävd. Stammar är bytta.(vatten och avloppsrör)
Ny el draget i hela huset med en ny elcentral och jordfelsbrytare är installerade.
Tillbyggd uterum / rum (Attefall) med helkaklad badrum.
Nedre våning har putsats om, vattenburen golvvärme med en ny pump installerad på hela entréplan i samband med att hela golvet lades om och isolerades.
Nytt innertak i vitmålad furupanel
Nytt Kök installerades.
Centraldammsugare i källare med uttag på både nedre och ovanvåningen.
Hela ovanvåningen är renoverad, kupan förlängd, full takhöjd och skjutdörrar.
Balkong tillbygd.
Garage omgjort till lägenhet/ kontor /Gästhus som har separat elcentral med jordfelsbrytare, badrum, kök, tvättstuga och loft.
Trädäck och badtunna. Trädgården anlagd växter, träd och buskar samt spaljé med murgröna.
Låsen utbytta på grind, hus och stuga.
Villafiber.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 112 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 103 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 7 200kWh/år
Datum: 2022-06-24

Övriga Byggnader

I anslutning till huset finns ett uterum och ett fullt utrustat gårdshus.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

19 367 kr/år

Elkostnad:

19 700 kr/år

VA:

7 027 kr/år

Sotning:

300 kr/år

Renhållning:

2 190 kr/år

Total driftkostnad:

48 584 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (57 458)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Krabban 36

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

230 m²

Tomttyp:

Innergård

Övrigt tomt:

Trädgården är en njutbar oas med varierande växtlighet som ackompanjeras av stensättning och generöst trädäck som inte bara förser oss med stora ytor för loungemöblemang och grill, utan även med inbjudande spapool.

Pantbrev:

Totalt antal: 22 st
Total summa: 3 793 750 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 876 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 004 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1952

Taxeringsvärde:

1 872 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.