Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Limhamn
Gamla Gatan 33
8 500 000 kr som utgångspris
Boarea: 90 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 289 m2
Rum: 4
 

Underbart gathus anno 1909 på attraktiva Gamla Limhamn.

I mysiga, kullerstensbelagda kvarter på charmiga Gamla Limhamn har vi nöjet att kunna erbjuda detta gathus som nyligen renoverats med fingertoppskänsla och finess. Här lockar bland annat en påkostad köksinteriör signerad Unoform med allehanda tilltalande attribut liksom angränsande matplats och härliga vardagsrumskvadrat i direkt anslutning. Vidare finner vi två stilfulla badrum, tre fina sovrum och en generös, möblerbar hallmiljö. Addera därtill en praktisk källare för extra förvaring och ett tidstypiskt gårdshus fullt av karaktär. Njutbar innergård därtill med härligt trädäck, pergola och vacker växtlighet. Här bor du bekvämt i anrik miljö ett stenkast från Limhamns Torg och med Limhamns charmiga bykärna på bekvämt gångavstånd. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Generös och inbjudande hall med påkostad enstavsparkett från 2019-20, vilket tillsammans med klassiskt vitmålade väggar utgör ett enhetligt inslag för hela bostaden. Här erbjuds utmärkt förvaring i både vita garderober och trevlig sittbänk från HTH 2022.

Badrum:

Med ingång från hallen finner vi entréplanets fina badrum, som renoverades 2019 med grå klinkergolv och vita släta väggar, med undantag av i duschen där klinkergolvet är ljust och väggarna kaklade. Badrummet är utrustat med infällda takspotlights, takdusch bakom måttbeställda glasväggar, vägghängd wc, handfat med kommod samt tvättmaskin kombinerad med tumlare 2019.

Kök:

Vidare in lockar en ljuvlig köksinteriör från välrenommerade Unoform 2019, där ljusa släta luckor ackompanjeras av mörka fronter i elegant träpanel. Infällda takspotlights för behaglig belysning och väl tilltagna arbetsytor i elegant vitt med dubbla fönster ovanför. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, diskmaskin, spishäll samt ugn, fläkt nedsänkt i spisen och integrerad vinkyl - samtliga från 2019. Luftigt med kökshalvö med plats för ett par barstolar i direkt anslutning till rymlig matplats, också här med ljusbringande fönster och terrassdörrar ut mot glädjande innergårdsmiljö.

Vardagsrum:

Kökets matplats mynnar ut i ett tilltalande vardagsrum där plats medges för såväl soffa som skön fåtölj. Fönster i par skänker både behagligt med ljus och en trevlig vy mot husets framsida.

Hall ovanvåning:

En trappa upp tar en hall emot med mysiga, möblerbara kvadrat och karaktärsskapande synliga takbjälkar. Fint ljusinsläpp ifrån fönster i kupa och i övrigt samma enhetliga, gedigna enstavsparkett även på detta våningsplan.

Sovrum:

Hemmets största sovrum har plats för dubbelsäng och bjuder både på fönster i kupa och synliga takbjälkar.

Badrum:

Strax intill finns ett välrenoverat badrum från 2019, med gröngrått mosaikgolv och delvis kaklade väggar i beige ton. Handfat med vit kommod, wc samt takdusch bakom vikdörr i klarglas.

Sovrum:

Näst på tur står ett sovrum med möjlighet till enkelsäng och skrivbord. Härligt ljus ifrån fönster i två väderstreck förgyller.

Sovrum:

Vägg i vägg är ett tredje sovrum beläget, av liknande storlek och form såsom ovan. Också här åtnjuts ljusinsläpp ifrån två håll.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Parhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Parhus

Byggnadsår:

1909 Ombyggt 1997

Grundläggning:

Källare/betongplatta

Stomme:

Lersten och tegel

Fasad:

Puts och träpanel

Fönster:

2-glas och 3-glas

Bjälklag:

Betong och trä

Tak:

Eternit

Uppvärmning:

Pellets/el

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Fasad 2021.
El omdragen i hela huset 2019.
Yttertak målades 2017.
Fönster: 2007 entréplan mot innergård och terrassdörr 2017, ovanvåning 2020.
Pelletspanna från 2004.
Jordfelsbrytare finns.

Säljaren har fiberbredband via Telia, fn 379:-/månad.
Gjutet golv med värmeslingor på entréplan. Nytt bjälklag ovanvåning.
Säljaren vill informera om att det föreligger renoveringsbehov i källare och gårdshus.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 289 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Datum: 2017-09-19

Övriga Byggnader

Gårdshus ca 45-50 kvm, renoveringsbehov föreligger.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Rudan 20

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Rudan GA:1
Last: Officialservitut Parkering, 1280K-2019/31.1

Rätt att använda området till parkering (två platser), se detaljplan. Delar VA Syd 2:1 baserat på antal personer och yta.

Planbestämmelser:

Stadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

289 m²

Tomttyp:

Innergård

Övrigt tomt:

Underbart mysig innergårdsmiljö med rymligt trädäck, vacker växtlighet och härlig pergola.

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 5 689 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 705 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 100 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1961

Taxeringsvärde:

1 605 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.