Malmö, Gamla Limhamn
Sveagatan 81
9 900 000 kr som utgångspris
Boarea: 174 m2
areakälla: uppmätt av Anticimex
Biarea: 77 m2
areakälla: uppmätt av Anticimex
Tomtarea: 529 m2
Rum: 7
 

Unikt townhouse på Gamla Limhamn.

Välkommen till denna välbevarade tvåplans stadsvilla anno 1900. Huset reser sig verkligen över mängden med sina materialval och stilrena, lätta färgtoner. Här finner du genomgående vackra golv, magisk takhöjd och optimal planlösning. Invändigt är det lätt att trivas. Njut av inbjudande sällskapsytor i öppen, rundgående planlösning med matrum och tilltalande kök i direkt anslutning. Det generösa ljusinsläppet kommer från höga fönsterpartier och bidrar till en känsla av rymd. Addera därtill en ovanvåning som förser oss med upp till fyra fina sovrum, två med egen balkong. Dessutom finns här hela tre badrumsmiljöer och två tvättrum/tvättstugor. Husets solsida bjuder på en insyns- och vindskyddad trädgård med trädäck, lättskött gräsmatta, rosenbuskage och fruktträd. Uteplatserna är många, ljuvliga och solsäkra. Njut av en kopp kaffe i höstsolen eller bjud in vännerna på grillfest under bar himmel – här finns det plats för många. Detta är ett hem för dig som vill njuta av livet, bo förstklassigt på bästa läge nära hav, strand och serviceutbud!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
11:00 - 11:30
Välkommen att boka dig direkt på hemsidan, tryck BOKA VISNING!
Anmäl mig
Onsdag 14 December
17:00 - 17:30
Välkommen att boka dig direkt på hemsidan, tryck BOKA VISNING!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

2,65 m i takhöjd entréplan

Hall:

Hallen inviterar med tåligt klinkergolv och ett fint ljusinsläpp ifrån entrédörrens sidofönster som ackompanjeras av väggar i vitt. Bra med plats finns för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i inbyggd garderob. Med nivåskillnad fortsätter en möblerbar hall med parkettgolv, vita väggar och förvaring i inbyggd garderob. Härifrån når vi även den inbjudande trädgården.

Badrum entréplan:

Entréplanets badrum är i delvis kaklat utförande med mörk klinker på golv och vitt kakel mot gråmålade väggar. En stilren inredning förser oss med handfat med vit kommod, wc, spegel och dusch med behaglig takdusch.

Allrum:

Vidare in väntar de sociala yrorna i elegant utförande som består av de båda allrumsmiljöerna. Här lockar generösa kvadrat som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp som separat TV-rum. Ljuset strömmar in från höga genomgående och blyinfattade fönsterpartier. På golvet ligger vacker enstavig ekparkett i samspel med målade väggar i vitt.

Matrum:

Näst på tur finner vi rummet som idag används som matrum. Här är väggarna målade i vitt och golvet pryds av tålig klinker. Två stora fönster med utsikt mot Sveagatan och djupa fönsternischer. Öppning in mot köket och för den som önskar finns här bra möjligheter att kunna skapa ett rejält kök med rymlig matplats i ett samlat rum i stället för dagens två.

Kök:

Köket som renoverades 1998 erbjuder gott om förvaring bakom släta luckor i grått som accentueras av arbetsytor i massivt trä med kakel i vitt som stänkskydd. På golvet ligger enhetlig klinker som möter väggar som matchar luckornas grå nyans och fint fönster med njutbar trädgårdsvy. Den maskinella utrustningen består av vitvaror från 2000 (Bosch) i form av fullhöjdskyl, fullhöjdsfrys, diskmaskin (2020), spis samt fläkt. Två ingångar dels från vad som används som matsal, dels ut till hallen som leder vidare in i hemmet eller ut till trädgården.

Hall:

En trappa upp väntar en trevlig hall som binder samman de fyra sovrummen som finns placerade här. allen ytor har smyckats med enhetlig ekparkett i kombination med väggar i vitt och ypperlig förvaring som vi finner i garderober.

Sovrum 1:

Det första sovrummet kan med fördel nyttjas som gästrum eller barnrum och bjuder in med vida kvadrat där golvet pryds med parkett i kombination med väggar i vitt och ett strålande ljusinsläpp från stort fönsterparti som ackompanjeras av en delvis glasad terrassdörr som i sin tur leder oss vidare ut till trädgårdsvänd balkong. Från rummet når vi hemmets praktiska tvättrum som förser oss med handfat, tvättmaskin och torktumlare (2019).

Sovrum 2:

Även det andra sovrummet är av bra storlek och kan med fördel nyttjas som mastersovrum då det erbjuder plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Parkett pryder golvet som kombineras med väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti samt delvis glasad terrassdörr ut till den njutbara balkongen. Rummet förser oss även med förvaring i generös skjutdörrsgarderob (2019).

Sovrum 3:

Bostadens tredje sovrum bjuder in med parkettgolv och väggar i vitt i samspel med ett generöst fönsterparti. Här ryms med lätthet både enkelsäng och skrivbord.

Sovrum 4/Allrum:

Slutligen väntar det fjärde och sista sovrummet. Ett perfekt extrarum, även en möjlig plats för hemmakontoret. På golvet ligger samma vackra parkett och väggarna är målade i vitt. Förvaring finns i garderob.

Badrum ovanvåning:

Badrummet på ovanvåningen gjordes vid ca 1989 med ny golvbeläggning ca 2012. Helkaklad miljö med vitt tak och stort fönster med utsikt över trädgården. Inredning i form av vägghängd wc, handfat med underskåp, förvaringsskåpspegel, handdukstork och badkar.

Källare:

I källarplan finner vi förutom tvättrum och förrådsutrymme även pannrum och ett badrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1900

Grundläggning:

Källare/Krypgrund

Fasad:

Puts

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Galvad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Värmesystemet sågs över 2020.
Byte av radiator kontor och värmepump 2019. Dessutom installerades en avfuktare under detta år.
Skorsten är reparerad utvändigt 2015.
Jordfelsbrytare är installerad 2014. Samma år byttes tak, stuprör, fönster, fasad reparerades och el.
Garagelås är bytt.
Vinden är tilläggsisolerad.
Entréplanets gäst-wc har byggts ut.
Fiber finns.
Abonnemang för larm finns att överta via Sector Alarm till en kostnad om ca 500 kr/månad.
Säljare informerar om att studsmatta ingår i köpet.
Kända fel och brister: Garagetak kan läcka vid regn. lusthus behöver byta fönster samt renovera fasad.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 207 kWh/m²/år
Energiklass: F
Utförd
Datum: 2014-05-16

Övriga Byggnader

Garage och lusthus.

Driftskostnader

Uppvärmningskostnad:

30 000 kr/år

Elkostnad:

25 000 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Total driftkostnad:

57 500 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (66 374)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Backen 2

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Samfällighet: Malmö Limhamn S:7

Planbestämmelser:

Stadsplan Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

529 m²

Kommentar till areakälla:

Biarea enligt säljare.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Njutbar trädgårdstomt med trädäck som ger plats för både loungemöblemang och grill samt gräsmatta där barnen kan leka i soligt läge. Lägg där till två njutbara balkonger och garage samt uppställningsplats för bil i anslutning till huset.

Pantbrev:

Totalt antal: 10 st
Total summa: 4 655 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 741 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

2 295 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 446 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gamla Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.