Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Bellevue Sjösida
Nordanväg 28B
14 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 215 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 47 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1853 m2
Rum: 6
 

På attraktivt läge ligger denna underbara fastighet belägen på en diskret placering i kvarteret. Villan har en stor friköpt tomt om hela 1852 kvm med välskötta och grönskande ytor. 1 1/2 plans villa med källare. Oerhört trivsam planlösning med de sociala ytorna på entréplan och de mer privata delarna på övre plan. Entréplan bjuder på spatiöst och genomgående vardagsrum med flera fönsterpartier och pardörrar ut mot trädgården. Vacker fiskbensparkett, ljusa väggar och en stämningsfull öppen spis. Vidare når vi matsalen som rymmer det större sällskapet och köket. På detta plan finns även bra med förvaring, avhängning och gästtoalett. På övre plan finns fyra sovrum varav det största har utgång till balkong. Här finns flera garderober och badrum med badkar. Källaren inrymmer gillestuga, tvättstuga, torkrum, pannrum och förvaring. Carport samt uppställningsplats för fler. Stora möjligheter att skapa sitt drömboende, renoveringsbehov föreligger. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Roger Ragneklint
0768-68 05 25 roger.ragneklint@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Entréplan - hall:

Entrén inviterar med dess vackra kalkstensgolv och vita väggar. Här finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och ytterligare förvaring längre in i hallen med inbyggda garderober och städskåp.

Gästtoalett:

In till höger ligger gästtoaletten med plastmatta och tapet. Vitt kakel ovan vask. WC, handfat och spegelskåp.

Vardagsrum:

In till vänster finner vi det spatiösa och genomgående vardagsrummet. Här finns stora fönsterpartier som ger vackert sken åt ytorna och pardörrar ut till den grönskande och välskötta trädgården. En stämningsfull öppen spis är ståtligt placerad. På golvet ligger gedigen fiskbensparkett och väggarna är vita. Ena sidan väggen - biblioteket - har platsbyggda hyllor.

Matrum:

Vidare finner vi matsalen som inrymmer plats för den större sällskapet och bordet. Även här ligger fiskbensparkett och grön tapet på väggar. Här har man möjlighet att återmontera skjutdörrar som finns bevarade på vinden och på så sätt skapa ett mindre rum. Inbyggda garderober längs med ena väggen.

Kök:

Köket är utrustat med kyl/frys, skafferi, spis, ugn, mikro och diskmaskin.

Övre plan:

Trappan leder oss upp till husets mer privata sfär med fyra sovrum och badrum. I hallen finns bra med förvaring i två inbyggda garderober och linneskåp. Det största sovrummet har plats för den större sängen. Här finns pardörrar ut mot balkongen. Parkettgolv, tapet och inbyggda garderober. Sovrum 2, 3, 4 har parkettgolv och tapet. Badrummet har svart/vitt klinkergolv och halvkaklade väggar i vitt. Badkar, wc, bidé, handfat och förvaringsskåp.

Källarplan:

I källaren finns gillestuga. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och förvaring. Torkrum, pannrum och förvaringsrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1954

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betonghålsten

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Lättbetong

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/Vattenvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 136 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-08-18

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

36 000 kr/år

VA:

3 500 kr/år

Renhållning:

3 500 kr/år

Total driftkostnad:

43 000 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (51 874)

Kommentar:

I kostnaden för el ingår kostnaden för uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Nore 4

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Tomtindelning Stadsplan

Tomtarea:

1853 m²

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 815 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

8 167 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1954

Taxeringsvärde:

3 558 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

4 609 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Bellevue Sjösida är ett större område i Västra innerstaden som består av stadsdelarna Västervång, Fridhem och, såklart, Bellevue. Det är ett vackert beläget område som ligger nära strand, hav och grönskande parker. Just närheten till både Ribersborg och Limhamn gör att boende på Bellevue Sjösida kan plocka det bästa ur två världar.

Många av Malmös dyraste och mest exklusiva villor finns här. Många av villorna har gamla anor och är uppförda i förförande arkitektur. Men även om Bellevue Sjösida främst är ett villaområde finns det flerfamiljshus även här. De många familjerna har bidragit till att området har ett rikt utbud av både privata och kommunala skolor. Goda kommunikationer samt många butiker, restauranger och caféer avrundar ett område där det är lätt att leva.

Söder om Köpenhamnsvägen, mellan Limhamnsvägen och Erikslustvägen, ligger Västervång. Området är känt för sina pampiga villor. Att ta en promenad här är nästan som att vandra mellan olika moderna epoker. Området är grönt och vackert och mot Fridhem ligger också Friluftsstaden, som uppmärksammades internationellt när den uppfördes på 40-talet. Det är ett unikt radhusområde med gemensamma grönområden och små, privata trädgårdar.

Sedan 1890-talet har det byggts villor på attraktiva Fridhem, som på den tiden var en egen stadsdel. De gamla villorna är områdets ansikte utåt och bär spår av jugend och nationalromantik, men det är inte de enda arkitekturstilarna som ryms här. Flerbostadshusen på Potatisåkern är ritade av Charles Moore, inspirerade av Berlins Tegel och utgör ett av de främsta exemplen på postmodernistisk arkitektur. Välkända Kopparhuset med många butiker var tidigare hem åt Kulturbolaget (KB) innan de flyttade till Möllan. Fridhem hittar vi mellan Ribersborgsvägen och Köpenhamnsvägen.

Bellevue är en del av Limhamns-Bunkeflo och ligger mellan Limhamnsvägen och Linnégatan. Områdets namn är, likt många områden i Malmö, hämtat från en större gård - i det här fallet Bellevuegården som hade ägor här. Under hela 1900-talet byggdes det på Bellevue och idag stoltserar många stora, stilfulla villor längs med gatorna. Mitt området finns välkända Villa Lindhaga med tillhörande Montessoriförskola.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.