Kävlinge, Gryet
Molins väg 1
5 395 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 136 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 886 m2
Rum: 5
 

Välskött enplansvilla med pool på grönskande hörntomt.

På denna fantastiska hörntomt presenterar vi med glädje denna smakfulla och synnerligen väldisponerade enplansvilla, belägen på underbart lummig hörntomt i trivsamma kvarter. Här väntar ett hem som bland annat bjuder på fyra bra sovrum, generösa vardagsrumskvadrat med access till njutbar utemiljö samt två fräscha badrum. Stilrent renoverad köksinteriör med härlig matplats invid ljusbringande fönsterparti. Utemiljön är imponerande med sin praktfulla växtlighet och väl avvägda uteplatser. Insynsskyddat med härlig grönska där man även får njuta av svalkande pool och trädäck - perfekt för sociala tillställningar. Barnvänliga Kävlinge erbjuder dessutom bra barnomsorg såsom förskola och skola. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 9 Oktober
11:00 - 11:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med tåligt klinkergolv och trevligt ljusinsläpp ifrån ytterdörrens fönster. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder samt utrymme för en hallmöbel om man så önskar. Några steg längre fram finns dessutom garderober för optimal förvaring.

Badrum 1:

Husets båda helkaklade badrum finner vi direkt till vänster från entrén. Det största badrummet är försett med jacuzzi, dusch, handfat med stor kommod, matchande spegel och väggskåp, vägghängd wc, handdukstork samt fönster för härligt ljus.

Badrum 2:

Det mindre helkaklade badrummet går i mörkgrå och vita färgval och är utrustat med duschkabin, wc, handfat spegel med spotlights och handdukstork.

Sovrum 1:

En bit in på högersidan från entrén öppnar det första sovrummet upp sig. Här är det väl tilltaget och möbleras enkelt med både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Snyggt lite mörkare trägolv samspelar med tapetserade ljusa väggar. Vi finner även mycket förvaringsutrymme bakom platsbyggda skjutdörrsgarderober.

Sovrum 2:

Vägg i vägg finner vi ett något mindre sovrum alternativt kontor. Här finns utrymme för både säng och skrivbord. Golvet pryds av laminat och ljusa väggar, även här har vi platsbyggda garderober längs ena väggen.

Vardagrum:

Vidare kan man inte annat än dras in i bostadens stora öppna sällskapsytor. Rakt fram från ytterdörren via ett trappsteg kommer vi till vardagsrummet av vida kvadrat för såväl stor soffgrupp samt vad man mer önskar. En vacker fondvägg i tegelimitation sätter en mysig stämning som bara förhöjs av den fantastiska öppna spisen. Fönster från golv till tak med utgång till det inglasade uterummet som har försetts med infravärmare ger ännu en känsla av lyx.

Kök/Matplats:

Smakfullt kök och matplats av vida mått. Utmärkt förvaring erbjuds bakom släta köksluckor som möter sandfärgat kakel ovanför gedigna arbetsytor i granit. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin från Miele 2021, inbyggd mikro och ugn i arbetshöjd, kyl och frys i full höjd allt från Siemens. Köksfläkt i köksön från Thermex samt spishäll, där vi också finner trevlig plats för barstolar.
I direkt anslutning finns dessutom en rymlig matplats som naturligt blir en samlingsplats för hela familjen. De stora fönsterpartierna ger ett fantastiskt ljusinsläpp och även här finner vi en utgång till det inglasade uterummet som vidare tar en ut i den fantastiska trädgårdsmiljön och poolområdet.

Sovrum 3:

I anslutning till kök/matplats når man de andra två sovrummen med liknande storlek. Först ut är ett rum lagom för säng och förvaringsmöbel, ett ljust rum med mysiga detaljer med laminatgolv där ena väggen är vackert prydd med vit liggande panel.

Sovrum 4:

Vägg i vägg finner vi nästa sovrum som också har laminatgolv och ljusa väggar. Här inne finns förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober.

Tvättrum:

Ifrån köket nås hemmets tvättrum. Smidig tvättpelare med både tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Electrolux från 2019) , vask med arbetsytor och utmärkt förvaring i flertal vita skåp. Här finns även groventré mot framsidan, ut i carporten och förrådet samt en utgång mot poolområdet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1982

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vatten-pump/Öppen spis

Ventilation:

Mekanisk ventialtion m värmeåtervinning

Övrigt:

Fiber är indraget.
Energideklarationen är gjort innan man installerade luft/vatten värmepump år 2022 (Tidigare Gas). Förra ägarna hade även ett spabad som förbrukade mycket el och vatten.
Poolen värms upp av solpaneler som är placerade på husets tak.
Egen brunn för Trädgårdsbruk.
Nytt golv i samtliga sovrum.

Luft/luft - värmepump/AC

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 128 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 10 701kWh/år
Datum: 2013-02-07

Övriga Byggnader

Carport med isolerat förråd samt redskapsskjul och växthus.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

30 044 kr/år

VA:

6 263 kr/år

Sotning:

204 kr/år

Renhållning:

2 275 kr/år

Total driftkostnad:

38 786 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (47 660)

Kommentar:

Observera att beloppet för el även inkluderar uppvärmning (tidigare med gas). Beräknad årsförbrukning 10701 kWh

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fältskärn 5

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1980-05-13)

Tomtarea:

886 m²

Tomttyp:

Hörntomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdsoas med flertalet fantastiska uteplatser i såväl sol som skugga. Stora stenbelagd uteplats men även trädäck med stämningsfull belysning och insynsskyddande, varierad grönska adderar till känslan av ombonade rum och den vackert anlagda poolen skänker skön svalka under sommarens varmaste dagar. Härliga odlingsmöjligheter i såväl odlingslådor som växthus. Här finns förstås även gräsytor och gröna häckar.
Carport med biluppställningsplats framför.

Pantbrev:

Totalt antal: 6 st
Total summa: 4 147 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 664 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

870 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1982

Taxeringsvärde:

1 794 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Kävlinge är en trevlig ort som bjuder på ett mysigt centrum med många småbutiker och fantastiska kommunikationsmöjligheter med både buss och tågförbindelser. Orten är och har länge varit en viktig järnvägsknut. Både Pågatåg och Öresundståg norrut till Landskrona, Helsingborg, Ängelholm och söderut till Lund, Malmö och vidare mot Köpenhamn. Kävlinge ligger naturskönt vid Kävlingeån som inbjuder till friluftsaktiviteter såsom paddling och fiske. Byn tros ha vuxit upp som ett vadställe vid ån som det senare byggdes en bro på och är belägen mot Furulund.

Här är blandad bebyggelse med både villor, bostadsrätter och hyresbostäder. Här finns gång- och cykelvägar till förskola, skola, idrottsplats, golfbana och annan service. Simhall finns i grannorten Furulund på behändigt cykelavstånd och snart även i Kävlinge. Trevliga promenad- och löparslingor finns längs med ån mellan orterna. Högalidsskogen erbjuder bland annat motionsslingor och utegym. Här finns också flera restauranger, bibliotek, vårdcentral, apotek och trevliga caféer.

I kommunen finns även shoppingcentret Center Syd med intilliggande handelsområde och stora mataffärer. Längst västerut i kommunen ligger Barsebäckshamn som lockar med hav, stränder och mysig hamnmiljö. Bussförbindelser finns mellan Kävlinge och Barsebäckshamn. I Kävlinge har man ett stort utbud av förskolor och grundskolor. Förskolorna: Stinsgårdens förskola, Arvidsborgs förskola, Emyhills förskola, Korsbacka förskola, Stationsstadens förskola och kyrkans förskola.
De fyra grundskolorna är: Annelundsskolan, Olympiaskolan, Rinnebäcksskolan samt Korsbackaskolan.

Parkering:

Gästparkering finns inom området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.