Kävlinge, Lilla Harrie
Bösmöllevägen 30
1 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 63 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 82 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1332 m2
Rum: 2
 

Charmig blå villa i Kävlinge!

Detta speciella blåa hus finner vi bland fantastiska natursköna miljöer i Lilla Harrie. Här kan man njuta av trevliga promenader och löpslingor längs med Kävlingeån mitt i Skånes böljande landskap. Kävlingeån lämpar sig även för de paddlings-och fiskeintresserade samt övriga vattenaktiviteter. Med goda pendlingsmöjligheter tar man sig enkelt runt i resten av kommunen och vidare runt om i Skåne. När vi stiger in i huset möts vi av enhetligt ljust laminatgolv och vitmålade väggar varvade med tapet i olika färger samt bröstpanel i hemmets kök. Husets välplacerade fönsterpartier gör att samtliga rum får rikligt med ljus som bidrar till att rummen känns luftiga. Husets rymliga och ljusa uterum är en extra bonus och passar perfekt för sena sommarkvällar. Här har man utsikt över husets frodande trädgård som erbjuder fantastiska växter som Paraplymagnolia, Mini-kiwi, Nashi-päron, Japansk valnöt, Gojibär och flertal andra fruktträd såsom äppleträd, päronträd, persikoträd samt plommonträd men även flera olika bärbuskar samt ett hasselnötsträd som ger rikligt med skörd - och då har vi inte ens nämnt allt denna trädgård har att tillgå. Detta hus med trädgård har otrolig potential för den som vill leva i symbios med naturen, detta vill ni definitivt inte missa. Välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
13:15 - 14:00
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig
Måndag 3 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

I hallen finner vi laminatgolv och även klinker närmast dörren samt målad vävtapet på vägg.

Vardagsrum:

Hemmets vardagsrum bjuder in med ljust laminatgolv och vita väggar samt en målad strukturtapet som fondvägg. Med två fönsterpartier i anslutning till uterummet samt ett fönsterparti i andra delen av vardagsrummet fördelas ljuset på ett fördelaktigt vis. Rummets generösa kvadrat gör det enkelt att inreda med soffgrupp, bokhylla och övrigt möblemang efter önskemål.

Kök:

Från vardagsrummet når vi köket där vi möts av ljust laminatgolv och tapet i grön ton varvat med bröstpanel på väggar. Ett stort fönsterparti sprider ljus som fångas av ljusa skåpsluckor och stänkskydd i liknande nyans. Flertalet skåp möjliggör för optimal förvaring och ytan i rummet gör att det med enkelhet får plats med matbord för den större familjen samt andra möbler. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Samsung (2018), diskmaskin från Electrolux (2000) och keramisk häll från Electrolux (1994) samt fläkt med utsug genom tak.

Sovrum:

I sovrummet finner vi ljust laminatgolv i enlighet med resterande av huset och härlig blå tapet på väggarna. Ett stort fönsterparti bidrar till ljusinsläpp och rummets storlek ger plats för en dubbelsäng samt hyllor på vägg.

Badrum:

Badrummet är inrett med ljust kakel och klinker på golv. Här finns duschkabin, handfat och WC.

Källare:

Väl nere i källaren finner va massor av bra och praktiska rum och utrymmen, Tvättrum och WC. Här finns även två inredda rum med sovmöjligheter. I tvättstugan finns tvättmaskin från LG (2018) och torktumlare (2004). Finns även en gjuten sockel för att höja upp och ge stabilitet åt tvättmaskinen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1947

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas, kopplade

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Plåtisol, plåt & plast

Uppvärmning:

Jordvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Skrapning, spackling och ommålning av södersidan och framsidan (2022) - kvitto tillgängligt.
Vattenburen värme genom värmepump, jordvärme (2007) och ny renovering ny tank (2019).
Brädgolv under laminatgolvet i vardagsrummet.

Säljaren informerar om att hatthylla, tvättmaskin, torktumlare, ringklocka med kamera och nätuppkoppling ingår i köpet.
All lös egendom ingår ej om ingen annan överenskommelse görs.

Kända fel och brister: Fönstren i huset behöver bytas och mest angeläget är köksfönstret med spricka i glaset. Från taket i uterummet droppar det in på några ställen. Något trappsteg på källartrappan utanför är söndervittrade, dränering runt huset skulle behövas för att kunna hålla källaren varm och torr.

Tv genom fiber hos ex. Bahnhof.
Bredband via Bahnhof, 100 Mbits/100Mbits finns - tillkommer kostnad om 349 kr/månad.

Huset är fullvärdeförsäkrat hos Folksam.
Larm finns om 570 kr/månad - abonnemang tillgängligt att överta.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 42 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 82 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 7 003kWh/år
Datum: 2022-09-13

Övriga Byggnader

Uterum byggt 2003, carport med förråd, mindre plåtskjul, växthus (några fönster saknas) och ett smått förfallet hönshus.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

15 500 kr/år

VA:

4 410 kr/år

Renhållning:

2 050 kr/år

Total driftkostnad:

21 960 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (30 834)

Kommentar:

Observera att kostnad för el även inkluderar uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Lilla Harrie 14:52

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

1332 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Husets trädgård är en fantastisk djungel fylld med massvis av olika sorters fruktträd, bärbuskar och nötträd i alla dess former. En riktig buffe av godsaker från naturen som nyttjas väl om sommaren av den som är intresserad. Bra gräsytor för umgänge och det finns även en carport med tillhörande förråd, ett växthus, ett mindre plåtskjul och ett väl tilltaget hönshus att tillgå.

Pantbrev:

Totalt antal: 3 st
Total summa: 850 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 486 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1947

Taxeringsvärde:

783 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

703 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Lilla Harrie ligger naturskönt på sluttningen till Kävlingeåns dalgång och byns nyaste område Möllegården har VIP-läge på första parkett till den vackra ån.

Byn ligger med cykelavstånd till tågstationerna både i Örtofta och Kävlinge. Därifrån tar du dig lätt vidare med tåget både norrut och söderut. Cykelvägen går hela vägen från Kävlinge bort till Örtofta och slingrar sig fram längs med den vackra Kävlingeån. Cyklar du från Lilla Harrie in till Kävlinge passerar du också Kävlinge Golfklubb där du kanske vill avnjuta en glass i glasskiosken.

Skånetrafiken kör med busslinje 119. Två morgonturer och två eftermiddagsturer till och från Kävlinge. Med bil tar du dig på knappt 10 minuter ut till E22.

Småfötternas Förskola finns i byn, är i privat regi och ligger vid idrottsplatsen. Här går barnen fram till skolåldern. Vill man att barnen skall gå i skolan utanför kommungränsen, är detta idag möjligt då skolpengen följer barnen.

Lilla Harrie ligger strax utanför Kävlinge som är en trevlig ort vilken bjuder på ett mysigt centrum med många småbutiker och fantastiska kommunikationsmöjligheter med både buss och tågförbindelser. Orten är och har länge varit en viktig järnvägsknut. Kävlinge ligger naturskönt vid Kävlingeån som inbjuder till friluftsaktiviteter såsom paddling och fiske. Byn tros ha vuxit upp som ett vadställe vid ån som det senare byggdes en bro på och är belägen mot Furulund.

Här är blandad bebyggelse med både villor, bostadsrätter och hyresbostäder. Här finns gång- och cykelvägar till förskola, skola, idrottsplats, golfbana och annan service. Simhall finns i grannorten Furulund på behändigt cykelavstånd. Trevliga promenad- och löparslingor finns längs med ån mellan orterna. Här finns också flera restauranger och trevliga caféer.

I kommunen finns även shoppingcentret Center Syd med intilliggande handelsområde och stora mataffärer. Längst västerut i kommunen ligger Barsebäckshamn som lockar med hav, stränder och mysig hamnmiljö. Bussförbindelser finns mellan Kävlinge och Barsebäckshamn. I Kävlinge har man ett stort utbud av förskolor och grundskolor. Här finns fyra grundskolor från åk F-6 samt en skola som är för åk 7-9.

Planritning

Dokument.


ED

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.