Höör, Höör
Fogdarp Strandvägen 505A
8 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 183 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 66 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1256 m2
Rum: 5
 

Arkitektonisk fullträff på badrocksavstånd till vackra Ringsjön.

Mitt i underbar skånsk natur presenterar vi detta förnämliga hem som andas exklusivitet och elegans. Stenvillans synnerligen stilrena exteriör matchas perfekt av dess tilltalande interiör och utmärkta planlösning. På nedre plan finns husets representativa sociala ytor där den läckra takhöjden och flertalet stora fönsterpartier ackompanjeras av påkostad kamin med effektfull bakgrund. Entréplanet erbjuder ett mycket smakfullt kök, ett stilrent helkaklat badrum och ett rymligt sovrum. En trappa upp finner vi ett luxuöst badrum och tre sovrum, varav ett med lyxig walk in closet och access till generös terrass. Utomhus stoltserar den fulländade trädgården på hörnläge med frikostiga gräsytor och stilfulla stensättningar, liksom flera behagliga uteplatser och guldkantat sommarkök. Dubbelgarage med fjärrstyrd port och biluppställningsplats för sex bilar som ytterligare bonus. Här bor du med högsta komfort alldeles invid Ringsjöns magiska miljö och nära Höörs suveräna serviceutbud.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Lidija Jakob
0733-22 05 22 lidija.jakob@vaningen.se

Visningar.

Söndag 9 Oktober
14:30 - 15:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

I oemotståndligt naturskön miljö finns nu möjlighet till denna ståtliga villadröm uppförd i gedigen sten, där ledorden är strålande ljus och en underbar rymd. Kvadraten är otroligt välfördelade med ett entréplan fokuserat på socialt umgänge, i samspel med ett övre mer privat våningsplan innehållandes familjens sovrumsavdelning med tillhörande stort badrum.

Huset är optimalt placerat på en generös hörntomt som gränsar till vidsträckta fält och ett stenkast bort väntar Östra Ringsjöns glittrande vatten. Entrésidan bjuder på välskött gräsmatta med välplacerade planteringar och singelbeklädda kvadrat vid de eleganta grindarna som leder in till trädgården. Framför det friliggande dubbelgaraget finns plats för hela sex bilar.

Hallen inviterar med gedigen enstavsparkett som möter klassiskt vitmålade väggar, vilket är ett tema som genomsyrar hela bostaden och skapar en enhetlig känsla. Det stora sidoljuset tillsammans med entrédörrens fönster bidrar till en härligt ljus känsla och en garderob i vitt tar hand om allehanda ytterplagg.

Direkt på höger hand nås ett helkaklat badrum i svart och vit färgsättning, med bland annat takdusch och läckert svart handfat. Mitt emot är ett rymligt sovrum placerat, där ljuset strömmar in genom fönster på hörna och den asymmetriska takhöjden skänker rymd och karaktär. Här inryms med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang, alternativt hemmakontoret och bokhyllor tillsammans med en skön läsfåtölj.

Härnäst åt höger väntar en underbar köksinteriör där vita släta luckor samspelar med vita arbetsytor och accentuerande mattsvart kakel liksom svart maskinpark med bland annat inbyggd kaffemaskin och kyl/frys i fullhöjd. Luftig kökshalvö med plats för ett par barstolar och fint ljusinsläpp genom stort fönster ovanför diskbänken. Med ingång från köket finner vi även hemmets tvättrum, som försetts med mycket goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa luckor och därtill väl tilltagna arbetsytor i vitt. Krämfärgade respektive vita ytskikt och smidig tvättpelare är ytterligare attribut som gläder.

Vidare in stoltserar matplats och vardagsrum i öppen symbios. Matplatsen badar i ljus från två fönster åt ett håll och enorma glasskjutpartier åt ett annat - genomtänkt med direktaccess till behagligt trädäck med vy över trädgårdsglädjen. Här njuter man vid det stora middagsbordet av årstidernas skiftningar och öppnar förstås gärna helt upp under årets varmare månader för att integrera ute med inne. Matplatsen mynnar ut i ett storslaget vardagsrum där den fantastiska takhöjden ackompanjeras av stora höga fönster som än mer bidrar till den ljusa och voluminösa känslan. Centralt placerad tronar en stilren kamin vars bakomliggande fondvägg av dekorativt kakel skänker en fin karaktär åt rummet.

En trappa upp tar en hall emot med ljusinsläpp genom fönster i par. Även detta våningsplan erbjuder den vackra enstavsparketten och ljusa väggar. Det största sovrummet nyttjas förstås med fördel som mastersovrum. Förutom lättmöblerade ytor för dubbelsäng och annat finns en walk in closet för enkel förvaring av säsongernas plagg. Än mer guldkant med utgång till terrass av vida kvadrat, med blick både mot sjön och över vidsträckta fält.

På väg mot de två övriga sovrummen i motsatt gavel passeras ett tjusigt helkaklat badrum med regndusch och dubbelkommod.
De båda sovrummen är av liknande storlek och form, med gott om utrymme för allehanda möblemang och med en härlig utsikt över åkrarna och grönskan utanför.

Förutom de generösa gräsytorna och fina detaljerna utomhus finns ett exklusivt sommarkök med ljus inredning och glasskjutpartier ut mot den ljuvliga uteplatsen direkt utanför - bara en av flera lyxiga oaser att njuta av sol och umgänge ifrån. Här ute finns verkligen utrymme för vad helst man kan önska, bara fantasin sätter gränser. Här bor du synnerligen komfortabelt på ett hänförande läge nära naturen. Varmt välkomna!

Kök:

Tidlöst Epoq-kök med gott om förvaring bakom släta, vita luckor som möter vita arbetsytor med infälld vask och mattsvart kakel med inslag av mosaik ovanför. Den maskinella utrustningen i matchande svart består av kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn, inbyggd mikro, inbyggd kaffemaskin, spishäll, fläkt samt integrerad diskmaskin.

Tvättrum:

Rymligt tvättrum med ljus inredning, vita arbetsbänkar och vask. Vita väggar med krämfärgad, kaklad fondvägg och krämfärgat klinkergolv. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Badrum:

Nedervåningens badrum är helkaklat i svart och vitt samt försett med wc, svart högskåp, svart handfat med vit kommod, handduksvärmare och takdusch bakom glasdörrar.

Badrum:

Ovanvåningens badrum har helkaklade ytskikt i nougat och beige toner. Badrummet är välutrustat med dubbla handfat med stor vit kommod, handduksvärmare, wc, regndusch bakom glasvägg samt bidé.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2019

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Ytong

Stomme:

Betong

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Aluzink

Uppvärmning:

Luft-/vattenvärmepump

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 48 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 93 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-09-29

Övriga Byggnader

Påkostat sommarkök i egen byggnad med stora glasskjutpartier mot underbar terrass. Inrett med snyggt golv och väggsida med matchande panel. Stort kök med ljus inredning, svart kakel och såväl fläkt som ugn och spishäll. Fönster längs en hel sida förutom skjutdörrspartiet.

Garage med fjärrstyrda dörrar och plats för två bilar. Uppställningsplats för sex bilar.

Säljaren har fiber, Telia fn ca 300:-/månad för bredband.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

20 000 kr/år

VA:

4 000 kr/år

Vägsamfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

6 800 kr/år

Total driftkostnad:

33 800 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fogdarp 4:7

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Höör Fogdarp GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Höör Fogdarp S:2, Samfällighet: Höör Fogdarp S:4
Samfällighetsavgiften betalas årsvis och avser infrastrukturen.

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

1256 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Vackert anlagd trädgård på generös hörntomt, inramad av prydligt staket och spirande tujahäckar. Här finns verkligen gott om plats för barnens lek på de stora gräsytorna, och för flertalet gäster på ett av de härliga trädäcken med tilltalande blick över trädgården. Lyxigt sommarkök med plats både ute och inne för matbord. En sann oas för livsnjutaren!

Försäkringsbolag:

ICA

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 751 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

799 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2019

Taxeringsvärde:

2 952 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höörs kommun ligger mitt i Skåne. I den gröna och sköna jordbruksbygden bor de flesta i villa eller på en gård, men det finns också en del hyresrätter och bostadsrätter. Majoriteten av de omkring 16 000 invånarna bor i centralorten Höör.

Höör har anor från 1100-talet och fick sitt uppsving när järnvägen kom till byn i slutet av 1850-talet. Idag stannar både Öresundståg och de lokala pågatågen här, vilket gör att det är lätt och smidigt att ta sig söderut till Lund - Malmö - Köpenhamn och till Kristianstad - Blekinge åt andra hållet. Stenhuggeri har varit viktigt för Höör ända sedan man i slutet av 1000-talet började bryta sten till Lunds domkyrka. Senare har också en omfattande kvarnstenstillverkning skett här.

Kommunen bjuder på frisk luft och grön natur. Av den anledningen skickade man förr i världen lungsjuka patienter hit - här skulle de lufta lungorna och vila upp sig. Det kända Orups sanatorium ser ut som ett slott där det ligger i backen upp mot Höör när man kommer körande på väg 23.

Den som vill gå på konstutställningar, lyssna på musik, se film, dansa och mycket mer kan med fördel göra detta i kommunen. För den som i stället vill idrotta finns Frostavallen men också simhall, idrottshallar, golfbana och ishall att besöka. Eller varför inte packa picknickkorgen och åka till någon badplats, Skånes Djurpark eller till vackra Bosjökloster slott? I Höör finns mycket att upptäcka.

Höör stavades tidigare Hör. De två "ö:na" tillkom 1917 på initiativ av Posten som hade tröttnat på att brev kom fel. Förr skrev man "Här" på brev som sändes lokalt inom en ort i stället för namnet på adressorten. Om avsändaren hade en slarvig handstil kunde detta tolkas som Hör, varför många brev av misstag hamnade i Skåne.

Höör utnämndes våren 2016 till Årets superkommun av tidningen Dagens Samhälle - en utnämning man är stolt över.

Planritning

Dokument.


ED

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.