Fogdarp Strandvägen 522
12 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 168 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 10 hektar
Rum: 5
 

Magisk sjötomt om ca 10 hektar i sällskap med vacker strandremsa.

I underbart sommargrönskande omgivningar invid vackra Ringsjön presenterar vi med glädje denna strandvilla uppförd 2009, där ledorden är strålande ljus och en fantastisk rymd! På ett alldeles magiskt läge med sjötomt och egen strand med liten kajplats samt isättningsramp för båten, här åtnjuts livskvalitet på hög nivå där sjölivet är ständigt närvarande. Villan stoltserar med en luftig, öppen planlösning med öppet till nock, härligt generösa fönsterpartier och en genomgående stilren interiör. Addera därtill en tilltalande planlösning om bland annat två helkaklade badrum och fyra bra sovrum liksom synnerligen väl tilltagna sällskapsytor med värmande kamin, förnämlig takhöjd och ett guldkantat burspråk med hänförande vy över vattnet. Dessutom access till magnifik veranda av vida kvadrat där man mer än gärna njuter av den ljuvliga utemiljön, som även lockar med stora gräsytor, massor av lummig grönska och insynsskyddande häckar.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Lidija Jakob
0733-22 05 22 lidija.jakob@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 18 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med rymliga kvadrat och rikligt med ljusinsläpp genom både sidoljus och entrédörrens fönster. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom utmärkt förvaring i en spegelförsedd skjutdörrsgarderob på höger hand. Golvet kläds av vacker parkett vilket återfinns genom hela bostaden för en enhetlig känsla.

Badrum:

Ifrån hallen nås entréplanets stilrent helkaklade badrum, som bjuder på ljusgrått klinkergolv och vitkaklade väggar med dekorativ mosaikpelare i duschen. Badrummet är försett med wc, tvättställ, dusch bakom glasdörrar, golvvärme och infällda takspotlights.

Tvättrum:

Näst på tur står hemmets tvättrum, som även tjänar som praktisk groventré. Här finner vi både tvättmaskin och torktumlare, tvättho, klinkergolv med golvvärme och bra förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vidare in öppnar ett härligt generöst sällskapsrum upp med väldisponerade ytor att nyttja efter behag, såsom läshörna med plats för sköna fåtöljer, soffgrupp och även ett större middagsbord i matsalsdel i nära anslutning till köket. Ljuset strömmar in från flera fönster i tre väderstreck och här finns även dubbla utgångar till den fantastiska verandan utanför. I en del av rummet åtnjuts burspråkskänsla med vida kvadrat perfekt för umgänge där flertalet fönster åt tre håll ackompanjeras av glasade dubbeldörrar ut mot verandan och den ljuvliga utsikten mot sjön precis utanför. Magiskt! Addera därtill en förnämlig takhöjd med öppet till nock, ljusbringande takfönster och väggar tonade i en behaglig blågrå nyans som möter tonerna i sjön i fin harmoni. En värmande kamin skänker än mer guldkant åt detta suveräna rum där sjöutsikten står i ständigt fokus.

Kök:

Smakfullt HTH kök från byggåret 2009 med trevlig köksö i öppen planlösning mot sällskaps ytorna. Här erbjuds optimal förvaring bakom vita profilerade luckor med rostfria beslag. Mossgrönt kakel pryder väggen ovanför väl tilltagna arbetsytor och ett välplacerat fönster ovanför diskbänken borgar för ett rikligt ljusinsläpp. Den rostfria maskinparken består av diskmaskin 2022, kyl och frys i fullhöjd, ugn, spishäll, mikro samt fläkt.

Hall ovanvåning:

En trappa upp tar en hall emot med luftiga ytor och fri sikt ner till vardagsrummet. Härifrån nås en rymlig klädkammare som enkelt förvarar säsongernas allehanda plagg.

Sovrum:

Våningsplanets första sovrum är av god storlek och lämpar sig väl att placera både säng och skrivbord i. Rummet kännetecknas vidare av fönster i två väderstreck och en söt mönstrad fondtapet.

Sovrum:

Härnäst finner vi ett andra sovrum, också detta med gott om plats för önskvärd möblering och ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck.

Badrum:

Ovanvåningens badrum är helkaklat i vitt med dekorativa inslag av turkos mosaik. Här finns wc, tvättställ, dusch med glasdörrar, badkar, handduksvärmare, takfönster och skön golvvärme.

Sovrum:

I villans andra gavel finns ytterligare två möjliga sovrum. Det största nyttjas med fördel som mastersovrum och har plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. En praktisk skjutdörrsgarderob tar hand om förvaringen och fönster åt två håll bidrar till ett härligt ljus.

Sovrum:

Det fjärde sovrummet passar utmärkt att använda som arbetsrum och också här åtnjuts ljusinsläpp ifrån två väderstreck.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2009

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Målad plåt

Uppvärmning:

Sjövärmepump

Ventilation:

Värmeåtervinning

Övrigt:

Ny panel gäststuga, ommålad invändigt.
Egen brunn finns för bevattning.

Säljaren har bredband via Bahnhof. TV via antenn.

Solpaneler ca 4 år gamla samt laddbox.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 34 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 66 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-07-03

Övriga Byggnader

Välinredd gäststuga perfekt för uthyrning, tonåringen eller generationsboende.
Hobbykällare under verandan.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fogdarp 7:13

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Höör Fogdarp GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Höör Fogdarp S:11, Samfällighet: Höör Fogdarp S:5

Tomtarea:

99960 m²

Tomttyp:

Sjötomt

Övrigt tomt:

Smått storslagen strandtomt med massor av lummig grönska, generösa gräsytor och inramande höga häckar. Vackra smidesgrindar leder in till singelbeklädd entré. Egen strandremsa med brygga och plats för båt. En alldeles egen bit av paradiset!

Pantbrev:

Totalt antal: 6 st
Total summa: 4 250 000 kr

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 626 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

2009

Taxeringsvärde:

2 169 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 457 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höör är en tätort och centralort i Höörs kommun i Skåne län.

Höör ligger vid Riksväg 13 och Riksväg 23. Trafiken går igenom samhället, särskilt Riksväg 23 som går igenom ett äldre egnahemsområde från 1930-talet.

Järnvägar
Stationsbyggnaden byggdes 1858 när Södra stambanan öppnade. Därefter har mycket av bebyggelsen koncentrerat sig runt denna. År 1882 invigdes en järnvägslinje till Hörby, vilken dock blev mer eller mindre överflödig efter att banan mellan Eslöv och Hörby färdigställts 1897. Järnvägen mellan Höör och Hörby lades ned 1929 när bussar slagit ut den kortdistans trafiken. Med Öresundståg når man Karlskrona och Kalmar i öst och Köpenhamn i väst utan byte. Förutom Öresundståg stannar även pågatågen i Höör med flera avgångar i timmen.

Näringslivet är varierat med bland annat verkstadsföretag, sågverk och butiker/stormarknad och Höörs gästgivargård vid Gamla torg 4.

Höörs mejeri byggdes 1893 och var i drift till 1973. Under 2007 revs mejeriet för att ge plats åt bostäder, 78 lägenheter, som stod inflyttningsklara sommaren 2009. I gamla disponentbostaden, som var tänkt att bevaras, skulle tvättstugor samt samlingslokal inrymmas. Dock togs efter många politiska turer beslut att riva byggnaden och istället uppföra ny byggnad för dessa faciliteter.

Genom järnvägens tillkomst 1858 tog tillväxten fart. Höör blev också ett centrum för friluftslivet i Skåne genom den natursköna omgivningen som finns i Frostavallen, Orups sanatorium, Ringsjön med mera. Samhället kan sägas ligga i en "skålformad" dal med backiga omgivningar. Höör är även ett centrum för den så kallade risbygden i Skåne, ett slags gränszon mellan skogen i Göinge och slätten i söder. Stor utpendling till Malmö/Lund förekommer, i mindre utsträckning norrut mot Hässleholm/Kristianstad. Skånes Djurpark ligger 4 km norr om Höör och Bosjökloster ligger 5 km söder om Höör, fantastiska utflyktsmål.

Sedan pågatågen började köra till Höör 1987 har fastighetspriserna stigit rejält och inflyttningen ökat.

Höör är ett centrum för musik. Orten har en barockmusikfestival, sommaropera, musikskola, jazzklubb och "Kulturhuset Anders" med konsthall, konsert-, bio- och teatersalong. Här finns en av Sveriges största musikaffärer, två dragspelshandlare, dansbana och en pianoverkstad.

Skolor som finns är:
Edens skola
Emiliaskolan (Waldorf)
Enebackeskolan
Frostagymnasiet (Nerlagd f.d gymnasium )
Gudmuntorps skola
Karolinaskolan ( Naturbruksgymnasium för ungdomar med särskilda behov)
Kubeliden (Montessori)
Ringsjöskolan
Segrande Liv grundskola
Sätoftaskolan
Tjörnarp skola
Holma folkhögskola

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.