Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Ljunghusen
Månstigen 20
7 200 000 kr som utgångsbud
Tomtarea: 2185 m2
 

Mitt i Ljungskogen på bra läge erbjuds unik möjlighet att förvärva lagom stor tomt om ca 2250kvm. Fastigheten är under reglering och klar efter årsskiftet. Infart från Månstigen.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår:

2007

Energideklaration:

Utförd: Behövs ej

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ljunghusen 10:100

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc:

Andel i samfällighet/GA: Ljunghusen GA:2
Last, Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2575

Planbestämmelser:

Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1990-06-21
Genomförande: Början 1990-06-22 slut 1992-06-30
Anmärkning: Ändrade bestämmelser, se akt 1233-p154
Anmärkning: Ändrade bestämmelser, se akt 1233-p154

Ljungskogenområdet
Ändring av DP, beslutad
Datum: 1995-11-29
Genomförande: Början 1996-01-04 slut 2001-01-03
Anmärkning: Ursprunglig plan, se akt 1233-p65

Tomtarea:

2185 m²

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Omgivning

Allmänt om området:

Ljunghusen är en tätort i Vellinge kommun som numera har vuxit samman med Höllviken. Orten ligger på Falsterbonäset, öster om Skanör och till större delen söder om länsväg 100. Bebyggelsen består till allra största del av villor. Orten är känd för sina badstränder och sin golfbana, Ljunghusens GK.

Orten har fått sitt namn efter två hus som historiskt sett kallats Ljunghusen. Detta eftersom det växer stora mängder ljung i området. Den omgivande tallskogen är, likt flera skånska kustskogar, anlagd på 1800-talet och kallas idag Ljungskogen. Ljunghusen har vuxit i popularitet som sommarhusområde sedan välbeställda stadsbor byggde sina villor här i början av 1900-talet.
Ljunghusen består främst av tre delar: Området norr om Falsterbovägen, "Stora området" som motsvara storvägsområdet samt "Lilla området" som ligger mellan kanalen och storvägsområdet. Ljungskogens strandbad utgör de delar av Stora området samt Lilla området som ligger närmast stränderna i väster.
I tätorten finns Ljungenskolan för förskoleklasser och upp till högstadienivå samt en förskola vid namn Vikenstugan. Ljunghusen har bussförbindelse med Malmö, och bussen stannar vid två hållplatser i orten var tionde minut i rusningstid, annars en gång var tjugonde eller vid lågtrafik en gång per timme. Hållplatserna heter Elvabovägen och Storvägen.

I Ljunghusen finns faciliteter för golf, tennis, handboll samt boule. På orten finns tre tennisbanor som byggdes på 1950-talet, där det bland annat förekommer sommarträning, samt i anslutning till tennisbanorna två nyanlagda boulebanor tillhörande en nyligen bildad förening för bouleintresserade. Det finns även en golfklubb, Ljunghusens golfklubb, som är en av Sveriges erkänt bästa.
Stränderna inom Ljungskogens strandbad är inom vissa områden öppna för kitesurfing samt vindsurfing och erbjuder goda förutsättningar för bägge sporter, vilket det faktum att SM i Kitesurfing har hållits på orten vittnar om.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.