Vellinge, Höllviken
Fiskarevägen 7B
8 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 160 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 30 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 935 m2
Rum: 6
 

Havsnära familjevilla med generösa sällskapsytor!

I eftertraktade Kämpinge har vi nu nöjet att presentera denna fantastiska enplansvilla i trevlig vinkel! Väldisponerade kvadrat fördelat på 6 rum och kök, med utgång till flera uteplatser och insynsskyddad trädgård i söderläge. Gästhuset har egen toalett och trädgården är utrustat med ett njutbart swimspa. Här har ni badrocksavstånd till sandstranden och närhet till såväl centrum som till välrennomerade skolor. Varmt välkommen hem!

Visningar.

Söndag 4 December
15:00 - 15:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas in i en ljus och inbjudande hall med tidlöst svart klinkergolv med golvvärme och klassiskt vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även förvaring i en stor garderob ett par steg in.

Vardagsrum:

Vidare in från hallen väntar ett stort och rymligt vardagsrum där ni får plats med ett stort middagsbord. Helglasad terrassdörr som visar vägen ut till en av husets stenlagda uteplatser, perfekt för härligt häng i goda vänners lag. På golvet i vardagsrummet vilar laminatgolv och väggarna är vita med en fondvägg i mörkare toner. Infällda spotlights.

Allrum:

Rummets storlek möjliggör möblering med såväl soffgrupp som middagsbord och en stilren kamin skänker extra guldkant. Laminatgolv och vita väggar med en fondvägg i mörkare toner samt infällda spotlights i tak.

Kök:

Det trivsamma köket bjuder på gott om förvaring bakom svarta och vita luckor som möter vitt kakel ovanför väl tilltagna arbetsytor. Detta matchar snyggt till en mörk bänkskiva. Kökets maskinella utrustning består av kyl/ frys (Cylinda, 2015), diskmaskin (Bosch, 2015), kaffemaskin, mikrovågsugn, spis (Siemens, 2014), inbyggd ugn samt fläkt kopplad till utsug. Köket har även en köksö där det finns gott om förvaring och arbetsyta. Bänkskivan på ön är i sten. I köket finns även tvättmaskin och torktumlare (Siemens, 2022). Från köket når ni även husets mysiga uterum där ni kan njuta av många sena kvällar.

Sovrum 1:

Intill vardagsrummet finner vi det första sovrummet med plats för dubbelsäng, sängbord och mer därtill. På golvet ligger heltäckningsmatta med ljust laminatgolv undertill och väggarna är ljusa.

Sovrum 2:

Detta rum används idag som walk-in closet men fungerar även som sovrum för den som önskar. Heltäckningsmatta med ljust laminatgolv undertill och ljusa väggar.

Sovrum 3:

Rymligt sovrum där ni enkelt får plats för säng, skrivbord och mer därtill. Ypperliga förvaringsmöjligheter erbjuds i form av garderober utanför rummet. På golvet vilar heltäckningsmatta med ljust laminatgolv undertill och väggarna går i lite mörkare ton.

Sovrum 4:

Även detta ett rymligt sovrum där ni enkelt får plats med dubbelsäng och mer därtill. Kläderna förvarar ni praktiskt i walk-in closet precis intill. Laminatgolv med golvvärme (2013) och två vita väggar samt två väggar som går i lite mörkare ton. Från detta rum har ni även separat ingång/utgång från trädgården.

Badrum 1:

Helkaklat badrum nås via hallen och renoverades 2013 i svarta och vita toner. Badrummet är försett med golvvärme, badkar med dusch, handfat med stor kommod (2022), väggskåp, spegelskåp samt WC (2022). Badrummet har även infällda spotlights. Varmvattenberedare installerad 2022.

Badrum 2:

Badrum från 2008, vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Utrustningen består av duschkabin, wc (2022), handfat med kommod (2022), handdukstork (2022) och spegel.

Gästhus:

På tomten finns även ett charmigt gästhus med ett rum där ni enkelt får plats med säng eller exempelvis en kontorsplats. På golvet vilar laminatgolv och väggarna går i ljusa toner. Här finner ni även en gästtoalett som är utrustad med wc, tvättställ och kommod samt handdukstork. Utanför gästhuset finner ni även en utedusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1978 Ombyggt 2017

Grundläggning:

Platta på mark + uteluftsventilerad krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Kalksandsten

Fönster:

3-glas och 2-glas

Bjälklag:

Trä och betong

Tak:

Betongpannor samt tegelpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Direkt el + luft/luftvärmepump + kamin

Ventilation:

Självdrag

Ventilationsbesiktning:

Godkänd 2017-04-26

Övrigt:

Säljaren har kabel-tv via Allente och bredband via Bredband 2.
Fiber finns indraget.
Jordfelsbrytare finns.
Swimspa ingår i köpet.

2013 - Golvvärme
2008 samt 2018 - Kök
2013 - Nya elcentraler
2020 samt 2022 - Nya luftvärmepumpar
2013 - Badrum
2013 - Swimspa

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 167 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Elförbrukning: 26 028kWh/år
Datum: 2017-04-26

Övriga Byggnader

Gäststuga på ca 15 kvm.
Två förråd på ca 5kvm + 10 kvm.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

42 000 kr/år

VA:

8 210 kr/år

Vägsamfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

2 760 kr/år

Total driftkostnad:

53 970 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (62 844)

Kommentar:

Elkostnaden omfattar både uppvärmning och el.
Beräkningen är gjord på säljarens faktiska kostnader.
Elförbrukningen innefattar även swimspa som alltid är uppvärmd.
VA-kostnad omfattar även swimspa.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 13:88

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:14 ändamål: Vägar, Grönområden

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

935 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Nätbolag:

EON

Elleverantör:

Vattenfall

Pantbrev:

Totalt antal: 17 st
Total summa: 5 311 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

5 926 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 684 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1972

Taxeringsvärde:

3 242 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.