Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Höllviken
Anders Olsvägen 14C
8 750 000 kr som utgångspris
Boarea: 113 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 61 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1193 m2
Rum: 3
 

Tilltalande renoverad enplansvilla med attefallshus på omtyckt kanalgata.

På attraktivt läge nära hav och centrum presenterar vi denna eleganta enplansvilla signerad strålande ljusinsläpp och luftiga, öppna sällskapsytor. Här harmonierar vacker askparkett tillsammans med ljusa färgval i ett hem som renoverats med stil och finess. Den väldisponerade planlösningen möjliggör ett rymligt och smakfullt Smedstorpskök med trivsam matplats, två fina sovrum med möjlighet till tre och suveräna allrumskvadrat av vida mått, med värmande braskamin och access till härlig uteplats som extra bonus. Addera därtill ett stilrent helkaklat badrum och gästtoalett i samma utförande, liksom goda förvaringsmöjligheter och ett utmärkt tvättrum som även tjänar som praktisk groventré. Det påkostade attefallshuset uppfördes 2019 och erbjuder ett generöst allrum med mysig sovalkov, ett välutrustat badrum i helkaklat utförande och stora skjutdörrar i glas mot det njutbara trädäcket utanför. Vidare finns garage med stor biluppställningsplats framför inrymmandes fyra bilar och inte minst en underbar trädgårdsmiljö med massor av lummig grönska. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Michaela Thulin
0760-51 73 77 michaela@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med stilfullt grått klinkergolv i samspel med ljusa väggar och vacker fondtapet. Utmärkt förvaring finns i en rejäl garderob bakom smidiga skjutdörrar upp till tak i vitt respektive spegel och i taket sitter infällda spotlights som skänker en stämningsfull belysning, liksom i resterande delar av bostaden med undantag av sovrummen. Ljust och tilltalande med både sidoljus och fönster i entrédörren.

Toalett:

En praktisk gästtoalett är belägen invid entrén, i helkaklat utförande med grått klinkergolv och vitkaklade väggar samt försedd med wc och handfat med vit kommod.

Vardagsrum:

Vidare in åt höger väntar synnerligen generösa sällskapskvadrat som försetts med tidlös askparkett och ljusa, släta väggar tillsammans med accentuerande inslag av gröngrått. Ytorna är lättmöblerade med utrymme för såväl soffgrupp och sköna fåtöljer som middagsbord för familj och vänner. Stora fönster i tre väderstreck ackompanjeras av ljusbringande terrassdörr som leder ut till ett av de härliga trädäcken i insynsskyddat läge. En stilren braskamin är centralt placerad i rummet och skänker än mer guldkant. Önskas ytterligare ett sovrum finns goda möjligheter till detta genom uppsättande av vägg, utan att rummet förlorar sin fina känsla av volym.

Kök:

Åt motsatt håll finner vi det eleganta Smedstorpsköket från 2012, där släta vita luckor med integrerade rostfria handtag samspelar med arbetsytor i påkostad svart granit från Landernäs marmor. Ett stort fönster ovanför vasken i silgranit från Blanco skänker ett fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen från 2012 består av Smeg kyl och frys side by side med ismaskin, diskmaskin, mikro, spishäll, ugn samt fläkt (samtliga från Miele) och vinkyl från 2016. Köksmiljön är mycket tilltalande och luftig med möjlighet till matbord invid ytterligare ett fönster. Enhetlig askparkett och ljusa väggar.

Tvättrum:

Tvättrummet nås från köket och utgör även en praktisk groventré. Grått klinkergolv med skön komfortvärme samsas med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Maskinerna står bekvämt på benställning och här finns förvaring i trådback, vita skåp och klädstång.

Badrum:

Vidare från tvättrummet är badrummet beläget, där helkaklade ytskikt från 2012 såsom grått klinkergolv och vitkaklade väggar matchas snyggt av takdusch och handdusch bakom glasbetongvägg. Vidare finns wc, handfat med vit kommod, handduksvärmare, högskåp och golvvärme. Våtrumsintyg finns.

Sovrum:

Med ingång från köket finner vi ett rymligt sovrum för allehanda möblemang. Askparkett och vita, släta väggar liksom optimal förvaring i en vit skjutdörrsgarderob längs rummets ena sida. Trevligt med fönster åt den skyddade uteplatsen.

Sovrum:

Vägg i vägg återfinns ett andra sovrum, också av mycket god storlek med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Den vackra parketten känns igen sedan tidigare och samspelar här med väggar tonade i ljusgrått. Fint ljusinsläpp genom både fönster och glasinfattad terrassdörr, som leder ut till mysigt trädäck i insynsskyddat läge.

Attefallshus:

2019 uppfördes ett attefallshus med hög standard. Entré från rejält trädäck genom stora helglasade skjutdörrar, som leder in till ett rymligt allrum med infällda spotlights, vita väggar med inslag av ljus, liggande panel och därtill stilrent ekparkettgolv. Här finns en mysig sovalkov och bra förvaring i inbyggda garderober. Praktiskt med både vask och förvaringsskåp i ena hörnan. Dessutom finns tillgång till stilfullt helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är välutrustat med vägghängd wc, handduksvärmare, handfat med vit kommod och dusch bakom vikdörrar i glas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1940

Grundläggning:

Krypgrund och källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Plåt - aluzink

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Enligt fastighetstaxering är biarean 91 kvm. Stämmer dock inte längre enligt nuvarande ägare som anger biarea till 61 kvm. Attefallshus ca 25 kvm, garage/förråd om ca 24 kvm, cykelskjul ca 12 kvm.

Ang grundläggning:
1-plans villa med liten källare + krypgrund. Platta på mark under badrum. Attefall står på plintar.

Övriga renoveringar:
2021 NIBE vvm 225.
2014 Takbyte.
2012 Fönsterbyte.
Fasaden är målad.
Jordfelsbrytare finns.

Sotnings- och brandskyddskontroll ska utföras vart 6:e år. Senaste kontrollen genomfördes 2017 av Simab.
Larmabonnemang finns att överta, 1243:-/månad.
Säljaren har fiberbredband via Bredband2.

I köpet ingår lameller, vinkyl, högskåp i badrum och viss garderobsinredning.
I köpet ingår ej viss garderobsinredning, sängbord och väggmonterad modul (router).
Säljaren vill informera om sprickor i glasyr på två av lilla toalettens kakelplattor.
Det finns framdragna nätverkskablar till sovrum, vardagsrum och attefall som kan överlåtas mot kostnad.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 72 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 157 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 15 203kWh/år
Datum: 2022-01-28

Övriga Byggnader

Attefallshus uppfört 2019 om ca 25 kvm med dusch, wc och handdukstork, uppvärmning via luft/luftvärmepump. Separat varmvattenberedare jämfört med boningshuset.
Garage/förråd renoverat 2016 om ca 24 kvm.
Cykelskjul ca 12 kvm.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

29 000 kr/år

VA:

7 277 kr/år

Vägsamfällighet:

1 200 kr/år

Renhållning:

5 117 kr/år

Total driftkostnad:

42 594 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (51 468)

Kommentar:

Kostnad för uppvärmning ingår i angiven elkostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 5:15

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:4 ändamål: Vägar
Avser vägservitut som inspekteras/sköts av vägförening nr 2.
Se mer information på www.vf2.se, kontakt@vf2.se

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

1193 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trädgårdsmiljön är fantastiskt trevlig med naturliga nivåer, generösa gräsytor och lummig växtlighet. Flera härliga uteplatser att njuta av, såsom stora trädäck och generös stensatt uteplats. Garage och biluppställningsplats på tomten för fyra bilar.

Pantbrev:

Totalt antal: 15 st
Total summa: 4 020 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 763 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1940

Taxeringsvärde:

2 105 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 308 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2019

Taxeringsvärde:

350 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.