Vellinge, Höllviken
Furet 23
6 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 180 m2
areakälla: Säljarens information
Biarea: 35 m2
areakälla: Säljarens information
Tomtarea: 746 m2
Rum: 5
 

Familjevilla centralt i Höllviken med pool!

Helrenoverad poolvilla på hörntomt i centrala Höllviken med närhet till hav, affärer, restauranger och kommunikation. Perfekt boende för barnfamiljen som vill ha nära till allt. Generös invändig yta på välplanerade 180 kvm samt garage/förråd på 35 kvm. Trädgård i sydvästligt läge med uteplats delvis under tak i svalt nordostligt läge. Biluppställningsplats för upp till tre bilar. Trädgård med generös gräsyta som inbjuder till bollspel och sommaraktiviteter med insynsskyddade häck/mur.

Entréplan bjuder på tre sovrum och vardagsrum med ekparkett, helkaklat badrum och gäst-wc samt kök, entré och tvättstuga med italiensk klinker. Väggen till sovrummet mot framsidan kan tas bort om man önskar erhålla ett ännu större vardagsrum eller ett matrum. Väggen mellan de två sovrummen kan också tas bort om man önskar ett generöst master bedroom. Ovanvåningen har idag öppen planlösning men kan med enkelhet delas upp i fyra sovrum samt allrum.

Alla stora renoveringar har gjorts löpande under de senaste tio åren. Nytt yttertak med betongpannor (Benders Carisma), nya gavel- och kupbeklädnader med underhållsfri Cedralpanel, alla fönster utbytta (Elitfönster 3-glas aluminiumbeklädda), PP-pool från Niveko med pooltak, stenlagt hela uteplatsen och poolområdet, bytt varmvattenberedare, bytt luft/luft-värmepump m.m.

Här är det bara att flytta in!

Visningar.

Söndag 14 Augusti
11:00 - 11:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entréplan:

Hall:

Vi välkomnas in i detta hem med ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger ett grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Det finns plats för förvaringsmöbel och direkt till höger finner ni trappan upp till ovanvåningen. Till vänster finner vi en gästtoalett och lite längre fram en rymlig klädkammare.

Sovrum 1:

Detta sovrummet är i bra storlek och här finns plats att möblera dubbelsäng och mer därtill. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i garderober som sträcker sig längs med rummets ena vägg. En av sovrummets väggar är målad i mörka toner, resterande väggar är vitmålade som matchar fint till parkettgolvet.

Sovrum 2:

Parkettgolv och vita väggar. Plats för förvaring finns strax utanför rummet i klädkammaren

Sovrum 3:

På golvet vilar parkettgolv. En av sovrummets väggar är målad i rosa, resterande väggar är vitmålade. Plats för förvaring finns strax utanför rummet i klädkammaren.

Vardagsrum:

Bostadens vardagsrum erbjuder plats för stor soffgrupp men även för matbord och loungedel för den som önskar detta. Ett stort och härligt fönsterparti ut mot trädgården där ni även har poolen. Vita väggar som matchar fint till parkettgolvet och klinkergolvet. I Vardagsrummet finner ni även den mysiga braskaminen.

Kök:

Det härliga köket från Ikea erbjuder plats för matbord och på golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv. Det finns gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och det matchar fint till bänkskivan i trä. Det finns gott om arbetsytor i köket och ni finner även en glasdörr ut till en av husets uteplatser. En vägg består av svart kakel och resten är vitmålade. Utrustningen består av diskmaskin (2018), diskho, spishäll, fläkt, ugn (2020), mikrovågsugn (2018) samt kyl och frys.

Badrum:

På nedanvåningen finner vi ett badrum med mörkt klinkergolv med som matchar fint till vitt och svart kakel på väggarna. Det finns installerade spotlights samt en spegel på väggen. Utrustningen i övrigt består av toalettstol, dubbelhandfat med kommod undertill, väl tilltagen duschyta med duschväggar, badrumsskåp samt golvvärme.

Gäst-wc:

Här är inrett med wc, handfat med kommod och spegel. Kakel och klinker i vitt och svart.

Tvättstuga:

I anslutning till köket finner vi den rymliga tvättstugan som har gott om förvaring i inredning med lådor samt skåp. Vi finner även tvättmaskin och torktumlare samt tvättställ. Via tvättstugan når vi även det integrerade garaget via en dörr. Maskiner från Cylinda (2020).

Ovanvåning:

Ovanvåningen består idag av ett stort rum där ni har möjlighet att dela av det efter önskemål och behov. Takkupor åt båda hållen.

Trädgård:

Trådgården består av stensatt uteplats där en del är under tak.
Pool från 2020, 3 x 6 meter samt väl tilltagen gräsmatta.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

Kedjehus

Byggnadsår:

1966

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Lättbetong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Lättbetong

Tak:

Betongpannor (Benders Carisma)

Utvändigt plåtarbete:

Målad aluminiumplåt

Uppvärmning:

Direkt El + Luft/luft värmepump

Övrigt:

Ny luft/luft värmepump 2021.
Gavlar klädda med fibercement 2020/2021.
Pool, 2020.
Fönster, Elitfönster ( Bottenvåning 2007, ovanvåning 2021).
Råspont, läkt, takpapp samt betongpannor bytt 2019.
Badrum & Gäst-wc 2012.
Tvättstuga, klinkergolv och nymålat 2016. Tvättmaskin och torktumlare från cylinda (2020)
Kök 2008.
Garageport 2007.
Fönsterdörrar och dörrar 2007.

Jordfelsbrytare är installerad.
Fiber finns indraget.

Hallinredning, Elfa-system i garage samt elbilsladdare ingår inte i köpet.

Försäljningen avser två fastigheter, Vellinge Höllviken 8:179 på 401 kvm där huset är placerat samt Vellinge Höllviken 8:153 på 345 kvm. Höllviken 8:153 klassas som industrienhet, övrig mark (gatu- och parkmark) och går ej att bygga på.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 83 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 178 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 22 830kWh/år
Datum: 2022-02-06

Övriga Byggnader

Garage

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Elkostnad:

33 935 kr/år

VA:

7 335 kr/år

Sotning:

250 kr/år

Vägsamfällighet:

560 kr/år

Renhållning:

3 250 kr/år

Total driftkostnad:

45 330 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (54 204)

Kommentar:

I kostnaden och förbrukningen för el ingår även uppvärmning.
Angiva summor är baserade på nuvarande ägares förbrukning/abonnemang och kan variera.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 8:179

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:13 ändamål: Vägar, Grönområden

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Tomtarea:

746 m²

Pantbrev:

Totalt antal: 12 st
Total summa: 3 778 000 kr

Försäkringsbolag:

If

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 038 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1966

Taxeringsvärde:

2 419 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 619 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.