Vellinge, Höllviken
Hasselviksvägen 37
6 295 000 kr som utgångspris
Boarea: 152 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 326 m2
Rum: 5
 

Trevlig familjevilla nära skolor och grönområden.

På fint läge i attraktiva Höllviken presenterar vi denna trivsamma villa med en av områdets bästa tomter på Hasselviksvägen 37. Här ges ett unikt tillfälle att förvärva en villa med gott om plats för den stora familjen – med möjlighet till många sovrum. Planlösningen är tilltalande med bland annat vardagsrum, kök och sovrum på nedre plan och en mer privat sfär på övre plan med två sovrumsmiljöer och ett stort allrum. Förutom detta bjuder villan på ett härligt ljusinsläpp och en underbart grönskande utemiljö med stenbelagd terrass och fina gräsytor för barnens lek. På baksidan av huset finns en praktisk grind ut till stort grönområde och fotbollsplaner. Till huset hör även ett garage och väl tilltaget förråd. Här bor man i lugna kvarter på eftertraktat område nära både skolor, lekplatser, goda bussförbindelser samt Ica Toppen.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Nilsson
0704-15 20 90 alexander.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är ljus och inbjudande med tidlöst klinkergolv och klassiskt vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även förvaring i en inbyggd garderob ett par steg in.

Badrum:

På höger hand nås entréplanets helkaklade badrum som renoverades 1998 i ljusa toner. Badrummet är försett med golvvärme, dusch, handfat med stor kommod, väggskåp och wc.

Sovrum:

Mitt emot finner vi ett väl tilltaget sovrum som med lätthet inrymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Flertalet vita garderober tar hand om förvaringen av säsongernas plagg och ett stort fönster skänker såväl ljus som fin utsikt mot trädgårdens grönska. Himmelsblå väggar möter ljust laminatgolv.

Kök:

Härnäst inviterar en smakfullt renoverad köksinteriör signerad IKEA 2013, där utmärkt förvaring erbjuds bakom vita profilerade luckor med rostfria beslag. Vitt kakel pryder väggen ovanför accentuerande svarta arbetsytor och den maskinella utrustningen i rostfritt från Electrolux 2013 består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll, inbyggd ugn samt fläkt. Rikligt ljusinsläpp både genom fönster ovanför arbetsytorna och invid den trivsamma matplatsen i direkt anslutning. Kökets ytskikt kännetecknas av laminatgolv och ljusgrå väggar. El samt nya radiatorer 2013.

Tvättrum:

Hemmets tvättrum har ingång från köket, är utrustad med ljus plastmatta och tjänar även som praktisk groventré. Här finns torkskåp, tvättmaskin, varmvattenberedare, vita väggskåp och vask med trådbackar undertill.

Vardagsrum:

Vidare in öppnar vardagsrummet upp med härligt luftiga ytor vars generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp och sköna fåtöljer som ett middagsbord. Parkettgolv samspelar med vita väggar. Massor av ljus ifrån flera höga fönster liksom helglasad terrassdörr som leder ut till stenbelagd och markisförsedd uteplats vänd mot den insynsskyddade trädgårdens glädjande grönska.

Allrum ovanvåning:

En trappa upp tar ett strålande ljust allrum emot med vida kvadrat för allehanda möblemang. På golvet ligger ljus laminat och väggarna är tonade i grått. Rummet lämpar sig väl att dela av till förmån för ytterligare ett sovrum samt mindre allrum. Fyra fönster på rad skänker rikligt med ljus och vetter perfekt mot gröning och stillsamt promenadstråk strax utanför. Idylliskt!

Sovrum:

I motsatt gavel är ett sovrum lagom för till exempel säng och skrivbord beläget. Ljusa ytskikt och behagligt ljusinsläpp genom fönster.

Sovrum:

Vägg i vägg återfinns ännu ett sovrum av liknande storlek som det föregående, med enhetligt laminatgolv och mörk mönstrad fondtapet mot i övrigt vita väggar. Utanför dörren finns dessutom en rejäl klädkammare som förvaringskomplement.

Toalett:

Ovanvåningens badrum är stilrent renoverat 2012, med grått klinkergolv och vitkaklade väggar med grå dekorativa inslag. Här erbjuds handfat med vit kommod, spegelskåp, takfönster och wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt ÖK

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1974 Ombyggt 1976

Grundläggning:

Plintgrund

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel + Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/luftvärmepump, direktverkande el.

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Kök 2013.
Byte takpapp på garage/förråd 2012.
Gäst-wc ovanvåning 2012.
Luft/luftvärmepump 2012.
Fönsterbyte 2009.
Jordfelsbrytare är installerad.
Träpanelen utbytt på södersidan, säljaren är osäker om det även är utbytt på norrsidan.

Säljaren vill informera om följande: litet läckage från rör i tvättrum ut till vattenutkastare utomhus.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 86 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 184 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 9 661kWh/år
Datum: 2022-05-17

Övriga Byggnader

Garage ca 32 kvm.
Förråd ca 14 kvm.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

17 000 kr/år

VA:

4 895 kr/år

Vägsamfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

2 156 kr/år

Total driftkostnad:

25 051 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (33 925)

Kommentar:

Elkostnaden omfattar både värme och el.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 22:356

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:37 ändamål: Vägar, Grönområden
Avser Kronodal-Granviks samfällighet.
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 12-IM2-71/874.1

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde

Tomtarea:

326 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdsoas med riklig varierad växtlighet som både insynsskyddar och ramar in bland annat stenbelagd terrass med svalkande markis. Uteplatser finns i söder- respektive norrläge. Tomten gränsar direkt mot underbar gröning som nås bekvämt genom trädgårdens grind och vidare ut till cykelstig och vidsträckta fält.
På husets välskötta framsida finns trevliga planteringar och stensatt biluppställningsplats framför garaget.

Pantbrev:

Totalt antal: 6 st
Total summa: 306 400 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 288 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 429 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1975

Taxeringsvärde:

1 859 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.