Vellinge, Höllviken
Henriksdalsvägen 21E
10 500 000 kr som utgångspris
Boarea: 150 m2
areakälla: Taxeringsinformation
Tomtarea: 1073 m2
Rum: 4
 

Stilfull enplansvilla med magisk utemiljö i söderläge.

På bekvämt avstånd till såväl Kämpinges fantastiska sandstrand som till centrum och välrenommerade skolor presenterar vi med glädje denna eleganta enplansvilla i trevlig vinkel med dubbelgarage. Här lockar ett hem med otroligt väldisponerade kvadrat och ett strålande ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Värmande kamin och angenäm takhöjd i de sociala ytorna förstärker den luftiga känslan liksom öppen planlösning mot smakfull köksinteriör. Två stilrent helkaklade badrum ackompanjeras av tre rejäla sovrum, varav ett med möjlighet att dela av för att skapa ett fjärde sovrum vid behov. Lägg därtill ett stort klädvårdsrum som även tjänar som praktisk groventré. Utomhus stoltserar generösa trädgårdsytor med riklig grönska och flertalet underbara uteplatser såsom stenbelagd terrass och ett härligt stort trädäck med gott om plats för allehanda möblemang. Njutbart spabad ingår i köpet liksom elbilsladdare framför dubbelgaraget om 53 kvm med förrådsdel inredd som gästrum/kontor. Ett suveränt hem på attraktivt läge i eftersökta Höllviken. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Nilsson
0704-15 20 90 alexander.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 3 Juli
12:15 - 12:45
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Tisdag 5 Juli
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är rymlig och inbjudande med vackert vitt klinkergolv tillsammans med ljusa väggar. Behagligt ljusinsläpp genom entrédörrens fönster och gott om plats för avhängning av ytterkläderna.

Vardagsrum:

Rakt fram inviterar generösa sällskapsytor som kännetecknas av läcker takhöjd med infällda spotlights och massor av ljus ifrån flertalet höga fönster i två väderstreck, liksom ljusbringande terrassdörr ut mot det stora trädäcket i vinkel med grönskande sommarträdgård i förlängningen. Rummets storlek möjliggör möblering med såväl soffgrupp som sköna fåtöljer och middagsbord för mången gäst. Vitt klinkergolv såsom i hallen samspelar med ljusa väggar och accentuerande fondsida i grått invid den värmande kaminen.

Kök:

I öppen planlösning med vardagsrummet väntar en smakfull köksinteriör signerad IKEA 2014 där utmärkt förvaring erbjuds bakom luckor i grå respektive vit högglans. Vitt kakel pryder väggen ovanför rejäla arbetsytor i vitt och ovanför diskbänken skänker två fönster rikligt med ljus. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys side by side med ismaskin och vatten 2018, integrerad diskmaskin 2022, integrerad mikro 2014, induktionshäll 2014, integrerad ugn 2014 samt fläkt 2014. Dessutom finns en stor inbyggd vinkyl från 2014 som extra bonus. Infällda takspotlights och härlig kökshalvö med baröverhäng för flera gäster eller familjemedlemmar.

Tvättrum:

Näst på tur står bostadens klädvårdsrum, som även tjänar som praktisk groventré. Rummet är försett med ljust klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare 2016 samt torkskåp 2003. Vidare finns laminatarbetsbänk, vask och goda förvaringsmöjligheter i vita skåp och garderober,.

Sovrum:

I en mer privat del av bostaden finner vi villans sovrumsavdelning. Mastersovrummet nås via smidig skjutdörr mot vardagsrummet. Rummet inrymmer med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang och förvaringen ombesörjs av en rejäl garderob bakom spegelbeklädda skjutdörrar. Fint ljus ifrån både fönster och glasinfattad dörr ut mot trädäck och sommargrönska. Rummet har trägolv och ljusa väggar och än mer guldkant åtnjuts med direktaccess till badrum i en suite. Vissa morgnar kan man vakna upp till havets brus.

Badrum:

Helkaklat badrum i beige ton, inrett med badkar, separat dusch bakom glasbetongvägg och glasdörr, spegel med integrerad belysning, wc samt handfat med vit kommod. Ny inredning från 2020.

Sovrum:

Härnäst nås ett synnerligen rymligt sovrum som med fördel kan delas av om man önskar ett fjärde sovrum. Enhetligt med trägolv och ljusa väggar liksom förvaring i garderob bakom spegelskjutdörr.

Sovrum:

Också det tredje sovrummet är av god storlek med flexibla möbleringsalternativ och härligt ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck. Återkommande trägolv och ljusa väggar tillsammans med ljusblå fondsida.

Badrum:

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och ljust kaklade väggar. Här finns dusch bakom glasbetongvägg och glasdörr, handfat med vit kommod, handduksvärmare, wc samt spegel med belysning. Ny inredning från 2020.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla i vinkel med dubbelgarage

Byggnadsår:

2003

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts, enstegstätad

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Vattenburen golvvärme.
Jordfelsbrytare finns.
Fiber finns indraget.

Säljaren har TV via Canal Digital och fiberbredband via Bredband 2.
Plisségardiner i hela huset ingår i köpet.
Elbilsladdare ingår i köpet liksom spabad.
Kyl/frys i garaget ingår i köpet.

Säljaren vill informera om att en av garderobernas spegelskjutdörr har en spricka.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 45 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 95 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 16 346kWh/år
Datum: 2022-06-15

Övriga Byggnader

Dubbelgarage byggt 2013, 53 kvm med förrådsdel inrett som gästrum/kontor/gym.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

30 556 kr/år

VA:

7 105 kr/år

Vägsamfällighet:

1 500 kr/år

Renhållning:

3 250 kr/år

Total driftkostnad:

42 411 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (51 285)

Kommentar:

Elkostnaden omfattar både värme och el.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 15:185

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:5 ändamål: Vägar
Gäller Höllvikens vägförening nr 4.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

1073 m²

Kommentar till areakälla:

Dubbelgarage samt gym/gästrum/kontor på totalt 53 kvm.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trädgårdsmagi med massor av plats för familj och sociala sommartillställningar! På husets framsida finner vi en stenbelagd terrass och lättskött gräsmatta bakom grönskande häck. Baksidans suveräna söderläge erbjuder ett trädäck av vida kvadrat perfekt för flertalet sittgrupper och loungemöbler, varav en del bekvämt under tak. Värmande spabad att nyttja under hela året och stämningsfull belysning därtill. Tilltalande grönska och gott om plats för barnens lek. Hela baksidan ramas in av insynsskyddande staket och häck.
Dubbelgarage med elbilsladdare och rymlig biluppställningsplats framför.

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 4 000 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

5 288 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 240 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2003

Taxeringsvärde:

3 048 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.