Vellinge, Höllviken
Kungsmansvägen 16D
8 995 000 kr
Boarea: 144 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 785 m2
Rum: 5
 

Enplansvilla på attraktivt läge i Höllviken!

På underbart läge inbäddad i lummig grönska presenterar vi den här enplansvillan med generösa ytor och en ljuvlig utemiljö som kantas av höga träd och vacker växtlighet. Här finner vi en luftig och ljus interiör med väl tilltagna sällskapsytor med smakfull köksmiljö med plats för matbord. Från sällskapsytorna finns utgång till trädäck och trädgård.

Huset har fyra bra disponerade sovrum, helkaklat badrum och ytterligare en toalett. För högsta komfort finns även bastuhus, pool, jacuzzi och garage. Här bor man i vacker omgivning på insynsskyddad hörntomt mitt bland bra skolområden och närhet till Höllviken centrum med butiker samt restauranger. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 14 Augusti
10:00 - 10:45
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Torsdag 18 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

I den rymliga hallen finns det gott om avhängningsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Hallen upplevs ljus då dagsljus släpps in genom ytterdörren med glaspartier samt fönsterpartier. På golvet vilar grått laminatgolv som matchas fint med vitmålade väggar.

Kök:

Längre in i huset nås det smakfulla köket från Sentense (2010) med vita luckor som kombineras fint med bänkskivan i grått och kakel i vitt ovanför. Maskinella utrustningen består av Kyl (Samsung, 2020), Frys (Samsung, 2020), integrerad diskmaskin (Husqvarna 2010), inbyggd mikro (Electrolux, 2010), ugn (Electrolux, 2010), induktionshäll (Electrolux, 2010), fläkt (Franke, 2010). Köket är rymligt och invid fönster som blickar ut mot uteplatsen finns det plats att möblera ett matbord för 4-6 personer.

Vardagsrum:

Via öppen planlösning nås vardagsrummet från köket. Vardagsrummet med generösa sällskapsytor, möjliggör möblering med såväl soffgrupp som middagsbord utan att dess luftiga känsla går förlorad. Skeppsgolv pryder golvet som matchar fint med ljusa väggar. Ljuset i rummet strömmar in från flertalet fönster i hela tre väderstreck.

Sovrum 1:

Här erbjuds ett stort sovrum med plats att möblera dubbelsäng, förvaringsmöbler och flera ytterligare möbleringsalternativ. Stor skjutdörrsgarderob för förvaring av kläder. Laminatgolv och vita väggar samt en fondvägg i mörkare toner.

Sovrum 2:

Sovrummet är väl tilltaget och kan möbleras utefter behov och önskemål. Laminatgolv och ljusa väggar.

Sovrum 3:

Rummet är i bra storlek och även detta rum kan möbleras utefter behov och önskemål. I dagsläget nyttjas detta som ett kontor, men fungerar utmärkt som sovrum. På golvet vilar laminatgolv och väggarna är ljusa.

Sovrum 4:

Detta rum är i bra storlek och kan även möbleras utefter behov och önskemål, exempelvis ett fjärde sovrum eller ett kontor. På golvet vilar laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Badrum:

Stort badrum som består av kakel och klinker i ljusa toner från 2002. Utrustningen består av dubbelkommod, spegel med belysning, toalett, hörnbadkar och dusch. Det finns gott om plats för ytterligare förvaringsmöjligheter om så önskas.

Gäst-Wc:

Helkaklad toalett med ljust klinker och kakel. Här är inrett med wc, handfat och spegelskåp.

Tvättstuga:

Helkaklad tvättstuga med inredning från Vedum, tvättmaskin (Samsung 2019) och torktumlare (Samsung 2019) i praktisk arbetshöjd. Här finns även in- och utgång till trädgården.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1986

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Lättbetong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump + luft/luft värmepump

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt:

Följande renoveringar har utförts av nuvarande ägare:

2008 Gäst wc
2010 Kök
2010 Värmepanna utbytt , nya element
2014 Fasad målad, hus och garage
2017 Jordat halva huset
2019 Tvättstuga
2020 Taktvätt och målat
2021 Alla fönster och ytterdörrar har bytts ut

Jordfelsbrytare är installerat.
Fiber finns indraget.

Säljaren vill upplysa om följande fel och brister:
Ett sprucket handfat i badrum.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 57 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 121 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 16 561kWh/år
Datum: 2022-07-26

Övriga Byggnader

Garage
Bastuhus

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

28 000 kr/år

VA:

5 711 kr/år

Vägsamfällighet:

580 kr/år

Renhållning:

3 250 kr/år

Försäkring:

5 000 kr/år

Total driftkostnad:

42 541 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (51 415)

Kommentar:

Elkostnaden omfattar både värme och el.

Angiva summor är baserade på nuvarande ägares förbrukning/abonnemang och kan variera.

Fiber finns indraget.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 19:151

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:13 ändamål: Vägar, Grönområden

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp Vattenskyddsområde

Tomtarea:

785 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Nätbolag:

EON

Pantbrev:

Totalt antal: 11 st
Total summa: 3 384 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 673 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1986

Taxeringsvärde:

2 592 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 081 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.