Vellinge, Höllviken
Mellersta Skogsvägen 26
14 350 000 kr som utgångspris
Boarea: 189 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1140 m2
Rum: 5
 

Fantastisk enplansvilla med högklassiga och påkostade materialval på uppväxt och privat tomt.

Låt dig golvas av detta underbara hem som byggts av nuvarande ägare och där ingen detalj förbisetts eller kompromissats med. Detta är ett underbart hem som gjort både för sociala sammankomster som privata stunder med familjen. Hemmet andas New England och bakom den ljusa fasaden lockar ett allrum öppet upp i nock, två marmordrömmar till badrum, ett öppet kök med allt man behöver och utöver det fyra väldisponerade sovrum. För den som önskar mer yta finns det möjlighet att exploatera vinden och då förädla huset från enplans till 1,5-plans villa. Biluppfarten ger plats för upp till minst fem bilar och laddstolpe är installerad. Trädäck med dubbla uteplatser varav en i behagligt österläge för mysiga frukoststunder och den andra, med väl tilltagna kvadratmetrar mot husets sydvästsida. Det soliga läget kan även skyddas från tack vare extra stor eldriven markis från Moogio. Ett fantastiskt hem i bästa skick och som är direkt inflyttningsklart för sin nästa ägare. Det är inte alltid man lyckas finna villor med lika delar estetik som funktion samt exklusivitet men ändå med värme och känsla - men det, det har man i allra högsta grad lyckats med här.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Michaela Thulin
0760-51 73 77 michaela@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 13 Oktober
17:00 - 17:40
Förhandsvisning - Anmäl dig via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 16 Oktober
15:00 - 15:45
Anmäl dig via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

En stämningsfull upplyst veranda bjuder in till bostadens rymliga hall, som möter upp med fint ljusinsläpp genom både entrédörrens överliggande fönster och vackra spröjsade fönster i par på varsin sida om dörren. Elegant stengolv i klassiskt schackmönster med fris möter ljusa väggar klädda med liggande panel. Generös, platsbyggd förvaring från Snickeribolaget erbjuds med gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor samt sittbänk.

Vardagsrum:

I vardagsrummet åtnjuts en fantastisk volym med öppet till nock tillsammans med ett strålande ljusinsläpp ifrån flera fönster i två väderstreck, ackompanjerat av ljusbringande terrassdörr för smidig access till trädäck av vida kvadrat. Gedigen Kährsparkett i enstavsmodell "snow white" med fasad kant samspelar med ljusa, släta väggar med inslag av liggande träpanel. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som ett par sköna fåtöljer om man så önskar.

Matplats:

I anslutning till vardagsrummet finner vi en härligt luftig matplats i öppen planlösning med köket. Här inryms med lätthet ett middagsbord för både familj och vänner, invid underbart stort fönsterparti som vetter ut mot den skyddade trädgårdssidan. Enhetlig Kärhsparkett såsom i vardagsrummet och behagligt ljusa, släta väggar.

Kök:

Köket är ett utsökt smycke i sig, signerat Ballingslöv, som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter bakom vita profilerade luckor med fina detaljer i snickerierna. Väl tilltagna arbetsytor i Carraramarmor med matchande lågt stänkskydd där vitt kakel tar vid. Den maskinella, integrerade maskinparken består av kyl Miele, diskmaskin Siemens, mikro Smeg, spishäll Smeg, ugn Smeg samt fläkt Smeg. Keramiska golvplattor i vitt och svart med fris, platsbyggda hyllor från Snickeribolaget med belysning och integrerad vinkyl skänker än mer guldkant åt köksmiljön liksom ett stort fönsterparti ovanför diskbänken. Luftigt och socialt med kökshalvö och plats för tre barstolar i anslutning till matplatsen.

Sovrum:

Näst på tur står ett stort sovrum med angränsande badrum och klädkammare. Sovrummet har utrymme för dubbelsäng och tre fönster i två väderstreck släpper in ljuset på bästa sätt. Ljus fondvägg med liggande panel mot i övrigt ljusa väggar harmonierar med enstavsparkett, väggfasta platsbyggda sängbord från Snickerbolaget och bra förvaring i garderober för att bara nämna några av de tilltalande attribut som rummet erbjuder.

Badrum:

Det angränsande badrummet är elegant kaklat helt i keramisk Carrara och utrustat med regndusch bakom vikdörrar i klarglas, wc, spegelskåp samt handfat med stenskiva och vit kommod. Golvvärme.

Klädkammare:

Rymlig och lyxigt inredd klädkammare som nås bakom smidig skjutdörr. Flertalet garderober tar enkelt hand om säsongernas plagg. För den som önskar nyttja rummet på annat sätt finns möjlighet för exempelvis arbetsrum.

Sovrum:

Åt motsatt håll finns en privat sovrumsavdelning med tillhörande badrum och tvättrum. Först ut är ett rymligt sovrum för exempelvis säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Ljus enstavsparkett såsom tidigare samspelar med vita väggar och fondsida av liggande träpanel. Fönster mot trädgården gör rummet komplett.

Sovrum:

Härnäst väntar ett stort sovrum där ljuset strömmar in från fönster i två väderstreck. Tapetbeklädda väggar från Lexington, ljus enstavsparkett och massor av plats för allehanda möblemang.

Sovrum:

Också hemmets fjärde sovrum är av mycket god storlek. Rummet kännetecknas av rikligt med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, enstavsparkett, ljus mönstrad Lexingtontapet och optimal förvaring i en inbyggd garderobssida.

Badrum:

Marmordrömmen. Badrummets ytskikt utgörs av keramisk Carrara såsom i det föregående badrummet och är här försett med wc, regndusch bakom vikdörrar i klarglas, fristående badkar från Nordhem samt handfat på stenbänkskiva med vit kommod. Detalj i klinkern med marmormönster. Golvvärme.

Tvättrum:

Villans tvättrum är rymligt och stilfullt inrett med grå vitrinöverskåp och vita underskåp, tillsammans med stengolv av keramisk Carrara. Vit Corianvask och bänkskiva samt tvättmaskin, torktumlare och torkskåp för högsta komfort. Värmepumpen är ävenden placerad här. Den perfekta groventrén med fönsterförsedd ytterdörr med utgång till trädäcket på baksidan och överliggande ljusinsläpp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Långt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla

Byggnadsår:

2017

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas med överliggande spröjs

Bjälklag:

Trä

Tak:

Takpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

NIBE värmepump frånluft (el)

Ventilation:

Mekanisk med återvinning

Övrigt:

Utebelysning runt hela tomten hösten 2021 (Öresunds el). Moogio eldriven markis med ljus väv (ca 2018)
Breddat uppfarten våren 2021 (Umab).
Cykelförråd samt staket 2019-20.

Elabonnemang finns att överta.
Fiber är indraget. Säljaren har abonnemang via Telenor, fn 469:-/månad.

I köpet ingår garderober i det som nyttjas som klädkammare samt i sovrummen. Även platsbyggd garderob i hallen ingår.
Säljaren vill informera om följande fel och brister: liten bit av Smeg spishäll, vänster nedre kant saknas. Stör ej funktion.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 29 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 59 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 11 108kWh/år
Datum: 2022-03-28

Övriga Byggnader

Cykelförråd samt förråd ca 15 kvm. i Förrådet finns fullhöjds frys samt kyl från Huskvarna. Möjligt att integrera frys i köket om man så önskar. Nuvarande ägare har prioriterat extra förvaring istället.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

18 623 kr/år

VA:

8 948 kr/år

Vägsamfällighet:

1 400 kr/år

Renhållning:

3 207 kr/år

Total driftkostnad:

32 178 kr/år

Kommentar:

I elkostnaden är även kostnaden för uppvärmning inkluderad. Summa baserad på årskostnad för 2021. Elförbrukning 2021 var 11 108 kWh.

Hus med värdeår 2012 och senare har ingen kommunal fastighetsavgift under de första 15 åren, därefter betalas hel fastighetsavgift.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 11:142

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:12 ändamål: Vägar
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 12-IM2-71/269.1

Höllvikens vägförening, avgiften betalas årsvis om 1400:-/år.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

1140 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdsmiljö av privat karaktär med solmöjligheter från ca kl 10 och framåt. Här lockar en varierad växtlighet liksom skyddande häck och staket samt ett synnerligen generöst trädäck i utmärkt sydvästläge med elburen markis (Moogio) för årets varmaste dagar. Addera därtill en charmerande veranda vid entrén, där golvet smyckas av keramiska svartvita plattor med fris. Stämningsfull belysning runt hela huset och stor biluppställningsplats därtill. Cortenplåt som avskiljer växtlighet från uppfart och gräs.

Nätbolag:

E-on

Elleverantör:

E-on

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 1 283 500 kr

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

5 754 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

2017

Taxeringsvärde:

3 455 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

2 299 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.