Staffanstorp, Hjärup
Oktobervägen 14
6 150 000 kr utgångspris
Boarea: 128 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 362 m2
Rum: 5
 

Välplanerad 2-plansvilla med gaveltomt på barnvänlig gata

Välplanerad 2-plansvilla med gaveltomt från 2019 på barnvänlig gata finns nu till försäljning. Totalt 128 kvadratmeter i väldigt gott skick som bland annat erbjuder öppen planlösning med sociala ytor, tre sovrum med möjlighet till ett fjärde vid behov, dubbla badrum och härlig trädgård på gavelläge. Ett stilrent och välskött hem med genomgående fina och påkostade tillval. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Johanna Jönsson
0768-92 74 35 johanna.jonsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
13:00 - 13:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig
Tisdag 13 December
17:00 - 17:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré:

Vi välkomnas fram till huset av en fint anlagd framsida med uteplats som består av trädäck med sittplats och rabatt med singel samt asfalterad uppfart med plats för två bilar och förråd. Huset ligger trevligt placerat med gaveltomt vilket ger en lite mer privat känsla.

Väl inne möts vi av en ljus och rymlig entré och hall med plats för att hänga av sig. Påkostat carrara klinkergolv i hallen tillsammans med släta vitmålade väggar som är genomgående i samtliga rum. Under trappan finns bra förvaringsmöjligheter.

Badrum/ tvättstuga:

Badrummet som är kombinerat med tvättstugan ligger på höger sida av entrén. I enlighet med hallen är golv och väggar klädda i fin matt carrara klinker. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, handfat med vit kommod och spegel med belysning. Spotlights i tak och fönster för fint ljusinsläpp.

Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt vask. Vit ovanliggande bänkskiva med vägghängd förvaring i vita skåp, vitt kakel ovanför bänkskivan. Golv i carrara klinker och vitmålade väggar.

Kök:

Stilrent och väldisponerat kök i vinkel med inredning från Vedum. Grå luckor med tillsammans med bänkskiva av kompositsten 30 mm och stänkskydd i naturstenskiva/kompositsten 20 mm/10 mm som stänkskydd. Rostfria vitvaror från Siemens som består av kyl, frys, ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd samt integrerad diskmaskin och induktionshäll med utdragbar fläkt. Här finns bra arbets- och förvaringsytor samt en bra matplats. Glasad altandörr leder oss direkt ut till den trivsamma uteplatsen. Fin enstavsparkett i vitlaserad ek på golvet som sedan löper vidare in mot vardagsrummet.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för både matbord och soffgrupp. En halvvägg skärmar av fint mellan kök och vardagsrum samtidigt som den öppna känslan finns kvar. Stora fönsterpartier ger ett enormt härligt ljusinsläpp i rummet och här finns gott om plats för familj och vänner att umgås. Altandörr leder oss ut till baksidan och trädgården där ett stort trädäck välkomnas oss ut. Utrymme att möblera med både bord och loungegrupp. Resterande del av trädgården har gräsmatta och plank är uppsatt av nuvarande ägare i tomtgräns. En riktigt härlig och lättskött trädgård som kan anpassas efter egna önskemål och behov.

Allrum:

Vitlaserad asktrappa leder oss upp till ovanvåningen där vi först möts av ett mindre allrum på vår högra sida som har plats för mindre soffa och tv-hörna. Här kan även skapas ett fjärde sovrum vid behov. Genomgående enstavsparkett i vitlaserad ek på golvet tillsammans med vitmålade väggar i alla rum.

Sovrum 1:

På ovanvåningen finns totalt tre sovrum idag med ljudreducerade mellanväggar. Det första är det största med plats för dubbelsäng och egen klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. fönster mot trädgårdssidan.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet ligger intill allrummet, även detta rum med fönster mot trädgårdssidan. Här finns plats för säng och förvaringsmöbler samt att det finns inbyggda garderober.

Sovrum 3:

Det tredje sovrummet ligger med fönster mot gatan. Även detta rum i bra storlek med plats för säng och tillhörande möbler samt inbyggd förvaring i garderober.

Badrum 2:

Det andra badrummet är utrustat med badkar och går enhetligt ihop med bottenvåningens med likadant klinker i stilren carrera på golv och väggar. Utöver badkar finns här wc, handfat med vit kommod och spegelskåp samt handukstork. Spotlights i tak och fönster för fint ljusinsläpp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

2019

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel och trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburet system (Frånluftsvärmepump )

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 30 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 58 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-04-03

Övriga Byggnader

Förråd placerat på framsidan av huset.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

24 000 kr/år

VA:

7 200 kr/år

Renhållning:

3 600 kr/år

Försäkring:

6 000 kr/år

Total driftkostnad:

40 800 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stora Uppåkra 12:429

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Staffanstorp Stora Uppåkra GA:20 ändamål: Vägar, Övrigt

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

362 m²

Tomttyp:

Hörntomt

Övrigt tomt:

Hörntomt där största delen är placerad på baksidan av huset i östläge. Stor gräsmatta och generöst trädäck där det finns gott om plats för bord och soffgrupp. Fint anlagd framsida i västläge med trädäck och asfalterad uppfart med plats för två bilar samt isolerat förråd.

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 4 051 950 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 300 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

2019

Taxeringsvärde:

2 983 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 317 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Hjärup är en väldigt populär och trivsam by belägen mellan Lund och Malmö på ett väldigt strategiskt läge för pendlare. Här finns både tågstation och busshållplatser som snabbt och smidigt tar en till både Lund och Malmö. Med bilen så är man snabbt ute på motorvägen som tar en till Malmö och man är inne i Lund på 5 min. Med cykel är man i Lund på bara 15 minuter. Vill man ta sig till Lomma för ett svalkande dopp så tar det endast 15 minuter dit på en nylagd och härlig cykelväg.

I Hjärup bor de flesta i villor, men det finns även radhus och lägenheter i byn. Merparten av de boende är barnfamiljer, vilket genererar en barnvänlig och lugn känsla i byn. Husen är väldigt blandade, här finns allt från hus från 40-talet till helt nybyggda hus. Det finns bra barnomsorg med flera förskolor och skolor upp till högstadiet. Närhet till grönområden och idrottsanläggningar, även idrottshall och bibliotek finns i byn.

På andra sidan järnvägen ligger Jakriborg som är en egen liten stadsdel byggd i äldre Hansa-stil vilket medför ett fint attribut till Hjärup i sig. Här ligger också i nuläget Hjärups enda lite större matbutik.

Vill man storhandla eller shoppa så ligger både Burlövs Center och Nova Lund nära. Här finns allt man behöver i form av matbutiker, klädbutiker, apotek, restauranger och byggvaruhandel.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.