Staffanstorp, Hjärup
Blomstergården 38
6 550 000 kr som utgångspris
Boarea: 166 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 501 m2
Rum: 5
 

Underbart hörnradhus för den större familjen, signerat arkitekt Sten Samuelsson.

På optimal hörntomt i attraktiva Hjärup presenterar vi stolt detta arkitektritade drömhus där form och funktion på ett suveränt sätt samspelar med en fulländad, renoverad interiör. Planlösningen lockar med fyra rejäla sovrum varav ett med access till balkong, två elegant helkaklade badrum och en synnerligen tilltalande köksmiljö av hög kvalitet. Addera därtill magiska sällskapsytor med öppet till nock, läcker öppen spis och ett smått imponerande ljusinsläpp. Stora fönsterpartier och ljuvlig mörkbetsad ekparkett är ytterligare attribut som förgyller ett redan perfekt boende. Utomhus erbjuds härliga uteplatser, massor av lummig växtlighet och prydlig gräsmatta för barnens lek. Dessutom finns både dubbelcarport och förråd. Ett representativt hem på utmärkt läge nära skolor, förskolor och kommunikationer. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Kontorschef & Partner Anna Ahlström
0703-13 13 40 anna.ahlstrom@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 4 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

En stilren hallmiljö inviterar med vacker mörkbetsad ekparkett och diskret belysning med infällda takspotlights. En mörkbetsad takbjälke accentuerar de vita ytskikten och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i en rymlig garderob bakom spegelbeklädda skjutdörrar. Dessutom kompletteras förvaringen av ett stort förråd direkt på höger hand.

Badrum:

Härnäst nås ett mycket stilfullt renoverat badrum från 2016, helkaklat i behagliga toner och försett med vägghängd wc, handfat, takdusch bakom glasvägg samt infällda takspotlights.

Kök:

Mitt emot väntar en elegant köksinteriör signerad Ballingslöv, med utmärkt förvaring bakom släta luckor i vitt med inslag av valnöt. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsytorna som är av tålig vit kvartskomposit Silestone. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, mikro 2016, induktionshäll 2016 samt fläkt 2016 kopplad till centralt utsug. Köksmiljön kännetecknas vidare av mörkbetsad ekparkett, infällda takspotlights och en trivsam matplats för familjen invid fönster.

Tvättrum:

Med ingång från köket finner vi hemmet tvättrum, som är utrustat med klinkergolv och smidig tvättpelare med både tvättmaskin (äldre) och torktumlare (Miele). Skön golvvärme därtill liksom infällda takspotlights, goda förvaringsmöjligheter i flera skåp och väl tilltagna arbetsytor med vask. Tvättrummet tjänar även som praktisk groventré.

Vardagsrum:

Vardagsrummet stoltserar med förnämliga kvadrat för såväl soffgrupp som middagsbord för vänner och familj. Ett otroligt luftigt och ljust rum tack vare öppet till nock och flertalet fönster i två väderstreck. Stämningsfull öppen spis utgör ett vackert blickfång i rummet och understryker den fantastiska takhöjden med sitt gedigna tegel upp till tak. Här åtnjuts dessutom mörkbetsad ekparkett och synliga takbjälkar som ytterligare bonus.

Sovrum:

På bottenvåningen finns ett sovrum lagom för säng och skrivbord. Återkommande vacker ekparkett såsom tidigare tillsammans med himmelsblå fondsida och ett strålande ljusinsläpp ifrån helt fönsterparti mot sommargrönskande uteplats.

Övre hall:

En trappa upp tar en hall emot med parkettgolv och härlig vy ner mot sällskapsytorna.

Sovrum:

Det största sovrummet nyttjas förstås med fördel som mastersovrum, men fungerar även utmärkt som ett extra allrum i mer privat anda. Parkettgolv och mullvadsfärgad fondsida, angenäm takhöjd och flera fönster är ytterligare attribut som kännetecknar rummet. Här finns även utgång till en svalkande balkong och ypperlig förvaring i sobert mörk garderob.

Sovrum:

Näst på tur står ett sovrum av god storlek, där parkettgolv ackompanjeras av ljusa väggar och mörkbetsad takbjälke. Bra förvaring erbjuds i vit skjutdörrsgarderob.

Sovrum:

Också nästa sovrum är rymligt och försett med parkettgolv, ljusa väggar och stilren garderob för säsongernas klädesplagg.

Badrum:

Ovanvåningens vackra badrum från 2016 är helkaklat i en tilltalande ljus sandton. Här finns takdusch bakom vikdörr i klarglas, wc, handfat med stor kommod samt handduksvärmare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Radhus

Tillträde:

Fr 15 dec / efter ök

Byggnad

Byggnadstyp:

Gavelradhus

Byggnadsår:

1979

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel, träpanel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegelpannor

Uppvärmning:

Direktverkande el, luftvärmepump

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

En förbesiktning har utförts på fastigheten genom Råkoll den 22/6 2022. Tillgång till detta protokoll erbjuds för seriöst intresserade spekulanter efter visning.

Jordfelsbrytare är installerad.
Fönstren har målats löpande. Sju nya fönster 2001.
Ny träpanel ställvis, löpande målat.
Luftvärmepump 2010, Keddy spiskassett till öppen spis 2010.
Nibe varmvattenberedare 2018.

Säljaren har bredband via fiber och TV via parabol.
I köpet ingår mikro och garderober. Det finns även en vinkyl i förrådet som ingår i köpet.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 84 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 163 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 17 500kWh/år
Datum: 2022-05-24

Övriga Byggnader

Dubbelcarport och förråd.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Elkostnad:

39 833 kr/år

VA:

7 500 kr/år

Sotning:

150 kr/år

Renhållning:

4 000 kr/år

Total driftkostnad:

51 483 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (60 357)

Kommentar:

I elkostnaden ingår både uppvärmningskostnad och kostnaden för hushållsel.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hjärup 8:257

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Staffanstorp Hjärup GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

501 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Njutbar trädgårdstomt belägen på ypperlig hörna. Här lockar massor av lummig växtlighet, härliga gräsytor och två stenbelagda, insynsskyddade uteplatser i öster respektive väster. Dubbelcarport och förråd.

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 3 200 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 401 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 401 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1979

Taxeringsvärde:

2 000 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Hjärup är en väldigt populär och trivsam by belägen mellan Lund och Malmö på ett väldigt strategiskt läge för pendlare. Här finns både tågstation och busshållplatser som snabbt och smidigt tar en till både Lund och Malmö. Med bilen så är man snabbt ute på motorvägen som tar en till Malmö och man är inne i Lund på 5 min. Med cykel är man i Lund på bara 15 minuter. Vill man ta sig till Lomma för ett svalkande dopp så tar det endast 15 minuter dit på en nylagd och härlig cykelväg.

I Hjärup bor de flesta i villor, men det finns även radhus och lägenheter i byn. Merparten av de boende är barnfamiljer, vilket genererar en barnvänlig och lugn känsla i byn. Husen är väldigt blandade, här finns allt från hus från 40-talet till helt nybyggda hus. Det finns bra barnomsorg med flera förskolor och skolor upp till högstadiet. Närhet till grönområden och idrottsanläggningar, även idrottshall och bibliotek finns i byn.

På andra sidan järnvägen ligger Jakriborg som är en egen liten stadsdel byggd i äldre Hansa-stil vilket medför ett fint attribut till Hjärup i sig. Här ligger också i nuläget Hjärups enda lite större matbutik. Det kommer även byggas ett handelscentrum i byn där bland annat Coop kommer öppna under 2021.

Vill man storhandla eller shoppa så ligger både Burlövs Center och Nova Lund nära. Här finns allt man behöver i form av matbutiker, klädbutiker, apotek, restauranger och byggvaruhandel.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.