Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Tågaborg
Halalid 13
10 900 000 kr som utgångsbud
Boarea: 310 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 131 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1120 m2
Rum: 10
 

Fantastisk villa med parkliknande trädgård och tidstypiska detaljer!

På insynsskyddad tomt ligger detta mycket smakfullt renoverade 1900-talshus med många bevarade detaljer. Boyta ca 310 kvm med 6 sovrum och 5 badrum. Öppen spis och härligt orangeri. Källare med bl.a. sparum, vinkällare och motionsrum! Varmt välkomna att boka visning med mäklare Roger Billsten!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

I populära och vackra Tågaborg har Vi nu nöjet att presentera denna exklusiva villa i klassisk jugendstil med de finaste detaljerna från början av 1900-talet. Vacker, hörntomt med parkliknande trädgård insynsskyddas av uppvuxna häckar och vackra träd. Med varierande växtlighet och ett inbjudande orangeri planeras här fina stunder för hela familjen!

Hallen välkomnar med Carraragolv tillsammans med ljusa nymålade gråa väggar. Plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finner vi även den mindre gästtoaletten med klinkergolv i klassiskt rutmönster och fina detaljer så som blyinfattade fönsterornament i äkta Jugendstil.

Vidare möts vi av generösa sällskapsytor med vardagsrum, cocktailrum och matplatsdel. Vitlaserade ekkärsplankor pryder golvet i samspel med släta ljusa väggar, överallt finner vi fint bevarade detaljer från 1900-talets början och karaktären är självklar. Ytterst rymliga ytor med ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterparti mot trädgården. Öppen spis utgör hjärtat i vardagsrummet och med utgång till den fantastiskt trevliga terrassen saknas inget.

Ett mycket smakfullt kök renoverat 2013 från Qvesarum bjuder på goda förvaringsmöjligheter, praktiska arbetsytor och härligt umgänge vid frukostplatsen med platsbyggd sittbänk framför fönster med utsikt över trädgården. Vackert schackrutigt marmorgolv och bänkskivor i Carreramarmor lyser med kvalitét. Maskinparken går i rostfritt stål och vi finner Ilvespis med två ugnar, diskmaskin, kyl och frys från Electrolux, samt bjuds här även på vinkyl från Dometic. Lyx!

Vacker trappa i vitt för oss vidare upp på våningsplan nummer två, med tre rymliga sovrum, familjebadrum och vardagsrum får hela familjen plats! Vi bjuds på oljebehandlade fiskbensparkett, tidsenliga element med Jugendornament och ursprungliga handtag. I badrummet med lejontassbadkar, dubbelvask och elburen golvvärme kan du verkligen rå om dig. Våningens vardagsrum bjuder på balkong med balustrad och ljusa färger, liksom resten av rummen.

Fortsätt upp till översta våningen som genomgående bjuder på ljus, luft och vackra bjälkar i taket. Här finns 3 mycket rymliga sovrum med vita golv och förvaringsmöjligheter i de två stora walk-in closets. Här bjuder våningen på balkong mot trädgården, sundsutsikt mot Danmark och takfönster för härligt ljusinsläpp. Praktisk arbetshörna finner vi i hallen. Badrummet renoverades 2010 med svarta Nero marmorgolv, kaklade vita väggar och duschhörna med vikbara väggar i glas.

Vi leds ner i källaren och finner ytterligare sex rum, samtliga uppvärmda och med vackra spröjsade fönster. Här ligger ljus tvättstuga renoverad 2013 med 2 stycken tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Gott om plats för klädvård och förvaring i skåpen från IKEA. Gillestugan på hela 33 kvm har en äldre öppen spis som värmer mysigt och härifrån syns ursprungsvalven som finns ovanför terrassen. Vi bjuds på såväl bastu som vinkällare, träningsrum och förråd.

Trädgården fullkomligt grönskar med städesgröna växter året runt, tomten innesluts av häckar som når närmare två meter och fantastiskt orangeri med indragen el för de sena kvällarna. Här och var återfinns frosttåliga krukor, marmorstatyer och fontäner för den absoluta parkkänslan. Fontänen från byggåret 1907 har restaurerats för mångårig njutning.

Varmt välkomna!

Kök:

Qvesarumkök från 2013. Samtliga vitvaror, förutom fläkt, även dessa från 2013.
Ilvespis med 2 ugnar.
Diskmaskin, samt kyl och frys från Electrolux.
Vinkyl från Dometic.
Schackrutigt marmorgolv, bänkskiva i Carraramarmor.
Vattenburen golvvärme.
I anslutning till köket ligger trappa till ovanvåningar samt nergång till källaren.

WC bottenvåning:

WC med toalett och handfat i vitt porslin.
Klinkergolv med klassiskt rutmönster, vitmålade väggar.
Takspotlights.
Handduksvärmare.
Två mindre fönster med blyinfattade fönsterornament i Jugendstil.

Badrum våning 2:

Badrum renoverat 2014.
Marockanskt kakel från Qvesarum på golv mot vita kaklade/putsade väggar.
Spegel ovan dubbelvask från Qvesarum
Lejontassbadkar i vitt.
Elburen golvvärme i badrummet.
Handduksvärmare.
Takspotlights.

Badrum våning 3:

Badrum renoverades 2010.
Svart Nero marmorgolv mot kaklade vita väggar.
Toalettstol i vitt porslin.
Duschkabin i vikbara glasväggar från 2014.

Bastu:

Bastuaggregat från Tylö, 2013. Kombinerat torr- och ångbastu.

Tvättstuga:

Tvättstuga från 2013.
Klinkergolv i klassiskt grå/vitt rutigt.
Skåp från IKEA.
2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare från Siemens, 2016.
1 st torkskåp, 2013.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

3-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1907

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong/Tegel

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Takpannor/Papp

Utvändigt plåtarbete:

Galvad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Villan ingår i bevarandeprogrammet och är klassad som särskild värdefull bebyggelse för Tågaborg. Villan kallas Villa Julia eller Benediktska Villan efter ägarna som byggde huset.

Biarea är 131 kvm. Källare, orangeri och vindsutrymme uppmätt. I källaren finns sex rum, samtliga utrymmen är uppvärmda och har fönster. Har även egen utgång. I källaren finns tvättstuga, sparum med bubbelbadkar, gillestuga med nyinsatt, fungerande och godkänd öppen spis, bastu, vinkällare och två stycken motionsrum.

2 stycken balkonger samt 1 terrass med eftermiddagssol.

I huset finns ursprungsfönster (mestadels 2 glasfönster) från när huset byggdes, förutom takfönsterna på våning 3 där hälften är bytta till Velux. Vissa fönster är tilläggsisolerade med plexiglas vid trapporna.

I huset byttes all el 2011. Även nya dimrar och samtliga kontaktuttag är bytta. 2 nya elcentraler samt jordfelsbrytare i växthuset. 2 st nya larmmanöverpaneler är kopplade till Sector Alarm. Nya takfönster på våning 3, 5 st nya från Velux 2016/2017.

Larm finns att överta. Sector Alarm AB (fd G4S). 206 kr/mån totalt 2472 kr/år.

Telia är i dagsläget leverantör av kabel-Tv+bredband, ca 12 456 kr/år.

Säljaren informerar att kända fel och brister är att varmvatten i bubbelbadkaret i källaren ej fungerar.

Ingår i köpet gör följande: Ett utespa i trädgården. Frosttåliga krukor, marmorstatyer, fontäner i trädgården kommer att ingå, samt kristallampan i orangeriet.

Det som ej ingår i köpet är lösa föremål i trädgården.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 134 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 10 689kWh/år

Övriga Byggnader

Orangeri per 23 kvm, byggt 2007.

Biluppställningsplats för 2 bilar med elektriska grindar.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Uppvärmningskostnad:

55 000 kr/år

Elkostnad:

8 400 kr/år

VA:

3 900 kr/år

Sotning:

1 000 kr/år

Renhållning:

4 068 kr/år

Försäkring:

13 104 kr/år

Övrigt:

2 472 kr/år

Total driftkostnad:

87 944 kr/år

Kommentar:

Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal. Övrigt står för Larmabonnemang.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Violen 8

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Abborren mfl
Stadsplan, beslutad
Datum: 1940-02-09
Anmärkning: Användningsbestämmelser se även akt 1283k-12725
Anmärkning: Användningsbestämmelser se även akt 1283k-12725

Violen
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1953-04-01

Tågaborg, ändring av användn. Best.
Ändring av DP, beslutad
Datum: 1991-03-21
Genomförande: Början 1991-03-22 slut 1996-03-21

Tomtarea:

1120 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Vacker, parkliknande trädgård insynsskyddas av uppvuxna häckar och vackra träd. Med varierande växtlighet och ett inbjudande orangeri.

Elleverantör:

Nordic Green Energi

Pantbrev:

Totalt antal: 7 st
Total summa: 5 500 000 kr

Belopp:

13 104 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Omgivning

Allmänt om området:

Tågaborg är en stadsdel i norra delen av Helsingborg med blandad bebyggelse med både villor, hyresrätter och bostadsrätter. Det finns alltifrån dyra, pampiga villor till mindre lägenheter. Området är beläget ovanför landborgsbranten, vilket möjliggör en vacker utsikt över Öresund på många ställen. Längs hela landborgen ligger det flera stora patriciervillor, flera av dem är från förra sekelskiftet.

Stadsdelen avgränsas av Vikingsbergsparken och Kopparmölleparken i söder och Pålsjö skog i norr. De två grönområdena binds samman av Landborgspromenaden, vilken löper genom hela staden och är ett mycket trevligt och vackert promenadstråk.

Området erbjuder goda bussförbindelser och stadens centrum når du på ca 10-15 minuter till fots. Det finns även bageri, matbutik, blomsteraffär och pizzerior. Det är ett populärt område för såväl gammal som ung och närheten till havet, centrum och skogen lockar. I området finns en grundskola (årskurs 1-6) och ett högstadium (årskurs 7-9) som heter Tågaborgsskolan.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.