Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Tågaborg
Halalid 13
10 900 000 kr som utgångsbud
Boarea: 310 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 131 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1120 m2
Rum: 10
 

Fantastisk villa med parkliknande trädgård och tidstypiska detaljer!

På insynsskyddad tomt ligger detta mycket smakfullt renoverade 1900-talshus med många bevarade detaljer. Boyta ca 310 kvm med 6 sovrum och 5 badrum. Öppen spis och härligt orangeri. Källare med bl.a. sparum, vinkällare och motionsrum! Varmt välkomna att boka visning med mäklare Roger Billsten!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

I populära och vackra Tågaborg har Vi nu nöjet att presentera denna exklusiva villa i klassisk jugendstil med de finaste detaljerna från början av 1900-talet. Vacker, hörntomt med parkliknande trädgård insynsskyddas av uppvuxna häckar och vackra träd. Med varierande växtlighet och ett inbjudande orangeri planeras här fina stunder för hela familjen!

Hallen välkomnar med Carraragolv tillsammans med ljusa nymålade gråa väggar. Plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finner vi även den mindre gästtoaletten med klinkergolv i klassiskt rutmönster och fina detaljer så som blyinfattade fönsterornament i äkta Jugendstil.

Vidare möts vi av generösa sällskapsytor med vardagsrum, cocktailrum och matplatsdel. Vitlaserade ekkärsplankor pryder golvet i samspel med släta ljusa väggar, överallt finner vi fint bevarade detaljer från 1900-talets början och karaktären är självklar. Ytterst rymliga ytor med ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterparti mot trädgården. Öppen spis utgör hjärtat i vardagsrummet och med utgång till den fantastiskt trevliga terrassen saknas inget.

Ett mycket smakfullt kök renoverat 2013 från Qvesarum bjuder på goda förvaringsmöjligheter, praktiska arbetsytor och härligt umgänge vid frukostplatsen med platsbyggd sittbänk framför fönster med utsikt över trädgården. Vackert schackrutigt marmorgolv och bänkskivor i Carreramarmor lyser med kvalitét. Maskinparken går i rostfritt stål och vi finner Ilvespis med två ugnar, diskmaskin, kyl och frys från Electrolux, samt bjuds här även på vinkyl från Dometic. Lyx!

Vacker trappa i vitt för oss vidare upp på våningsplan nummer två, med tre rymliga sovrum, familjebadrum och vardagsrum får hela familjen plats! Vi bjuds på oljebehandlade fiskbensparkett, tidsenliga element med Jugendornament och ursprungliga handtag. I badrummet med lejontassbadkar, dubbelvask och elburen golvvärme kan du verkligen rå om dig. Våningens vardagsrum bjuder på balkong med balustrad och ljusa färger, liksom resten av rummen.

Fortsätt upp till översta våningen som genomgående bjuder på ljus, luft och vackra bjälkar i taket. Här finns 3 mycket rymliga sovrum med vita golv och förvaringsmöjligheter i de två stora walk-in closets. Här bjuder våningen på balkong mot trädgården, sundsutsikt mot Danmark och takfönster för härligt ljusinsläpp. Praktisk arbetshörna finner vi i hallen. Badrummet renoverades 2010 med svarta Nero marmorgolv, kaklade vita väggar och duschhörna med vikbara väggar i glas.

Vi leds ner i källaren och finner ytterligare sex rum, samtliga uppvärmda och med vackra spröjsade fönster. Här ligger ljus tvättstuga renoverad 2013 med 2 stycken tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Gott om plats för klädvård och förvaring i skåpen från IKEA. Gillestugan på hela 33 kvm har en äldre öppen spis som värmer mysigt och härifrån syns ursprungsvalven som finns ovanför terrassen. Vi bjuds på såväl bastu som vinkällare, träningsrum och förråd.

Trädgården fullkomligt grönskar med städesgröna växter året runt, tomten innesluts av häckar som når närmare två meter och fantastiskt orangeri med indragen el för de sena kvällarna. Här och var återfinns frosttåliga krukor, marmorstatyer och fontäner för den absoluta parkkänslan. Fontänen från byggåret 1907 har restaurerats för mångårig njutning.

Varmt välkomna!

Kök:

Qvesarumkök från 2013. Samtliga vitvaror, förutom fläkt, även dessa från 2013.
Ilvespis med 2 ugnar.
Diskmaskin, samt kyl och frys från Electrolux.
Vinkyl från Dometic.
Schackrutigt marmorgolv, bänkskiva i Carraramarmor.
Vattenburen golvvärme.
I anslutning till köket ligger trappa till ovanvåningar samt nergång till källaren.

WC bottenvåning:

WC med toalett och handfat i vitt porslin.
Klinkergolv med klassiskt rutmönster, vitmålade väggar.
Takspotlights.
Handduksvärmare.
Två mindre fönster med blyinfattade fönsterornament i Jugendstil.

Badrum våning 2:

Badrum renoverat 2014.
Marockanskt kakel från Qvesarum på golv mot vita kaklade/putsade väggar.
Spegel ovan dubbelvask från Qvesarum
Lejontassbadkar i vitt.
Elburen golvvärme i badrummet.
Handduksvärmare.
Takspotlights.

Badrum våning 3:

Badrum renoverades 2010.
Svart Nero marmorgolv mot kaklade vita väggar.
Toalettstol i vitt porslin.
Duschkabin i vikbara glasväggar från 2014.

Bastu:

Bastuaggregat från Tylö, 2013. Kombinerat torr- och ångbastu.

Tvättstuga:

Tvättstuga från 2013.
Klinkergolv i klassiskt grå/vitt rutigt.
Skåp från IKEA.
2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare från Siemens, 2016.
1 st torkskåp, 2013.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.
Värdera bostad!Värdera din bostad!

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.