Helsingborg, Mariastaden
Lövsångaregatan 13
7 495 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 165 m2
areakälla: areauppgifter enligt taxeringsinformation
Tomtarea: 853 m2
Rum: 7
 

Fantastisk villa i Mariastaden med stor trädgård och pool!

Med ett perfekt läge på lugn återvändsgata erbjuder vi nu detta representativa och gedigna drömhus! Här erbjuds allt man kan önska och lite till genom generösa umgängesytor, öppen planlösning, smakfulla materialval samt en fantastisk insynsskyddad trädgårdtomt med pool, flera trädäck och därtill en stor gräsmatta. Villan uppfördes 2001 och är genomtänkt in i minsta detalj, allt för att skapa ett funktionellt och anpassningsbart hem där inget lämnats åt slumpen. En chans ni inte får missa! Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Morgan Alerstam
0737-45 37 03 morgan.alerstam@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
15:30 - 16:30
Välkommen att boka en tid via bokningsknappen på vår hemsida!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré:

Den välkomnande ljusa hallen med fräscha, vita väggar och praktisk grått klinkergolv erbjuder möjlighet att hänga kläder i en generös skjutdörrsgarderob. Vidare på entréplan finns stora, härliga sällskapsytor där ni gärna dröjer er kvar för att umgås med nära och kära.

Kök:

Vidare in i huset till höger så kommer vi till det stilrena köket och matplatsen. Köket är från Ikea och erbjuder goda förvaringsutrymmen bakom stilrena vita fronter på skåp och lådor samt bänkskivor av trä. Ovanför de generösa arbetsytorna finns ett snyggt vitt kakel. Den centralt placerade kökshalvön bjuder in till mingel och sällskap vid matlagningen.
Den maskinella utrustningen från 2014 består av induktionshäll, ugn samt kyl och frys. Diskmaskin 2021.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har en öppen planlösning med härlig rymd. Med stora fönster- och skjutpartier flödar de gemensamma sällskapsutrymmena av fantastiskt ljus. Här kan man med lätthet möblera med stor soffgrupp, matsalsmöblemang eller varför inte placera favoritfåtöljen intill den mysiga braskaminen, ta fram en spännande deckare och varva ner till knastret från brasan. Från vardagsrummet når man ut till den härliga insynsskyddade trädgården och soliga träddäcket med pool.

Badrum entréplan:

Rymligt badrum inrett med moderna färgval där golvklinkern går i en mörkgrå nyans och de kaklade väggarna är vita. Inredningen består av dusch med glasvägg, handfat med kommod, spegelskåp, wc och handdukstork. För extra komfort finner vi även golvvärme i golvet.

Grovkök:

Den separata tvättstugan finns i entréplan. Här kan vardagsbestyren skötas smidigt med hjälp av vask, tvättmaskin och torktumlare (2014) i linje under en praktisk arbetsbänk. Överskåp och garderober finns för god förvaring. Från tvättstugan kommer man ut till uppfarten intill garaget.

Ovanvåning:

Ovanvåningen är bostadens mer privata del med fyra rymliga sovrum, ett rymligt allrum med stora fönsterpartier och ett rymligt helkaklat duschrum.

Sovrum 1 och 2:

Två stora härliga sovrum med egna klädkammare och franska balkonger som ger extra ljusinsläpp och erbjuder fin utsikt över området. Generösa ytor med plats för dubbelsängar och tillhörande sängmöblemang.

Sovrum 3 och 4:

På andra sidan av ovanvåningen finner man ytterligare två fina sovrum.

Badrum ovanvåning:

Stilrent helkaklat duschrum med vitt kakel på väggarna samt mörkt klinkergolv. Wc, handfat med kommod och överskåp med spegel, duschvägg med klarglas samt öppningsbart fönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

2001

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts och träpanel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast tilluft)

Övrigt:

Huset är ommålat invändigt.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 66 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-12-11

Övriga Byggnader

Gjuten pool, byggd 2018.
Uteplats, trädäck och pergola byggt 2018.
Isolerat garage och förråd.
Ny fasad 2016
Pooldammsugare ingår i köpet.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Uppvärmningskostnad:

25 000 kr/år

VA:

7 000 kr/år

Vägsamfällighet:

3 500 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Total driftkostnad:

38 000 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (46 874)

Kommentar:

Till fastigheten finns en stor utomhus pool.
I samfälligheten ingår skötsel av gemensamma ytor, grönområden samt gator och gatubelysning.
Bredband via ComHem ca 350kr/mån.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Solljuset 18

Vatten och avlopp:

Kommunalt

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Solljuset GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

853 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trädgården med terrassen och utemiljön känns väldigt inbjudande med flera "rum" att vistas i. Här är plats för både lekande barn i poolen, solande gäster, mat- och grillplats för större sällskap samt en loungehörna.

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 5 950 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 252 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 536 000 kr

Småhusbyggnad
Taxeringsvärde:

2 716 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Mariastaden är en relativt ny stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas 1995 och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse. Arkitekter och arkitektkontor som hittills bidragit till området är bl.a. Anders Wilhelmson, Bertil Mernsten, White arkitekter (Malmö), Henrik Jais-Nielsen & Mats White Arkitekter. På grund av att det ökade antalet flerbostadshus finns här också en större mängd offentlig grönska i form av trädkantade gator och små parker. Det finns tennisbanor och sporthall samt restaurang och Ica affär inom korta avstånd. Det finns även tågstation på promenadavstånd. Inom området finns flertalet dagis och skolor.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.