Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Eskilsminne
Per Eskils gata 18B
4 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 155 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 490 m2
Rum: 6
 

Fint två-plans parhus med trädgård i väster!

Välkommen till Eskilsminne och detta fina parhus om 155 kvm med härlig insynsskyddad trädgård i västerläge.
Huset är bra planerat med generös entré, badrum, stor tvättstuga/grovingång, vardagsrum och kök på entréplan. Hela fyra sovrum, ljust allrum och ett fint badrum med bastu finns en trappa upp. Garage och en charmig lekstuga.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Cecilia Nyström
0737-45 37 01 cecilia.nystrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Lite av varje:

Varmt välkommen till populära Eskilsminne och Per Eskils gata 18B!
Här bor ni i ett lugnt och välskött villaområde med vackra uppvuxna trädgårdar och smågator utan stark trafik. Läget är toppen med närhet till ljuvliga naturområde som Jordbodalen där lekplats och grillplats finns, en fin miljö för små nära utflykter längs med ån. I närheten finns också barnomsorg och omtyckta Västra Ramlösa skola. City nås enkelt med lokaltrafik, egen bil eller på cykel. Ramlösa tågstation ligger inom cykelavstånd och tar er enkelt till Lund-Malmö.
Huset är uppfört som ett parhus i två fulla plan om 155 kvm och har en genomtänkt planlösning och rejäla förrådsmöjligheter.
Entréplanet fördelas över en inbjudande och generös entré som ligger öppen mot den inre möblerbara hallen och det ljusa vardagsrummet. Köket ligger vägg i vägg med vardagsrummet vilket ger möjlighet till en öppen planlösning för er som önskar. Från köket nås den fina altanen och den lummiga trädgården. En renoverad tvättstuga med gott om plats ligger i anslutning till parkeringsplatsen och fungerar perfekt som vardagsingång med utrymme för allt och lite till ;)
På entréplan finns också ett fint badrum med badkar.
En trappa upp finns det privata våningsplanet med ett ljust allrum med fönster åt söder och hela fyra sovrum samt ett härligt badrum med dusch och bastu.

Hall:

Generös entré från den lilla rara verandan. Planlösningen är öppen mot den inre hallen och vidare mot vardagsrummet vilket ger en inbjudande känsla. Klinkergolv i grafitgrått som sedan övergår i en klassisk parkett, ljusa målade väggar matchas av en ljuvlig tapet i milda gröna nyanser. En stor garderob ger gott om förvaring och håller hallen prydlig.

Badrum:

Fint badrum med helkaklade väggar i en mild beige nyans och klinkergolv (med golvvärme) i mullvadsbrunt. Stilrent handfat med kommod av vitlaserad ek matchas av spegel med ljusramp i samma material. Badkar för sköna bad och fönster som ger härligt ljusflöde. Önskas duschhörna i stället för badkar finns duschdörrar att montera.

Tvättstuga/groventré:

Nyrenoverad och välplanerad tvättstuga med fin utrustning och gott om förvaring. Fönster mot gatan och glasning i ytterdörren ger ett ljust utrymme som fungerar bra som både tvättstuga och entré till vardags. Inredningen är genomtänkt, generöst med garderober och ett smart hyllsystem för ytterkläder, väskor och skor. Skåpsinredning i vitt med arbetsbänk av grafitgrå laminat samt rostfri vask. Tvättmaskin och tumlare i stapel från Bosch, båda från 2019 när tvättstugan renoverades. Snygg, lättstädad och tålig plastmatta i grafitgrått från Tarkett och vita målade vävade väggar.

Vardagsrum:

Vardagsrum i öppen planlösning från huvudentrén, stora fönster mot trädgården i väster och ett extra gavelfönster mot söder, ger ett fint ljus. Rummet har plats för både soffgrupp och en matplats. För er som önskar en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum finns alla möjligheter.

Kök:

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger köket som är planerat som ett rejält arbetskök med separat matplats för många runt bordet. Köksinredningen från Myresjökök är original. Vitvarorna består av äldre kyl, frys och spis m dubbelugn och fläkt samt diskmaskin från 2020. Matplatsen har fin kontakt med uteplatsen och trädgården tack vare fönstersättningen som löper utmed mer eller mindre hela västsidan.

Övre allrum:

Ljust allrum en trappa upp med två stora fönster mot söder. Rummet ligger i mitten, mellan sovrummen på öst och västsidan och passar perfekt som familjens mysiga tv-rum eller kanske en "bonusyta" för barnen och deras kompisar.

Sovrum 1:

Stort sovrum mot öster med gott om plats, rummet fungerar fint för dubbelsäng eller som barnrum med generösa ytor för lek och pyssel. Ljusa målade väggar och ekparkett.

Sovrum 2:

Vägg i vägg ligger det minsta av de fyra sovrummen men som ändå är rymligt och ger plats för säng, skrivbord och fåtölj. Väggarna är målade i en ljuv ljusgrön ton och golvet lagt med ekparkett.

Badrum:

Fint helkaklat badrum med genomgående samma materialval som i badrummet på entréplan. Wc, snyggt handfat med spegel samt rymlig dusch bakom vikbara dörrar. En glasdörr leder in till den fina bastun med välbyggd inredning.

Sovrum 3:

Rymligt sovrum mot väster med utsikt över trädgården. Gott om garderober som löser förvaringen. Här finns plats för både dubbelsäng och en mindre arbetshörna eller byråer. Ekparkett och ljusa målade väggar. Markis mot väster. Ac monterad 2015 för ett behagligt klimat.

Sovrum 4:

Det fjärde sovrummet ligger också mot väster med vy över den lummiga trädgården. Ljus tapet och ekparkett. Markis skyddar mot den starka eftermiddagssolen.

Trädgård:

Härlig trädgård i perfekt västerläge där solen under sommarhalvåret kommer fram lagom till en tidig frukost och stannar ända fram till kvällen. Ett generöst trädäck som nås från köket ger många härliga soltimmar med gott om yta för både matplats och loungemöbler. Mot det höga rödmålade planket mot grannen finns en platsbyggd sittbänk med härligt och solsäkert söderläge. En terrassmarkis skyddar om solen blir för stark och ger kvällstid ett "extra rum" på altanen. Trädgården är väl skyddad mot både vind och insyn tack vare höga häckar av både vintergrönt och lövfällande. Mellan trädäcket och gräsmattan växer ett stort bestånd av höstanemon som ger ett ljuvligt blomsterhav i rosa, ett vackert plommonträd ger skugga och höjd åt trädgården. Här finns också en generös gräsmatta för bus och lek samt bra med plats för odling mm. Bärbuskar och äppelträd ger fin egen skörd.
För de minsta och leksugna barnen finns en söt liten lekstuga med egen veranda för saftkalas.

Garage:

Rymligt garage med plats för bil och eller cyklar och mycket mera. Garaget nås även från trädgården.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans parhus

Byggnadsår:

1986

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Lättbetong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburen elpanna Nibe VVM325 kompatibel med luft-vattenvärmepump

Ventilation:

Mekanisk, FTX 2018

Övrigt:

Fiber via stadsnätet.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 85 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2012-04-16

Övriga Byggnader

Garage om 28 kvm med gott om plats för både bil och fritidsprylarna. Här finns också en charmig lekstuga för de minsta.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Elkostnad:

34 300 kr/år

VA:

2 700 kr/år

Renhållning:

2 700 kr/år

Total driftkostnad:

39 700 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (48 574)

Kommentar:

I den angivna elkostnaden ingår uppvärmningen.
Samfällighet finns tillsammans med grannfastigheten i 18A då man har en gemensam avfuktare till krypgrunden och ett gemensamt vatten och avlopps-abonnemang. Kostnader för el (till avfuktaren) samt vatten och avlopp delas mellan fastigheterna, vatten avläses per fastighet.
Elpannan från Nibe går fint att bygga ut med en luft-vatten värmepump från samma tillverkare.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Skörden 29

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Skörden GA:1, Samfällighet: Helsingborg Husensjö S:12

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

490 m²

Nätbolag:

Öresundskraft

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 2 274 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 695 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2018

Småhusmark
Taxeringsvärde:

747 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1986

Taxeringsvärde:

1 948 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Stadsdelen avgränsas i norr av Jordbodalen, i öster av Lagmansgatan/Södra Hunnetorpsvägen och i väster av Elinebergsvägen och Harlyckans idrottsplats. Genom stadsdelen löper Ramlösavägen som huvudgata. Eskilsminne är en utpräglad villastadsdel och består nästan uteslutande av villabebyggelse från 1920-talet och framåt. Promenadavstånd till dagis, skolor samt närliggande mataffär. Området trafikeras av lokala stadsbussar samt på lättillgängligt avstånd finns Ramlösa tågstation som tar dig vidare via tåg.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.