Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Eslöv, Harlösa
Hjälmaröd 903
2 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 200 m2
areakälla: säljarens information
Biarea: 80 m2
areakälla: säljarens information
Tomtarea: 2355 m2
Rum: 5
 

Underbar skånelänga med stor potential på idyllisk läge invid Vombsjön.

Inbäddad i lummig grönska ett stenkast från vackra Vombsjön, mitt bland åkrar och skog, presenterar vi med glädje denna pittoreska skånelänga med charmerande vasstak och massor av 1800-talskaraktär. Bostaden bjuder på tidstypiska attribut såsom spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar, trätiljor och synliga takbjälkar som ackompanjeras av såväl kamin och öppen spis som en flexibel planlösning med gott om ytterligare inredningsbara kvadrat på både det övre och det nedre våningsplanet. I dagsläget lockar ett rymligt kök i anslutning till mysigt vardagsrum i vinkel och trivsam loungedel. Vidare finns två sovrum och även två kaklade badrum. På ovanvåningen finner vi både allrum med öppet till nock och ett rejält sovrum. Här erbjuds en ypperlig chans att få skapa sitt eget drömhem på härligt generös trädgårdstomt som bjuder på riklig, uppvuxen växtlighet och njutbara uteplatser varav en med sjöutsikt som ytterligare bonus. Ett knippe oemotståndlig historia att förvalta och förädla - varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hemmets generöst tilltagna hall bjuder in med ett fint ljusinsläpp genom flera fönster, synliga takbjälkar och rustikt klinkergolv med elburen golvvärme. Här finns gott om utrymme för både garderober och avhängning av ytterkläder liksom en tvättavdelning som i dagsläget erbjuder en tvättmaskin från 2017.

Badrum:

Invid hallen är ett badrum placerat, med terrakottafärgat klinkergolv och helkaklade väggar i vitt och blått. Badrummet är försett med eldriven golvvärme, fönster, duschhörna, nyare wc, spegel och handfat med avställningsyta.

Kök:

Vidare in väntar det rymliga köket som bjuder på förvaring i både skåp och fria hyllplan. Schackrutigt klinkergolv med eldriven golvvärme samspelar med mörka väggar och framtagen råtegelvägg ovanför väl tilltagna arbetsytor i mörkgrå granit. Den maskinella utrustningen består av kyl 2018, frys 2017 (placerad i hallen/grovköket), diskmaskin 2021, ugn 2019, mikro och fläkt. Än mer karaktär från vackra spröjsade fönster och dörrar med djupa nischer liksom synliga takbjälkar, grovputsade väggar och värmande kamin. Stor matplats för såväl familj som vänner och utgång till härligt trädäck med smäktande sjöutsikt som ytterligare bonus.

Vardagsrum:

Näst på tur står bostadens mysiga vardagsrum i trevlig vinkel, utmärkt för såväl matbord som soffa och fåtölj. Tidstypiska trätiljor ackompanjeras av rikligt med ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck varav ett med härlig sjöutsikt. Ännu en underbar eldstad förgyller rummet.

Lounge:

Vackra spegeldörrar i par delar av mellan vardagsrum och lounge. Enhetliga trätiljor samspelar med ett stort fönster mot trädgården, liksom terrassdörrar för enkel access till baksidans stora, lummiga uteplats. Ett otroligt mysigt rum perfekt för sköna fåtöljer och bokhyllor eller vad helst man önskar.

Badrum:

Härnäst finner vi ett stort badrum med vitkaklade väggar tillsammans med gröna inslag och mörkt klinkergolv med skön, eldriven golvvärme. Badrummet är utrustat med handfat med underskåp, nyare wc, dusch, fönster och hörnbadkar.

Sovrum:

Entréplanets första sovrum är av god storlek och kännetecknas av både brädgolv och öppen spis. Fönster i två väderstreck borgar för en härligt ljus miljö.

Sovrum:

Vägg i vägg är ett än större sovrum beläget som med lätthet inrymmer såväl dubbelsäng och tillhörande möblemang som skrivbord och garderober. Enhetliga furutiljor och rustika, vita väggar liksom både fönster och ljusbringande terrassdörr ut mot trädgårdens grönska. Härifrån nås en oinredd del av huset om man till exempel önskar ännu ett sovrum, arbetsrum eller en lyxig walk in closet.

Allrum ovanvåning:

Kökets stilfulla spiraltrappa leder upp till ovanvåningen, som tar emot med ett luftigt och ljust allrum signerat öppet till nock med synliga bjälkar, ombonande brädgolv och fönster med slående vy över Vombsjön. Här hittar vi även ingången till det enorma, oinredda vindsutrymmet.

Sovrum:

Ovanvåningens sovrum möbleras enkelt med dubbelsäng och tillhörande möblemang. Charmiga snedtak och trätiljor liksom fönster med utsikt över trädgården och därtill ytterligare ett fönster av stallkaraktär som vetter mot köket på det nedre våningsplanet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Skånelänga

Byggnadsår:

1909 Ombyggt 1993

Grundläggning:

Torpargrund+betongplatta

Grundmur:

Natursten+betong

Stomme:

Tegel+lertegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Vasstak

Uppvärmning:

Luftvärmepumpar, tre kaminer och direktverkande el. Delvis elgolvvärme.

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Taxerad boyta är 140 kvadrat och taxerad biyta är 40 kvadrat. Om ytorna är av stor betydelse för köparen uppmanas denne att kontrollmäta före ett köp.

En firma har rengjort vattenbrunnen 2022.
Balanserat ut belastning mellan de tre elfaserna och satt in ny jordfelsbrytare inkl bytt ut tre st termostater 2020.
Ny luftvärmepump i vardagsrum 2019.
Mossbehandling av tak 2018 (lagt ny takrygg, renoverat resterande av tak såsom fyllt på med vass samt borttagning av mossa).
Ny el och elcentral i den ej inredda delen av huset som angränsar till sovrummet 2013.
Ny vattenpump och slang till brunnen 2013.
Ny takrygg 2010.
Nytt vasstak 1996.

Elburen golvvärme finns i delar av huset samt elradiatorer.
Centraldammsugare finns.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

I köpet ingår sängstomme på ovanvåning, garderober sovrum samt byrå.
Säljaren vill informera om följande: trasig nedersta fönsterruta på insidan av fönster i sovrum innan stora sovrummet, spricka i nedersta fönsterrutan på insidan i tv-rum, eluttag till elradiator sovrum innan stora sovrum.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 141 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 29 946kWh/år
Datum: 2013-09-17

Övriga Byggnader

Friggebod om ca 15 kvm med gott om utrymme för trädgårdsredskap och annan förvaring. Intill friggeboden finns även ett vedskjul.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

71 501 kr/år

Renhållning:

6 038 kr/år

Total driftkostnad:

77 539 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (86 413)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Harlösa-Hjälmaröd 9:3

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Eslöv Harlösa GA:8 ändamål: Övrigt
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1285-787.1

Samfällighet: Harlösa fiber samfällighetsförening, www.harlosafiber.se, kontaktperson roger Strand, 070-5670077, ordforande@harlosafiber.se
I avgiften ingår fiber 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof. Avgiften betalas månadsvis.

Tomtarea:

2355 m²

Kommentar till areakälla:

Taxerad boyta 140 kvm och taxerad biyta 40 kvm.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdstomt med generösa gräsytor för barnens lek och massor av härlig grönska såsom fruktträd, bärbuskar och örter. Trädäcksförsedd uteplats i sydostläge vid entrésidan med njutbar utsikt över Vombsjön.
Baksidans uteplats erbjuder ännu en stor altan och det finns även en grillplats vid tomtgränsen.

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 2 316 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 311 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1947

Taxeringsvärde:

946 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

365 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Lugnt, rofyllt och lantidylliskt läge med Naturen som granne. Natursköna omgivningar med utsikt över Vombsjön för både bad och fiske samt med härliga promenadstigar med svampmark och porlande Borstbäcken runt knuten. På bekvämt cykelavstånd ligger Harlösa med mataffär med apotek-, post-, och systembolagetombud, pizzeria, mack med verkstad, två förskolor samt en grundskola (upp till åk 6). Kommunikation På cykelavstånd nås samhället i Harlösa varifrån bussar till bl.a. Lund avgår. Den bilburne tar sig enkelt ut på E22 och österut. Cirka en mil bort ligger Sjöbo.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.