Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Gantofta
Stationsgatan 22
5 285 000 kr som utgångspris
Boarea: 176 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 910 m2
Rum: 7
 

Härlig villa i populära Gantofta!

Välkommen till Gantofta och denna härliga villa på ett fint och ljust läge. Villan är med sina 176 kvm rymlig och har generösa sällskapsrum med eldstad och möjlighet till mellan tre (som idag) till sju sovrum. Charmigt kök, nyrenoverat badrum, fin tvättstuga och stort dressingroom. Härlig insynsskyddad trädgård i perfekt sydvästläge med stort trädäck. Välvårdat garage med vidbyggt förråd.
Huset är väl omhändertaget och har bl solceller och luft/luftpumpar som borgar för en fördelaktig energikostnad.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Cecilia Nyström
0737-45 37 01 cecilia.nystrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Lite av varje:

Välkommen till denna lugna fina gata med strålade vy över den enastående naturen. Stationsgatan har ett högt och trevligt läge i byn, nära till både affären, tågstationen och skolan.
Här finns gott om plats för den stora familjen eller för er med behov av tex hemmakontor och gästrum.
Under de senaste åren har nuvarande ägare utfört kloka åtgärder för att minska energiförbrukningen, bl a. har drygt 50 kvm solceller monterats på taket mot sydväst, vinden har tilläggs-isolerats och värmesystemet har kompletterats med en extra luft/luft-pump.

Hall:

Ljus hall med ett ljust snyggt klinkergolv med golvvärme. Hallen är öppen mot sällskapsrummen och trappan vilket ger en luftig och välkomnande känsla. Gott om plats och rejält med förvaring gör hallen funktionell, en fin garderobsvägg i ljusgrått löser förvaringen.

Vardagsrum/Matrum:

Generösa sällskapsrum i öppen planlösning där både matplats, soffgrupp och läshörna ryms. Stora fönsterpartier mot väster och utgång till altanen ger ett fint ljus och en bra kontakt med utemiljön. Rummet är naturligt uppdelat då det tidigare varit två rum som nu ger en sammanhållen sällskapsyta för familj och vänner. En kamin ger skön värme och mysiga kvällar framför favoritfåtöljen. Eklaminat och målade väggar i mullvad matchas av en dekorativ tegelvägg och vitmålat.

Kök:

Charmigt kök med äldre inredning som målats i ljusgrått och uppdaterats med fina vitvaror och kvalitativa arbetsbänkar av svart granit. Utformningen är både social och praktisk med ett rejält arbetskök med gott om förvaring och en avskiljande bardisk mot matplatsen som blir den naturliga samlingspunkten vid middagarna. Spishäll, ugn och diskmaskin byttes 2021, kyl och frys samt fläkt från 2016, mikro 2005 och vinkyl samma år.
Matplats för många vid fönstret. Ljusgrå målade väggar och eklaminat som i vardagsrum och matrum.

Badrum:

Fint badrum som renoverats med smakfulla och kvalitativa material. Golv och väggar är klädda med samma vackra platta i ljus sand som ger ett sobert intryck. Handfat med kommod i valnöt ger bra förvaring, en rund spegel med integrerad belysning ovan är både funktionell och snygg. Dusch bakom vikbara väggar av klarglas. Badrummet renoverades 2022.

Sovrum nr 1:

Stort sovrum med både fönster och dörr ut till altanen utanför. Här ryms både dubbelsäng och och förvaring, eller som nu, en bra arbetsplats med skrivbord. Ljusa målade väggar i kombination med fondvägg i ljusgrått samt ekparkett.

Dressingroom:

Generöst dressingroom i anslutning till sovrummet med fina garderober i vitt utmed ena långsidan, plats finns också för byråer eller klädställningar. En mjuk heltäckningsmatta i ljusgrått ger en skön känsla och matchar tapeten i grå nyanser. Rummet går fint att göra om till ännu ett sovrum då ingång från hallen är möjlig.

Tvättstuga:

Välplanerad tvättstuga två fönster mot gatan och vy över naturreservatet Råådalen. Klinkergolv i grafitgrått som passar fint till den vita inredningen och arbetsbänken av grafitgrå laminat. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Här finns gott om förvaring och en rostfri vask.

Övre allrum:

Mysigt övre allrum som kan passa perfekt som familjens tv-rum eller barnens extrarum med kompisar. Ljusa väggar och parkett.

Sovrum nr 2:

Generöst sovrum med fönster mot norr, delvis avskiljande väggar ger en bra lösning med klädförvaringen snyggt gömd. Rummet har vitmålad panel i tak och på de avskiljande väggarna som kombineras av en härlig tapet i gröna nyanser.
Rummet är ritat som två sovrum och tack vare fönstersättningen går det enkelt att bygga om.

Gästtoalett:

Toalett med klinkergolv i cremevitt och bröstpanel i en ljus mullvad. Handfat / kommod i vitt med spegel ovan. Önskas badrum så finns möjligheten att ta en intilliggande del av allrummet och bygga om till ett dusch/bad-utrymme.

Sovrum nr 3:

Sort sovrum mot öster med morgonsol. Även detta sovrum är ritat som två mindre rum vilket enkelt går att bygga om behov finns.

Garage:

Fint garage med gott om plats för både bil och hobbypyssel, inredning med arbetsbänk följer med köpet :). I anslutning finns ett rejält förråd som även nås från trädgården. Gjutet betonggolv och vitmålade väggar (isolerade).

Utemiljö:

Härlig och insynsskyddad trädgård i bästa sydvästläge med stora gräsytor för lek och spel. Entrésidan är lättskött med gräsmatta och stensatta gångar. Här finns fina möjligheter att anlägga en altan med morgonsol. Den privata baksidan skyddas av höga häckar och väl uppväxta träd. En mur med port delar av skyddar mot insyn.
Ett stort fint trädäck från 2019 ger gott om plats för både en loungegrupp och matplats, perfekt när långbordet ska fram. Här finns också en pergola med klättrande benved och ett charmigt vasstak, här finns idag ett uppblåsbart spabad som går fint att uppdatera vid behov. I sluttningen västerut finns en rar liten lekstuga för de mindre, trädgården har också en fin ställning med rutschbana och gunga. Gott om plats för att utöka och anlägga köksträdgård för er med gröna fingrar. Stora fina körsbärsträd och uppvuxet äppelträd ger en god skörd.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1973

Grundläggning:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel/träpanel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Behandlad Eternit

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Solceller, direktverkande el, luft/luft-pump samt kamin

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt:

Välskött fastighet som löpande underhållits. Särskilt värt att nämna enligt nedan.
2019 byggs det stora trädäcket utmed husets sydvästra långsida.
2021 byts spis, ugn och diskmaskin. Varmvattenberedaren byts och vinden isoleras med lösull. Taket tvättas och målas (10-års garanti fr 2021) och vindslucka och luckor till kallvindar installeras. Samma år byts även samtlig el till jordad, utvändig el likaså. Ny automatsäkrad elcentral installeras. Nya spotlight monteras och utvändiga armaturer byts. Plejd installeras i stora delar av huset.
2022 monteras luft/luft på plan två och ny ytterdörr sätts in. Badrummet på plan ett renoveras liksom hallen, båda med klinkers och golvvärme.
2022 monteras solceller på ca 53 kvm.
Tidigare utförda renoveringar är bl a. kamin som installerades 2005, krypgrunden renoverades och fick en automatiserad avfuktare installerad 2003 (Anticimex), luft/luft plan ett sattes in 2017.
Merparten av fönster är treglas mellan 1998-1999 undantaget av visa de mindre fönstren mot entrésidan som byttes 2022.

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 121 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 23 584kWh/år
Datum: 2022-08-10

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

33 223 kr/år

VA:

4 720 kr/år

Renhållning:

4 646 kr/år

Total driftkostnad:

42 589 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (51 463)

Kommentar:

De redovisade elkostnaderna / antal kWh avser 2021, dvs. innan energieffektiviseringarna är gjorda eller gett full effekt. Sammantaget solceller, tilläggsisolering av vind, luft/luft plan två samt byte av ytterdörr och de mindre fönstren mot öster. Enligt simulering bör solcellsanläggningen ge ca 12 400 kWh per år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Gantofta 1:348

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

910 m²

Nätbolag:

Öresundskraft

Pantbrev:

Totalt antal: 17 st
Total summa: 2 870 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 624 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

752 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1973

Taxeringsvärde:

1 872 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gantofta är en mysig by några kilometer öster om Råå. Området är ett lugnt villaområde på tillväxt som alltjämt ökar i popularitet. Byn är charmig och vackert kuperad och kan dessutom ståta med ett av Helsingborgs allra vackraste naturområde, Råådalen. Barnomsorg och skola åk 0-9 finns i byn.
En helt nybyggd (2022) idrottshall/aktivitetshus finns i anslutning till skolan och erbjuder en rad olika aktiviteter för stora och små.

Närservice:

Mitt i byn finns en välsorterad Ica butik med generösa öppettider och en populär pizzeria. I dalen finns det mysiga cafeét Dalstugan som ger promenadsugna gäster en minnesvärd fika.
Stora Ica Maxi, apotek och systembolag finns ca tre km bort på Råå Center.

Kommunikation:

Goda kommunikationer med egen tågstation med förbindelser till både Helsingborg och Lund.
Busslinje trafikerar till Helsingborg.
Fin och trygg cykelväg till Råå.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.