Kävlinge, Furulund
Kungsgatan 41
4 300 000 kr som utgångsbud
Boarea: 163 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 47 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 492 m2
Rum: 5
 

Nu finns chansen att förvärva denna vackra idyll med anno 1900-talet!

Detta ljuvliga gatuhus med magiskt grönskande innergård är nu redo för en ny familj att skapa vackra minnen med. En hemtrevlig känsla fyller alla rum och skapar ett boende att trivas i. I den insynsskyddade trädgården finns stora förrådsutrymmen, garage, ett väl tilltaget inglasat uterum i anslutning - här får man utekänsla oavsett väder och vind. Huset är beläget i centrala Furulund endast minuter från tågstationen och i direktkontakt med furulundsskogen med promenadstråk, skogslekplats, hundrastgård och utegym - perfekt för den blivande familjen eller småbarnsfamiljen.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
12:00 - 13:00
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig
Måndag 15 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré/hall:

Från Kungsgatan välkomnas man av en pampig entré. Huset som en gång varit en gammal fin handelsbod ger en tidlös känsla och charm. I huvudentrén finns det gott om plats för avhängning och hallmöbler om så önskas. Golvet är prytt med parkettgolv och ljusa väggar. Notera de vackra bjälkarna som stoltserar ovan huvudet och ger en ombonande känsla.

Vardagrum/Allrum:

Från hallen når vi två sociala vardagsrum/matsal som man kan disponera efter tycke och smak. Båda rummen har fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck. Här finns det plats för att duka upp långbord, härligt soffhäng, bibliotek och mycket mer, bara fantasin som sätter gränser. Rummen följer hallens snygga tema för väggar, golv och tak. Här finns även möjligheter för att sätta in en vacker eldstad om så önskas.

Kök:

Härnäst kommer vi in i ytterligare en korridor som binder samman rummen från andra hållet, härifrån finner vi husets kök som ligger med härlig utsikt mot innergården. Gott om förvaring och arbetsyta. Här finns fönster som bidrar med ljus och energi till matlagningen.
Köket är ett ikea-kök med gråa furuluckor som sprutlackerades 2020. Den ljusa bänkskivan i laminat går snyggt ihop med det ljusa kaklet ovan. Köket är utrustat med kyl/frys från Electrolux(2021). Diskmaskin, ugn/spis från Bosch och fläkt från Electrolux (2021).

Badrum:

Korridoren mot köket finner vi husets helkaklade badrum. Här finns wc, handfat, spegelskåp, handdusktork, dusch och badkar. Vi finner även tvättmaskin och torktumlare (Siemens) för klädvård.

Allrum:

Från samma korridor finns möjlighet att ta sig ut till den fantastiska innergården där ett fantastiskt magiskt magnolieträd stoltserar med sin prakt. I denna trädgård kan man alltid finna härliga platser både i sol och skugga!
Åter till hallen så tar man sig härifrån via trappen till ovanvåningen där vi möts av ett stort socialt allrum i två delar. Med små medel går det att göra om till ett tredje sovrum. Väggarna är ljusa och under fötterna finner vi en plastmatta av träimitation.

Sovrum 1:

Det första sovrummet finner vi till vänster. Ett luftigt rum med harmonisk atmosfär där man kan slappna av ordentligt och återhämta sig. Den enkla stilen gör det lätt att sätta sin egen prägel på rummet och skapa sitt eget krypin. Gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang om man så önskar. Målade väggar och brädgolv. Härifrån kommer man även åt den praktiska sidovinden som tjänstgör som extra förvaringsutrymmen med enorm potential!

Sovrum 2:

Det andra stora sovrummet har fönster som skapar fint ljusflöde och används idag som allrum men har stor potential till att bli vilket sorts rum som helst. De ljusa väggarna och det ljusa golvet underlättar för att kunna få till sin egna stil.
Precis som i andra änden av ovanvåningen finns det förvaring i ännu en sidovind. Här finns också utgång till en fantastisk balkong med utsikt över grönskan och många soltimmar!

WC:

På ovanvåningen finner vi också en praktisk helkaklad toalett från 2010. Badrummet är utrustat med WC och vask. Svart klinker på golvet och sandfärgat kakel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1900

Grundläggning:

Källare + Krypgrund

Grundmur:

Betong + Sten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vatten-pump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

1995 Större renovering invändigt med byte av syllar, tilläggsisolerade ytterväggar, nya tappvattenledningar och radiatorer, Ny el med jordfelsbrytare.
1995 - nytt kök, (omlackering 2020 av luckor).
1995-2000 - Byte till 3-glas Fönster.
1995 - Renovering av badrum plan 1.
2005 - Nytt tak på garaget.
2005 - Värmesystemet byttes ut.
2006 - Renoverades taket (tilläggsisolerade bjälklag).
2010 - Renovering av WC plan 2.
2015 - Fasaden putsades med armeringsmatta.

Fiber finns indraget.

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 147 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-06-01

Övriga Byggnader

Garage i två plan (32m2 x2) + uterum och förråd

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

22 866 kr/år

VA:

5 780 kr/år

Renhållning:

2 254 kr/år

Försäkring:

3 177 kr/år

Total driftkostnad:

34 077 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (42 951)

Kommentar:

Total antal kWh/år 17000 och vatten 125 m3/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hagtornen 9

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Last: Ledningsrätt Gas, 1261-144.1

Planbestämmelser:

Detaljplan Detaljplan

Tomtarea:

492 m²

Kommentar till areakälla:

taxeringsinformation

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trevlig, grönskande tomt med gott om plats för lek och umgänge.

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 1 054 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 424 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

635 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1949

Taxeringsvärde:

1 789 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Furulund är en tätort i Kävlinge kommun med perfekta förutsättningar för dig som har krav på bland annat närhet till goda kommunikationsmöjligheter, närservice, barnomsorg och natur.

Kommunikationen på orten är god med möjlighet för tågpendling från Furulund station och Kävlinge C med regelbundna avgångar till bland annat Lund, Malmö, Landskrona och Helsingborg. Utbyggnad av Lommabanan medförde att stationsområdet i Furulund byggdes om för att skapa förutsättningar för tågtrafiken och för att skapa ny knutpunkt för tåg- och busstrafik. Bilpendling blir smidig tack vare stora vägar i närheten. Körtid till Lund är ca 15 min och till Malmö ca 25 min.

Barnomsorgen i Furulund är bra med flertalet skolor och förskolor. Skolor i området är Ljungenskolan (F-6) och Lackalänga skola (F-6). Förskolor som finns på orten är Lackalänga förskola, Nya Dala förskola och Ljunggårdens förskola. Högstadieskolor finns närmast i Kävlinge och Löddeköpinge.

I kommunen finns många vackra naturområden att njuta av. Bland annat finns Lackalängaravinen precis i närheten av Furulund. Kävlingeån som inbjuder till friluftsaktiviteter såsom paddling och fiske. Byn tros ha vuxit upp som ett vadställe vid ån som det senare byggdes en bro på och är belägen mot Furulund. I kommunen finns även shoppingcentret Center Syd med intilliggande handelsområde och stora mataffärer. Längst västerut i kommunen ligger Barsebäckshamn som lockar med hav, stränder och mysig hamnmiljö.

Föreningslivet är rikt i området. En rad föreningar är verksamma i Furulund, t.ex. Furulunds IK, Furulunds Scoutkår, Furulunds Skytteförening och Furulunds RC-klubb. Badhus hittar du också i Furulund i form av Vikenbadet. Här har du tillgång till bad och träning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.