Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Eslöv, Kungshult
Tallbacksvägen 7
16 950 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 230 m2
areakälla: säljarens information
Biarea: 240 m2
areakälla: säljarens information
Tomtarea: 2.84 hektar
Rum: 6
 

Magisk hästgård av hög klass i hjärtat av vackra Skåne.

Strax utanför Eslöv och endast 12 km från Flyinge i natursköna Skåne presenterar vi denna fantastiska hästgård uppförd 2011 på generös fastighet om ca 3 ha, som bland annat stoltserar med ett modernt stall om 17 boxplatser integrerat med ridhus 21x42 med möjlighet att förlänga och dessutom inreda bostadsdel om totalt 240 kvm i två plan. Vackert boningshus i gedigen sten med delvis öppet i nock, flera sovrumsmöjligheter och stora sällskapsytor liksom kök i öppen planlösning. Huset har ett integrerat dubbelgarage och dessutom lyxigt poolhus om hela 160 kvm. Vidare erbjuds en utmärkt ridbana, flertalet hagar och longerhall. Stallet har tilltalande attribut såsom två sadelkammare, spolplattor, solceller, solarium och mycket annat som förenklar vardagens hästliv. Påkostad utemiljö med underbar medelhavskänsla där travertinbeklädda ytor ackompanjeras av imponerande palmer och vackra planteringar. Unikt och exklusivt!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Mikael Öhlin
0708-30 98 00 mikael.ohlin@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Representativ hallmiljö med elegant stengolv och luftiga ytor. Rikligt med ljusinsläpp genom såväl ytterdörrens fönster som stora sidoljus. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och utmärkt förvaring i en rymlig garderob bakom skjutdörrsbeklädda dörrar i vitt respektive spegel. Behaglig belysning därtill med infällda takspotlights.

Badrum:

Till höger är entréplanets badrum beläget. Badrummet är försett med helkaklade ytskikt i grått och vitt, handfat med svart kommod och matchande spegel med belysning, vägghängd wc samt dusch bakom vikdörrar i glas.

Kök:

Vidare in väntar en smakfull köksinteriör i öppen planlösning med vida vardagsrumskvadrat. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds bakom vita luckor, som möter vitt kakel ovanför mörka arbetsytor i laminat. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Stor köksö och fint ljusinsläpp genom flera fönster ovanför både vask och arbetsyta. Även här finner vi snyggt klinkergolv och infällda takspotlights.

Vardagsrum:

Vardagsrummet i direkt anslutning bjuder på massor av plats för såväl soffgrupp och sköna fåtöljer som middagsbord för vänner och familj. Parkettgolv ackompanjeras av läcker takhöjd med delvis öppet till nock med fantastiska, stora fönsterpartier i tre väderstreck som släpper in ett strålande ljusinsläpp. Generösa glasskjutpartier från golv till tak visar vägen ut till njutbar uteplats som extra bonus.

Arbetsrum/sovrum:

Näst på tur står ett rum passande att nyttja som arbetsrum, gästrum eller sovrum. Trevligt med fönster åt uteplatsen.

Sovrum:

Vägg i vägg finner vi ett sovrum av god storlek, där parkettgolv samspelar med både fönster och ljusbringande terrassdörr mot uteplatsen. Förutom dubbelsäng och tillhörande möblemang finns en rejäl skjutdörrsgarderob för enkel förvaring av säsongernas plagg.

Tvättrum:

Bostadens tvättrum är välutrustat med grått klinkergolv, vask och bra förvaring i flertalet vita skåp. Här finns förstås även tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Groventré:

Invid tvättrummet finns en praktisk groventré med förvaring och plats för avhängning.

Allrum ovanvåning:

En trappa upp tar ett härligt ljust och stort allrum emot med trägolv och ett slående ljusinsläpp ifrån både takfönster i par och burspråk med vidsträckt utsikt. Infällda takspotlights och fina ytor för både soffmöbel och TV samt hemmakontoret om man så önskar.

Sovrum:

I ena delen av våningsplanet är ett mycket rymligt sovrum beläget. Rummet kan med fördel delas av till två sovrum vid behov. Två fönster släpper in ljuset på bästa sätt och här finns även parkettgolv och angränsande klädkammare.

Sovrum:

I motsatt del av våningsplanet erbjuds ännu ett trivsamt sovrum, lagom för säng och skrivbord. En garderob ombesörjer klädförvaringen och på golvet ligger parkett.

Badrum:

Ovanvåningens badrum är i helkaklat utförande med nougatbrunt klinkergolv och vitkaklade väggar med bruna dekorativa inslag. Badrummet är utrustat med hörnbadkar, infällda takspotlights, handfat med ljus kommod och matchande högskåp, spegel med belysning samt vägghängd wc och dusch bakom glasvägg.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Avstyckad gård

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2011

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Övrigt:

Travertin plattor bland annat runt poolhus, ca 400 kvm.
Stenlagd infart och bilväg till ridbana.
Solpaneler, 31 kW, placerade på ridhus i söderläge. Anläggningen är förberedd för batterilagring. Det finns möjlighet att utöka effekten av solpaneler till 43 KW.
Förberett för vedkamin i vardagsrum.
Egen borrad brunn om 120 m.

Energideklaration:

Utförd: Ej utförd

Övriga Byggnader

Garage ca 80 kvm.
Poolhus ca 160 kvm med pool 6x13 m. Poolhuset värms upp via luft/vattenvärme.
Stall sammanbyggt med ridhus. Här erbjuds 17 st boxar, två sadelkammare, två spolplattor, tre uppställningsplatser för sadling mm samt ett solarium.
Ridhuset mäter 21x42 m med möjlighet att förlänga.
Ridbana 30x70 m.
Longerhall 18 m, förberedd för skrittmaskin.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Björnhusen 1:36

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Eslöv Hassleröd GA:2 ändamål: Vägar
Last: Ledningsrätt Starkström, 1285-1488.1
Last: Ledningsrätt Tele, 1285-113.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1285-446.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 12-SKR-115.1

Tomtarea:

28378 m²

Kommentar till areakälla:

I angiven biarea ingår poolhuset om 160 kvm samt garaget om 80 kvm.

Tomttyp:

Hagar och trädgård

Övrigt tomt:

På fastigheten finns bland annat hagar och trädgårdsdel med gräsmatta, exklusiv sten och vackra planteringar. Stor uteplats i skyddat läge mellan villan och poolhuset. Mycket generösa, stenbeklädda ytor för enkelt underhåll och flertalet platser för biluppställning och hästtransporter. Lyxigt dubbelgarage med förråd/hobbydel, integrerat med huset.

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 5 700 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 518 000 kr

Lantbruksenhet

Typkod:

120 Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2020

Småhusmark på lantbruk
Taxeringsvärde:

446 000 kr

Småhusbyggnad på lantbruk
Värdeår:

2011

Taxeringsvärde:

3 360 000 kr

Åkermark
Taxeringsvärde:

712 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Kungshult är en av de minsta byarna i Eslövs kommun. I Kungshult finns lugnet i vacker natur, närhet till både Eslöv och Ringsjön och goda pendlingsmöjligheter. Kungshult har ett bra pendlingsavstånd med endast fem kilometer till Eslövs stadsgräns och handelsområdet Flygstaden i Eslöv. Där finns det mesta man behöver samt restauranger och idrottsanläggningar. Kungshult hade cirka 380 invånare, årsskiftet 2020/2021.

Det finns en idrottsplats i byn som drivs av Kungshults idrottsklubb (KIK). Huvudinriktningen är knattefotboll, men klubben arrangerar också andra aktiviteter. Klubbhuset används även för byalagsmöten, midsommarfirande med mera. Kungshults byalag arbetar för att göra Kungshult till en ännu trivsammare ort att bo och leva på. I byn finns också en bilverkstad.

I grannbyn Östra Strö finns den fristående förskolan Änglagård och Östra Strö skola, som är en av landets äldsta skolor med anor från 1812. Här går det ca 60 elever i åk F–3, och de flesta barnen från Kungshult går här. För elever som ska till Östra Strö eller Eslöv går det skolbuss varje dag från busshållplatsen på Gamla vägen.

Kungshult har, förutom närheten till Eslöv, också goda pendlingsmöjligheter till Lund/Malmö via E22 med påfart vid trafikplats Roslöv via Skarhult. Vid väg 17 finns hållplatsen för buss 474 som går till Eslöv respektive Hörby.

Snärjet mellan Kungshult och Eslöv är en gammal skogsplanterad fäladsmark som uppskattas av många. Området är privatägt och det är allemansrätten gäller. Det finns inga märkta leder eller slingor att följa i området, men det finns gott om gamla skogsbilvägar att promenera på. I norra delen av Snärjet finns Stavröds mosse, och till öster ligger Skarhults kronopark.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.